Wikipedista:トレモントストリートサブウェイ/Lánská koněspřežka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Koňská dráha Praha - Lana byla po koňské železnici a Saint-Étienne à Andrézieux a Koněspřežná dráha České Budějovice – Linec třetí veřejnou koňskou železniční tratí na evropské pevnině. Do provozu byl uveden v roce 1830 a postupně od roku 1855 nahrazen provozem parní dráhy Buschtěhradské železnice . Poslední tramvaj tažená koňmi se valila v roce 1869.

The Prague-Lana horse track was the third public horse-drawn railway //on// the European mainland along the horse-drawn railway and Saint-Étienne à Andrézieux and the České Budějovice - Linz horse-drawn railway. It was put into operation in 1830 and gradually from 1855 it was replaced by the operation of the steam railway of the Buschtěhrad Railway . The last horse-drawn tram rolled in 1869.

Koňská dráha Praha-Lana byla třetí veřejnou koňskou železnicí // na // evropské pevnině podél koňské dráhy a Saint-Étienne à Andrézieux a koňské dráhy České Budějovice - Linec. Do provozu byl uveden v roce 1830 a postupně od roku 1855 byl nahrazen provozem parní železnice Buschtěhradské železnice. Poslední tramvaj tažená koňmi se valila v roce 1869.

along the Linz and Saint-Étienne à Andrézieux horse railways and the České Budějovice - Linz horse-drawn railway.

リンツとサンテティエンヌアアンドレジューの馬車鉄道とチェスケブジェヨヴィツェ-リンツ馬車鉄道に沿って、

Lánská koněspřežka

Lánská koněspřežka Praha – Kladno – Stochov – Lány byla první železnicí na dnešním území Prahy a po dráze z Českých Budějovic do Lince druhou nejstarší veřejnou železnicí v kontinentální Evropě. Z větší části spadá do dnešní trati 120.

Lánská koněspřežka Praha – Kladno – Stochov – Lány byla první železnicí na dnešním území Prahy a po dráze z Českých Budějovic do Lince a Saint-Étienne à Andrézieux třetí nejstarší veřejnou železnicí v kontinentální Evropě. Z větší části spadá do dnešní trati 120.

Lánská koněspřežka Praha – Kladno – Stochov – Lány byla první železnicí na dnešním území Prahy a po dráze z Českých Budějovic do Lince a Saint-Étienne do Andrézieux třetí nejstarší veřejnou železnicí v kontinentální Evropě. Z větší části spadá do dnešní trati 120.

Lánská koněspřežka Praha – Kladno – Stochov – Lány byla první železnicí na dnešním území Prahy a po dráze z Saint-Étienne do Andrézieux a dráze z Českých Budějovic do Lince třetí nejstarší veřejnou železnicí v kontinentální Evropě. Z větší části spadá do dnešní trati 120.

Lánská koněspřežka PrahaKladnoStochovLány byla první železnicí na dnešním území Prahy a po dráze z Saint-Étienne do Andrézieux a dráze z Českých Budějovic do Lince třetí nejstarší veřejnou železnicí v kontinentální Evropě. Z větší části spadá do dnešní trati 120.

a po

Kategorie:Rakouské železniční společnosti Kategorie:Železniční tratě v Česku Kategorie:Koněspřežná dráha Kategorie:Technické památky v Česku