Brendon Urie

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Brendon Urie
Brendon Urie (2018)
Brendon Urie (2018)
Základní informace
Rodné jménoBrendon Boyd Urie
Jinak zvanýBeebo, Mr. Disco
Narození12. dubna 1987 (36 let)
St. George, Utah, USA
ŽánryAlternativní pop rock
Povolánízpěvák
Nástrojekytara, buben, hoboj, violoncello, akordeon, klavír a hlas
Aktivní roky2004-
VydavateléFueled by Ramen, Decaydance Records
Příbuzná témataPanic! at the Disco
OceněníHudební ceny Alternative Press pro nejlepšího zpěváka
Manžel(ka)Sarah Orzechowski Urie
Dětisyn Brendona Urieho
Webwww.panicatthedisco.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Brendon Boyd Urie (* 12. dubna 1987, St. George, Utah, USA) je hlavní zpěvák americké skupiny Panic! at the Disco. Hraje také na klavír, harmoniku, flašinet, violoncello, basu, bicí a kytaru.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Dětství[editovat | editovat zdroj]

Brendon je nejmladší z pěti dětí a byl vychován v rodině, která patří do Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů a jeho kolega ze skupiny Ryan Ross o něm řekl, že byl dobrým Mormonem. Brendon se později své víry vzdal.

Střední školu navštěvoval v Palo Verde, v části nazvané Summerlin. Na střední škole se také připojil k Panic! at the Disco. Setkal se totiž na hodině kytary s Brentem Wilsonem a ten se jej zeptal, zda nechce přijít vyzkoušet něco zahrát, jelikož zrovna hledali kytaristu.

Hudba[editovat | editovat zdroj]

Zpočátku by jej nenapadlo, že se stane hlavním zpěvákem, tuto úlohu zastával textař a kytarista Ryan Ross. Nicméně na jedné za zkoušek se Brendon k mikrofonu postavil a zbytek kapely byl ohromen jeho hlasem a všichni se shodli na tom, že by se měl stát hlavním zpěvákem.

V té době se začal Urie natolik věnovat skupině, že se přestal věnovat škole a téměř ji nedokončil. Po dokončení střední školy podporovali rodiče Brendona v tom, aby pokračoval ve studiu na vysoké škole, ale on oproti jejich přání se rozhodl dát přednost svým zájmům a chtěl, aby se Panic! at the Disco prosadili.

Rodiče s jeho rozhodnutím nesouhlasili, proto musel Brendon odejít z domova. Musel si proto najít dobré zaměstnání, aby byl schopen platit nájem za zkušebnu i svůj pronájem. Práci našel v místním podniku Smoothie Hut, kde ho podporovali a pomohli mu platit nájem zkušebny.

Později viděl jeho otec první významnější vystoupení P!ATD v Las Vegas a rozhodli se svého syna vzít na milost a začít ho v hudbě podporovat. V současné době jsou jeho rodiče pro něj velkou oporou.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]