Animaniacs: A Gigantic Adventure

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Animaniacs: A Gigantic Adventure
VývojářEngineering Animation
VydavatelSouthPeak Games
PlatformaMicrosoft Windows
Datum vydání
  • 15. června 1999 SA
Žánrplošinovka
Herní módvideohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Animaniacs: A Gigantic Adventure je akční videohra založená na enginu hry Jazz Jackrabbit 2, kterou vyvinula společnost EAI Interactive a vydalo SouthPeak Interactive. V Severní Americe byla hra vydána 15. června 1999.

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Animaniacs: A Gigantic Adventure je 2D plošinovka typu side-scrolling. Hráč v ní ovládá sourozence Warnerovy v jedenácti prostředích, včetně filmového studia Warner Bros., zaoceánské lodi a ledovce. Postavy mají své vlastní zbraně: Wakko má baseballovou pálku, Yakko používá gumovou paličku a Dádou (Dot) umí házet kovadlinou.[1]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Thaddeus Plotz po mnoha letech jednání s Yakkem, Wakkem a Dádou nařídí Ralphovi, aby shromáždil všechny produkty Animáků a ukryl je po celém studiu. Taktéž nařídí, aby sourozence Warnery zavřel do psychiatrické léčebny. Všichni tři však utečou a hráč musí všechny ukryté předměty získat zpět.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Stránka IGN hře udělila hodnocení 3,5 z 10 a označila ji za „hroznou“,[2] zatímco agregátor GameRankings jí udělil nadprůměrné hodnocení 60 %.[3]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Animaniacs: A Gigantic Adventure na anglické Wikipedii.

  1. Animaniacs: A Gigantic Adventure. VideoGameGeek [online]. [cit. 2023-04-19]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. STAFF, I. G. N. Animaniacs: A Gigantic Adventure. IGN [online]. 1999-08-17 [cit. 2023-04-19]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Animaniacs: A Gigantic Adventure. GameRankings [online]. CBS Interactive [cit. 2023-04-19]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]