Christopher West

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Christopher West
Narození1969 (54–55 let)
Povoláníspisovatel
Alma materAmerická katolická univerzita
Lancaster Catholic High School
Web oficiální stránka
Logo Wikicitátů citáty na Wikicitátech
Seznam dělSouborném katalogu ČR
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Christopher West (* 1969[1]) je americký katolický teolog, antropolog, katecheta, instruktor předmanželské přípravy a spisovatel, známý především pro popularizaci a výklady Teologie těla Jana Pavla II. Jeho knihy byly přeloženy do řady dalších jazyků, včetně češtiny.

Život[editovat | editovat zdroj]

Christopher West získal bakalářské vzdělání v oboru antropologie na University of Maryland (1992) a magisterské v oboru teologie na Pontifical John Paul II Institute for Studies on Marriage and Family at The Catholic University of America. S manželkou Wendy má čtyři děti, žijí v Lancaster County v Pensylvánii.[2]

Knihy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Autoritní záznam Národní knihovny ČR
  2. Dle jeho osobních stránek jsou děti čtyři, viz http://www.christopherwest.com/aboutUs.asp Archivováno 2. 10. 2008 na Wayback Machine. (navštíveno 28. 10. 2008); dle neozdrojovaného tvrzení v anglické verzi článku na angl. Wikipedii (stav k 28. 10. 2008) a na některých dalších internetových stránkách, např.: http://www.crossroadsinitiative.com/resource_type/20.html Archivováno 21. 11. 2008 na Wayback Machine. (navštíveno 28. 10. 2008), jich má být pět, takže je možné, že se od poslední aktualizace Westových stránek narodilo další.
  3. http://www.jeromes.co.nz/catalog/heavens-song-christopher-west-p-1129.html[nedostupný zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]