Tři uprchlíci

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tři uprchlíci
Původní názevThree Fugitives
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka92 min
Žánryfilmová komedie
akční film
PředlohaUprchlíci
ScénářFrancis Veber
RežieFrancis Veber
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleNick Nolte
Martin Short
James Earl Jones
Alan Ruck
Kenneth McMillan
… více na Wikidatech
ProdukceLauren Shuler Donner
HudbaDavid McHugh
KameraHaskell Wexler
StřihBruce Green
Výroba a distribuce
Premiéra27. ledna 1989
20. dubna 1989 (Německo)
Produkční společnostTouchstone Pictures
DistribuceWalt Disney Studios Motion Pictures
Netflix
Tři uprchlíci na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Tři uprchlíci (v anglickém originále Three Fugitives), je americká filmová komedie z roku 1989 napsaná a režírovaná Francisem Veberem, v níž hráli Nick Nolte, Martin Short, Sarah Rowland Doroff, James Earl Jones a Alan Ruck. Jedná se o remake Veberovy francouzské komedie Uprchlíci z roku 1986, v níž hráli Gérard Depardieu a Pierre Richard.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Lucas byl ve vězení kvůli ozbrojené loupeži. Když byl propuštěn, jel do banky, aby si založil bankovní účet. Jenomže v té době si Ned Perry vybral tuhle banku na přepadení, aby mohl získat peníze na léčbu své nemocné dcery, Meg. Ned Perry vzal Lucase jako rukojmího. Protože Lucas byl silnější, policie si myslela, že předváděli.

Detektiv Dugan předpokládá, že v tom loupeži museli být spolu a pustí se do pronásledování. Následuje několik pronásledování, střílení, ošetření od starého veterináře, který si myslel, že Lucas je pes. Lucas se pokouší strhnout svého idiotského společníka a prokázat svou vlastní nevinu. Přestože se vyhýbali zákonu, tvořili nepravděpodobné přátelství, které pomohlo vyléčit tichou Meg a napravit jejich útěk. Zachraňují Meg z domu péče, ve kterém byla a uprchnou do Kanady, předstírají, že jsou manželským párem se synem (Lucas jako otec, Ned jako žena a Meg jako syn Jonathan). Ned jde poté do banky směnit peníze, ale vše se odehraje stejně jako při předchozím přepadení v bance, jen Ned je na místě Lucase - je rukojmím nějakého lupiče, který zrovna šel banku přepadnout.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Three Fugitives na anglické Wikipedii.