Cypress Hill

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Cypress Hill
Vystoupení v roce 2006
Vystoupení v roce 2006
Základní informace
PůvodSouth Gate, Kalifornie
Spojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
ŽánryHip hop
Rapcore
Rap rock
Aktivní roky1988—současnost
VydavateléRuffhouse/Columbia (1989–1999)
Columbia Records (1999–2005)
Sony BMG Music Entertainment (2007–2009)
Priority/EMI (2010–současnost)[1]
OceněníHvězda na Hollywoodském chodníku slávy
WebCypressHill.com
Současní členové
B-Real
DJ Muggs
Eric Bobo
Sen Dog
Dřívější členové
Mellow Man Ace
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Cypress Hill je americká hip hopová skupina, založená v roce 1988.

Prodali nad 15 miliónů desek a obdrželi 15 multiplatinových, platinových a zlatých ocenění. Původně se kapela jmenovala DVX (Devastating Vocal Excellence), která byla v sestavě: T-Funk, Mellow Man Ace, B-Real a Sen Dog. Asi po roce B-Real a Sen Dog kapelu opustili a seznámili se s Muggsem.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

  • Jejich První CD se jmenovalo Cypress Hill, které vydali v roce 1991. Hitovkou CD se stala písnička How I Could Just Kill A Man, vystoupala na první příčky hitparád. Objevuje se i ve hře GTA: San Andreas.
  • Druhé CD vydali v roce 1993 a jmenovalo se Black Sunday . Cypress Hill opět zapůsobili s písničkou Insane In The Brain. V roce 1996 byl také B-Real postřelen do zad a málem to nepřežil. B-Real tvrdí, že kdyby u něho nebyl Sen Dog, nejspíš by to nepřežil.
  • V roce 1995 vydali desku s názvem Temples Of Boom. Asi největším hitem byla píseň Throw Your Set In The Air . Dostali za ni zlaté ocenění a Sen Dog opustil kapelu kvůli své rockové skupině SX10.
  • Poté, co se Sen Dog vrátil v roce 1997 vydali Cypress Hill další desku pod názvem IV. . Tahle deska se velmi povedla. Divné je, že v albumové verzi songu Tequila Sunrise vystupoval Barron Ricks a ve video verzi Sen Dog.
  • V roce 1999 vydali desku pod názvem Los Grandos Exitos En Espaňol, která obsahovala většinu starších písní, ale nazpívaných ve španělštině.
  • Cypress Hill po roce vydali novou desku Skull and Bones, která obsahuje spíš Metal a Rock. Největším hitm je patrně Rock Superstar, která byla nazpívána i v jiné verzi (Rap Superstar). Ukázkou metalu je hlavně píseň Get Out Of My Head a A Man, kterou nazpíval pouze Sen Dog.
  • V roce 2001 vydali desku s názvem Stoned Raiders, která obsahuje dobré nahrávky. Hitem se stalo Lowrider. V klipu je vidět jak Cypress Hill jedou v lowrideru [zdroj?].
  • Po třech letech byla vydána deska s názvem Till Death Do Us Part (Dokud Nás Smrt Nerozdělí), s kterou dokázali, že chtějí být ještě dlouho.

Nová deska[editovat | editovat zdroj]

Nová deska Cypress Hill vyšla pod názvem Rise Up. Vystupují zde Mike Shinoda (Linkin Park), Tom Morello (Rage Against The Machine), Daron Malakian (System of a down/Scars on Broadway) a Slash (Guns N' Roses). Úspěšnými skladbami se staly Armada Latina, Rise Up, It Ain't Nothin', Get 'Em Up.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. WOLFE, Roman. Snoop Dogg Signs Cypress Hill To Priority [online]. Infinity, Allhiphop.com, Inc., 2010-01-15 [cit. 2010-04-22]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2010-04-18. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]