Tělo na prodej

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tělo na prodej
Pův. názevBody Parts
Číslořada 4
díl 25
Původní TVsyndikace
Premiéra10. června 1996
Česká TVAXN
Česká premiéra28. května 2012
Tvorba
NámětLouis P. DeSantis
Robert J. Bolivar
ScénářHans Beimler
RežieAvery Brooks
Prod. kód497
Obsah
Rok2372
Hvězdné datum49930.3
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Zanícení
Následující →
Přerušený článek
Seznam dílů seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Tělo na prodej (v anglickém originále Body Parts) je v pořadí dvacátá pátá epizoda čtvrté sezóny seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Quark vykoná cestu na rodný Ferenginar a kromě obchodů také zjistí, že trpí Dorekovým syndromem, vzácnou smrtelnou chorobou, na kterou do týdne zemře. Má ovšem také spoustu dluhů a žádné peníze na splacení, a tak na Romovu radu nabídne své vakuované ostatky k prodeji na Burze budoucnosti. Mezitím se Keiko O'Brienová v doprovodu Kiry a Bashira vydá na misi do kvadrantu Gamma. Runabout se ale vrátí poškozený, a Kira a Keiko jsou zraněné. Jejich životy nejsou ohroženy, ale Bashir v zájmu přežití dítěte ho transportoval do dělohy majora Kiry. Zpětný přenos by byl příliš riskantní a tak se Miles musí smířit s faktem, že jeho syna porodí jiná žena. Keiko nakonec požádá Kiru, aby se k nim nastěhovala, a ta souhlasí.

Neznámý kupec nabídne za Quarkovy ostatky obrovskou částku a ten smlouvu potvrdí. Jenže pak ho v jeho baru navštíví Bashir se vzkazem, že doktor z Ferenginaru se mýlil a Dorekův syndrom nemá. Quark je nadšený, ovšem jen do momentu, než se před jeho kajutou objeví likvidátor Brunt. Právě on byl tím anonymním kupcem, který koupil Quarkovy ostatky a teď je chce za každou cenu. Jedinou alternativou by bylo porušení smlouvy, což by mělo za následek hrozivé sankce nejen pro Quarka, ale i celou jeho rodinu. Rozhodne se tedy nechat zabít a tímto úkolem pověří Garaka, jenže žádná smrt se mu nezdá dost dobrá. A pak mu ve snu Velký Nagus Gint poradí, aby Pravidla zisku ignoroval a zachránil si život. Quark oznámí Bruntovi, že odstupuje od smlouvy a ten mu za to obratem zabaví veškerý majetek.

Quark přijde o veškeré vybavení baru a přemýšlí, co bude teď dělat. Do baru vstoupí Bashir a přinese mu brandy, Jadzia skleničky a Sisko nábytek, který překážel při opravách na druhém podlaží. Quark znovu otevře bar.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Episode Credits [online]. Trekcore.com [cit. 2016-06-18]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]