Arma 2: Private Military Company

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Arma 2: Private Military Company
Logo hry
Logo hry
Základní informace
VývojářBohemia Interactive
Herní sérieArma
EngineReal Virtuality 3
PlatformaMicrosoft Windows
Datum vydání30. listopad 2010[1]
Žánryfirst-person shooter, simulátor
Herní módvideohra pro jednoho hráče
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Arma 2: Private Military Company je stahovatelný přídavek ke hře Arma 2 a jejímu datadisku Arma 2: Operation Arrowhead. Vyšlo 30. listopadu 2010.[1] Přidává do hry kampaň Black Gauntlet, novou mapu, nově mise a jednotky kontraktorů soukromé vojenské společnosti. Přídavek je, spolu s Arma 2: British Armed Forces, součástí kompilace ArmA 2: Posily. Kampaň je možné hrát v kooperativním módu.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Děj sleduje osudy Briana Frosta, který se stal kontraktorem agentury ION. Ta je, v rámci kontraktu Black Gauntlet, najata k ochraně pracovníků OSN. Ti patrají po informacích o již ukončeném takistánském jaderném programu.

Postavy[editovat | editovat zdroj]

  • Brian Frost – Hlavní hrdina kampně. Jde o bývalého příslušníka britské armády. Předtím se účastnil války v Iráku a později v Tákistánu během Operace Crimson Lance. K společnosti ION byl zlákán svým přítelem Tannym. Doufal, že jako kontraktor bude "mít věci pod kontrolou".
  • Henry Asano – Jde o druhou hlavní postavu (v kooperativním módu za něj hraje druhý hráč). Pochází z Kalifornie a sloužil v americké armádě jako odstřelovač. Bojoval v Afghánistánu a Iráku. V roce 2012 mu skončila služba a rozhodl stát se kontraktorem. Doprovází Briana na všech misích.
  • Mark Reynolds – Jde o velitele týmu kontraktorů působících v Tákistánu. Dříve byl agentem CIA, ale dostal se do sporů s nadřízenými a byl „odklizen“ na Sahrani. Účastnil se úspěšně několika misí v zelenomoří. Později se přidal k společnosti ION. Velí kontraktorům během Operace Black Gauntlet a ochraňuje pracovníky OSN, kteří mají prošetřit místní jaderný program. Později se je rozhodne zlikvidovat, aby zatajil skutečnost, že nalezený jaderný materiál je čínského původu.
  • Patrick Dixon – Australan, který je kontraktorem od roku 2003. Dříve velel vlastnímu týmu, ale v roce 2009 se v zapletl do „incidentu v Elektrozavodsku“ a ztratil pozici velitele týmu. Během operace Black Gauntlet se v Reynoldsově nepřítomnosti chová, jako kdyby velel on. Tím leze na nervy Brianovi. Často se hádá s Tannym, ale po jeho smrti projeví lítost. Ke konci odmítne následovat Reynoldse a rozhodne se pomoci pracovníkům OSN. Hráč se musí v tu chvíli rozhodnout s kým půjde. Dixon však nakonec stejně umírá ať se hráč rozhodne jakkoliv.
  • Tanny Radcliffe – Brianův dlouholetý přítel spolubojovník z operace Crimson Lance. Armádu opustil po opakovaných sporech s nadřízeným. Poté se přidal k společnosti ION. Často se hádá s Dixonem. Umírá během bojů v Zargabadu.
  • Ivan Ruce – Vede tým pracovníků OSN.
  • James Eckersley – Zkušený britský kontraktor účastnící se Operace Black Gauntlet.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b ARMA 2: PRIVATE MILITARY COMPANY [online]. Bohemia Interactiv [cit. 2013-08-13]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2013-08-17. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]