Wikipedista:Nolanus/Temelín (počítačová hra)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tento článek pojednává o počítačové hře. Další významy jsou uvedeny v článku Temelín (rozcestník).
Temelín[1][2]
VývojářOK Software[1]
PlatformyPC, Windows 9x[1]
ŽánrAkční[1]
Herní módsingleplayer[1]

Temelín [1][2] je freewareová [1][2] počítačová hra. Hru vytvořil OK Software (Ondřej Šrámek) [3]. Hra je na disku 124 KB velká [4], dá se hrát bez instalace, kliknutím na soubor exe.

V této hře je úkolem zabránit maskovaným rakouským [5] demonstrantům vejít do Jaderné elektrárny Temelín. K tomu poslouží pistole, u níž je vidět pouze kulatý zaměřovač, kterým se pohybuje myší. Úkol je stěžován procházejícími dětmi a ženami, které nesmí být zasaženy. V případě jejich zásahu ubývá čas na dokončení mise.

Jednotlivé mise[editovat | editovat zdroj]

V první misi se kromě 30 sabotérů v okolí elektrárny motají chlapci. Hráč má na začátku k dispozici 2000 časových jednotek, pravděpodobně velkých 0,05 s, hra teda celkově trvá 100 s. [6] Za každého sabotéra, který se dostane dovnitř, se hráči strhává 500 časových jednotek, za každého zastřeleného chlapce 250 časových jednotek.

Ve druhé misi má hráč k dispozici 4000 časových jednotek, sabotérů je 50 (a hra by teda trvala 200 s). Kromě chlapců se objeví i maminky; za jejich zastřelení se strhává rovněž 250 časových jednotek.

Ve třetí misi má hráč na začátku k dispozici 1500 časových jednotek, maminky i chlapci jsou nahrazeny vědci, které je možné pouštět dovnitř, za každého vpuštěného vědce hráč obdrží 50 časových jednotek. V případě zásahu vědce hráč přijde o 500 časových jednotek, vpuštěný sabotér znamená strhnutí 750 časových jednotek.

Dál se Nolanus zatím nedostal.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c d e f g Temelín [php]. Freegame.cz [cit. 2007-06-26]. Dostupné online. 
  2. a b c Temelín [online]. Slunecnice.cz, 2001-12-14 [cit. 2007-06-26]. Dostupné online. 
  3. kliknout v hlavním menu na "OK Soft"
  4. vlastní pozorování uživatele Nolanus"
  5. Hra Temelín. Úvodní obrazovka u Mise 2. (...)V první misi jsi obstál na výbornou, ale útoky šílených rakouských sabotérů stále ne a ne skončit.(...)
  6. odhad Nolanuse, musí příležitostně změřit

Podívejte se taky na[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]