Will Chase

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Will Chase
Will Chase v září 2006
Will Chase v září 2006
Narození12. září 1970 (53 let)
Spojené státy americké Frankfort, Kentucky, Spojené státy americké
Alma materOberlin Conservatory of Music
Western Hills High School
Aktivní rokyod roku 1998
ChoťLori Chase (1998—2008)
Stephanie Gibson (2009—2012)
Děti2
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Will Chase (* 12. září 1970, Frankfort, Kentucky, Spojené státy americké) je americký herec a zpěvák, nejznámější z broadwayských muzikálů.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Narodil se v městě Frankfort v Kentucky do rodiny Jerry a Betty Chasových jako nejmladší z tří synů. Absolvoval Western Hills High School a Oberlin Conservatory of Music, kde studoval dirigování a perkuse.

Poprvé hrál na Broadwayi v roce 1998 jako „Squeegee Man“ a záskok za roli Rogera v muzikálu Rent; také hrál Rogera v posledním původním uvedení Rentu na Broadwayi, které se natočilo a vznikl z něho divadelní záznam Rent: Filmed Live on Broadway. Dále si na Broadwayi zahrál v muzikálech Miss Saigon, Donaha! (2001), Lennon (2005), Aida a Billy Elliot.

V roce 2005 hrál Nevilla Cravena v koncertu u příležitosti Světového dne boje proti AIDS v Secret Garden. Mezi jeho nejznámější televizní pořady patří například seriály Právo a pořádek, Třetí hlídka a Usvědčení. Měl malou roli ve filmu Drsnej Shaft.

V červenci 2009 hostoval v seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly v epizodě „Passion“. V roce 2011 se objevil v seriálech Ztracený Valentýn spolu s Jennifer Love Hewitt a Betty Whiteovou, Milionový lékař, Spravedlnost v krvi a Pan Am.

V roce 2012 se objevil v seriálu Ve službách FBI v epizodě „Neighborhood Watch“. O rok později hrál roli Michaela Swifta v seriálu televize NBC s názvem Smash. V seriálu Nashville ztvárnil countryového zpěváka Luka Wheelera. O rok později hrál titulní roli ve filmu Butterflies of Bill Baker.

V červnu 2016 nahradil Christiana Borla ve hře Something Rotten! v roli Williama Shakespeara.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Má dvě dcery, Dacie a Gracie, z předchozího manželství s Lori Chase. Dne 15. listopadu 2009 si vzal Stephanie Gibson. Pár se odloučil v roce 2011 a v lednu 2012 podali žádost o rozvod. V letech 20112014 chodil se svou kolegyní ze seriálu Smash, herečkou Debrou Messing.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Will Chase na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]