Adam Novák

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Adam Novák
Narození17.6.1980
Praha
PříbuzníSandra Nováková (sourozenec)
Oficiální webwww.adammalby.cz
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Adam Novák (* 17. června 1980 Praha) je český herec, malíř a scénograf. Stal se známým především rolí Petra Bajzy v seriálu Bylo nás pět.

V dětství účinkoval v recitačním souboru a hrál v dětském muzikálu Ruty šuty Arizona Texas. V roce 1999 vystudoval Vyšší odbornou školu uměleckoprůmyslovou a Střední uměleckoprůmyslovou školu, obor scénografie.[1] Od svých třinácti let měl stálé angažmá v pražském divadle Rokoko. Nejznámější divadelní role byla například role Romea v představení Romeo a Julie, kde hrál po boku Lucie Vondráčkové (režie Zdeněk Potužil), role chlapce Enquistovy hry V hodině rysa, kde si zahrál se Zdenou Hadrbolcovou a Danou Batulkovou či role v představení Rychlé šípy režiséra Roberta Bellana.

Adam Novák se nyní věnuje výhradně výtvarnému umění a scénografii. Svůj ateliér má v Huntířově nad Jizerou, kde žije se svou ženou a třemi dětmi.[2]

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola v Praze 3: Seznam absolventů 1921–2016 [online]. [cit. 2024-04-06]. Dostupné online. 
  2. Co dnes dělá Petr Bajza z Bylo nás pět? Kukuč uličníka mu zůstal. Proč skončil s herectvím?. Marianne.cz [online]. [cit. 2024-04-06]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]