The Sims 4: Život ve městě

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The Sims 4: Život ve městě
VývojářiMaxis
The Sims Studio
VydavatelElectronic Arts
Herní sérieThe Sims
Engineproprietary engine
PlatformyPlayStation 4
Xbox One
macOS
Microsoft Windows
Datum vydání1. listopadu 2016
Žánrsimulátor života
Herní módvideohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The Sims 4: Život ve městě (angl. The Sims 4: City Living) je třetí datadisk do simulátoru The Sims 4. Byl vydán 3. listopadu 2016.

Toto rozšíření obsahuje rušné město San Myshuno, které simíkům přináší nové herní možnosti - od možnosti sdílet životní radosti a strasti v bytech se zajímavými sousedy, až po návštěvu 5 různých festivalů a ochutnávky rozmanitých pouličních jídel.

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Simíci se nově mohou nastěhovat do bytů - na výběr jsou byty ze čtyř městských čtvrtí: Centrum (v této části města žijí ti nejbohatší a nejvlivnější simíci), Módní čtvrť (zde budou simíci vždy v obraze ohledně aktuálních módních trendů a mohou si zazpívat karaoke do karaoke baru), Umělecká čtvrť (v této čtvrti potkají i načerpají inspiraci od místních umělců) a jako poslední Čtvrť trhovců s kořením (zde ochutnají jídla všech možných tvarů, barev a chutí).[1]

Rozšíření nabízí též 3 nové kariéry - kritik (umění či jídla), politik a sociální média[2].

Festivaly[editovat | editovat zdroj]

Simíci mohou navštívit 5 festivalů, každý se děje jiný den v týdnu a nabízí aktivity poplatné tématu.

Festivaly: Festival humoru a neplechy, Geekcon, Festival koření, Festival lásky i Bleší trh[3]

Festival humoru a neplechy[editovat | editovat zdroj]

Pořádaný každé pondělí v Umělecké čtvrti, simíci si mohou vybrat z týmu neplechy a humoru a soutěžit s ostatními o ceny.

Geekcon[editovat | editovat zdroj]

Festival se koná každé úterý v Módní čtvrti, Simíci si vyzkouší stavbu rakety, programování a hru videoher (v těchto lze i soutěžit).

Festival koření[editovat | editovat zdroj]

Festival pro milovníky jídla se pořádá každý pátek ve Čtvrti trhovců s kořením. Simíci ochutnají jídla z nejrůznějších koutů světa, učí se nové recepty a mohou soutěžit v pojídání pálivého kari.

Festival lásky[editovat | editovat zdroj]

Tento poklidný festival plný lásky se pořádá každou sobotu v Módní čtvrti, simíci zde poznávají novou lásku, ptají se vztahového guru na budoucnost aktuálních/budoucích vztahů a zamilované páry se zde mohou vzít.

Bleší trh[editovat | editovat zdroj]

Festival plný uměleckých děl, podezřele levného nábytku a dekorací se koná každou neděli ve Čtvrti trhovců s kořením, simíci zde smlouvají o cenách nejrůznějšího zboží a mohou také ostatním simíkům prodávat své.

Smrt[editovat | editovat zdroj]

Nešťastníky čeká nová smrt - stačí, aby snědli Nigiri ze čtverzubce[4] o nízké kvalitě.

Duchové takto zemřelých simíků v sobě ukrývají plovoucího čtverzubce (smrt se týká dětí a starších simíků).

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. The Sims 4: City Living. The Sims Wiki [online]. [cit. 2022-04-30]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. ARTS, Electronic. Devět důvodů, proč jsou byty v The Sims 4 Život ve městě jiné (a báječné!). Electronic Arts Inc. [online]. 2016-09-20 [cit. 2022-04-30]. Dostupné online. 
  3. ARTS, Electronic. Buy The Sims™ 4 City Living - An Official EA Site. Electronic Arts Inc. [online]. 2022-04-20 [cit. 2022-04-30]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Nejjedovatější ryba světa se umí nafouknout jako míč. Co udělá pak? [online]. 2021-03-12 [cit. 2022-04-30]. Dostupné online.