Diskuse:Claudio Monteverdi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Základ článku byl převzat z německé Wikipedie, některé informace i z anglické a z řady jiných zdrojů.

Snažím se o nadprůměrně důkladnou práci, aby článek mohl sloužit i jako příklad zpracování hudebního skladatele - mám totiž pocit, že zatím ještě žádný uspokojivý článek tohoto druhu na české W. neexistuje. Proto prosím laskavé čtenáře s hudebními a historickými znalostmi o kontrolu, doplnění a nápady, co by se mělo zlepšit.

Já sám mám v plánu ještě sem tam něco málo doplnit či změnit, ale jinak mám pocit, že už se to blíží tam, kde už to sám nejsem schopen moc vylepšit. --Jan Spousta 10:53, 8. 11. 2005 (UTC)

Revize WikiProjekt Kvalita – červen 2007[editovat zdroj]

  • Článku chybí reference, na jednom místě jde zřejmě o přímou citaci, takže tam by reference měla být povinně, a vyznačil jsem to, a i jinde by bylo třeba reference doplnit u důležitých tvrzení nebo v případě uměnovědných hodnocení či teorií, aby bylo jasně patrné, kdo teorii (např. o původním určení Nešpor) nebo hodnocení vymyslel či publikoval.
  • Stále je tam pár červených linků; některé méně důležité jsem odstranil, ale zbytek bychom určitě měli časem zamodřit, proto je ponechávám.

Můj celkový dojem: Vyjma referencí je to slušný článek, prioritu úprav považuji za střední až nízkou.--Ioannes Pragensis 18:54, 5. 6. 2007 (UTC)

Řádkové reference[editovat zdroj]

Toto heslo je dnes nejstarším přežívajícím NČ, přes 5,5 roku, velmi úctyhodné. Domnívám se ale, že vzhledem k dnešním kritériím obsahuje velmi málo řádkových referencí. Různá zajímavá tvrzení v textu si o to přímo říkají, například že posluchači ronili slzy. Sám je bohužel nedoplním, nejsem v tomto směru vzdělán a v příslušné literatuře se neorientuji. Hodily by se také nějaké zdroje dostupné online. Prosím editory z oboru, zda by měl někdo chuť článek pozvednout, aby důstojně konkuroval novějším NČ. --egg 13. 12. 2011, 15:27 (UTC)

Pokusím se s tím něco provést, českých monografií je ale velice poskrovnu, snad by to pomohly spravit internetové reference. --Pete 14. 12. 2011, 09:55 (UTC)

Ano, chtělo by to doplnit. Jinak je otázkou času, než to někdo znovu navrhne a domnívám se, že v tomto stavu by to nyní určitě neprošlo. --Vojtech.dostal 8. 2. 2012, 23:44 (UTC)

To má být kdo? Je v referencích, ale v literatuře není.--Kohelet (diskuse) 24. 2. 2014, 20:00 (UTC)

Tipoval bych podle pt:wiki (zmíněné v šabloně {{Překlad}}) na Gusmão, Paulo (ed.). Monteverdi. São Paulo: Abril Cultural, 1979. --Shlomo (diskuse) 24. 2. 2014, 20:30 (UTC)