Synové Moghovi

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Synové Moghovi
Pův. názevSons of Mogh
Číslořada 4
díl 15
Původní TVsyndikace
Premiéra12. února 1996
Česká TVAXN
Česká premiéra4. května 2012
Tvorba
ScénářRonald D. Moore
RežieDavid Livingston
Prod. kód48
Obsah
Rok2372
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Návrat na výsluní
Následující →
Kolektivní vyjednávání
Seznam dílů seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Synové Moghovi (v anglickém originále Sons of Mogh) je patnáctá epizoda čtvrté sezóny seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Na stanici přilétá Worfův bratr Kurn, byl po událostech v epizodě Cesta válečníka vyloučen z Vysoké rady, zabavili mu lodě i půdu a ztratil svou čest. Po Worfovi chce, aby ho rituálně zavraždil.

Worf uzná argumenty svého bratra a skutečně ho zabije, jenže Jadzia a Odo vpadnou do Worfovy kajuty hned vzápětí a transportují ho na ošetřovnu, kde mu doktor Bashir zachrání život. Kurn se tedy stane členem bezpečnostního týmu na stanici Deep Space Nine, v akci se ale odmítne bránit v naději, že bude zabit a je znovu postřelen. Mezitím má Benjamin Sisko problémy s klingonskou lodí, která oficiálně u červí díry provádí cvičení. Pošle tedy na místo Defiant, který zde zachytí explozi a následně pomůže odtáhnout na stanici poškozený klingonský křižník. Podle Worfa klingoni rozmístili u červí díry miny; spolu s Kurnem se převlečou za klingonské důstojníky, transportují se na palubu a získají aktivační kódy min. Defiant jich následně několik odpálí a tím vyžene všechny klingonské lodě zpátky do své říše.

Worf nakonec přijde s jediným možným řešením: vymaže Kurnovi paměť a změní jeho vzhled. Stane se z něj Rodek, syn Noggrův, který byl přítelem Worfova otce. Při odchodu z ošetřovny se Rodek/Kurn Worfa zeptá, jestli je členem jeho rodiny, na což Worf odpoví „Já nemám rodinu“.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Episode Credits [online]. Trekcore.com [cit. 2016-05-29]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]