Covfefe

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Screenshot původního Trumpova tweetu

Covfefe je slovo, které, pravděpodobně omylem, použil americký prezident Donald Trump ve svém tweetu z 31. května 2017. Celý tweet zněl (anglicky): “Despite the constant negative press covfefe” (česky přeloženo: „Navzdory neustálému negativnímu zpravodajskému covfefe“).[1] Zjevně nedokončený a i s překlepem omylem odeslaný tweet se na Trumpově účtě objevil kolem půlnoci washingtonského času a smazán byl asi po šesti hodinách. Mezitím se z něj stal jeden z nejpopulárnějších tweetů roku 2017, když se lidé překlepem bavili a spekulovali, co asi znamená. Média slovo často interpretovala jako zkomoleninu coverage.[1]

Trump na všeobecné pozdvižení později reagoval následujícím tweetem, který zněl: “Who can figure out the true meaning of "covfefe" ??? Enjoy!” (česky přeloženo: „Kdo dokáže zjistit, co je skutečný význam ,covfefe‘??? Užijte si to!“).[2] Americký komentátor Kevin Drum k tomu napsal, že je to poprvé, kdy Trump sám sebe nebere vážně a je skutečně vtipný.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Covfefe na anglické Wikipedii.

  1. a b Slovem dne je „covfefe“. Internet se baví Trumpovým patvarem. Česká televize [online]. 2017-05-31 [cit. 2017-06-01]. Dostupné online. 
  2. Co je „covfefe“? Svět řeší záhadné slovo, které napsal Trump. Blesk.cz [online]. 2017-05-31 [cit. 2017-06-01]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]