Sebastien

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
SEBASTIEN
Základní informace
PůvodČeskoČesko Česko
ŽánryPower metal
Symphonic metal
Melodic rock
Aktivní roky2008 - současnost
VydavateléEscape Music
Pride & Joy Music
Smile Music
Websebastienofficial.com
Současní členové
George Rain
Petri Kallio
Pavel Dvořák
Lukáš Říha
Jiří Háb
Dřívější členové
Radek Rain
Victor Mazanek
Andy Mons
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sebastien je česká symphonic/power metalová kapela, v jejíchž řadách působí hudebníci z Citronu a Kreysonu.

Historie kapely[editovat | editovat zdroj]

Prvním hudebním počinem bylo v roce 2008 česky zpívané tří-skladbové EP "Závidím". Roku 2010 vyšlo pod britským labelem Escape Music Ltd. debutové album "Tears of White Roses" v produkci Rolanda Grapowa (ex-Helloween). To obsahuje pěvecké party několika světoznámých hudebníků, jako například Amanda Somerville, Doogie White, Fabio Lione, či Mike DiMeo. Album vyvolala na scéně velké překvapením a získalo pochvalné recenze v České republice i zahraničí.

Po vydání tohoto alba vyjel Sebastien na své první klubové turné po České a Slovenské republice. V létě 2012 následovalo první z řady vystoupení na hlavním pódiu festivalu Masters of Rock, a také první evropské tour s americkými Circle II Circle. O rok později přišla prestižní nabídka stát se předkapelou Alice Coopera v brněnské Kajot Aréně. Po tomto koncertním vrcholu odjela kapela své již druhé evropské turné, tentokrát s německými Masterplan a Mystic Prophecy.

Sebastien veřejně vystoupili také po boku kapel Axxis, Fates Warning, Serenity, Jørn Lande, atd. a samostatně vyjeli do Rakouska, Polska, či Německa.

Roku 2015 vyšlo pod německým labelem Pride & Joy Music druhé album pod názvem "Dark Chamber of Déja vu". V roli pěveckého hosta se na albu objevil Tony Martin (Black Sabbath), dále Zak Stevens (Savatage), nebo Ailyn Giménez (Sirenia).

Letitá spolupráce s německými agenturami Ballroom Hamburg a Wacken Foundation přinesla výsledek v podobě vystoupení Sebastienu na největším metalovém festivalu na světě - německém Wacken Open Air 2016.

Na jaře 2018 kapela ve vlastní produkci a ve vlastním studiu Dark Chamber Sounds v Úpici nahrála třetí album "Act of Creation", vydané opět v celosvětové distribuci pod Pride & Joy Music. Ani tentokrát na něm nechyběli speciální hosté: Apollo Papathanasio (Gathering of Kings, ex-Firewind) nebo Mayo Petranin (Symphonity).

Na otázku, proč tentokrát byli hosté jen dva George Rain odpověděl:

„Po dvou albech a mnoha zahraničními hosty jsme cítili, že je pro nás tento koncept vyčerpaný. Chtěli jsme se posunout dál a být víc kapelou, než projektem. Řekli jsme si tedy, že se pokusíme celou produkci zvládnout jen svými vlastními silami!“ [1]

CD pokřtil v pražském Bontonland Megastoru americký bubeník Mike Terrana (za účasti Top Star magazínu, TV Rebel a dalších médií). Videoklip k písni "Amy" dosáhnul zakrátko přes 1 000 000 zhlédnutí YouTube.

Kapela se opět vrátila k aktivnímu koncertování v rámci České republiky (např. s Pretty Maids) a Německa.

V únoru 2019 vyšlo čtyřskladbové EP "Behind the World" v digitálním formátu. Jeho součástí je i hitový singl "Fight For Love"[2]. Ten přináší pěvecký "souboj" George Raina s Yannisem Papadopoulosem (zpěvákem power metalové kapely Beast in Black).

Během pandemie covidu-19 v roce 2020 vydala kapela best of kompilaci „Identity 2010-2020“, ve které shrnula dosavadních deset let existence. Na výběru představila ty nejlepší písně včetně mnoha spoluprací se zahraničními hudebními hvězdami. „Identity 2010-2020“ vyšlo u českého vydavatelství Smile Music na CD a digitálně.[3]

Čtvrté řadové album „Integrity“ vyšlo 11. prosince 2020 u Smile Music. Jedná se o historicky první desku v mateřské češtině a SEBASTIEN se před jejím vydáním vydali na Monster Meeting turné s DYMYTRY a TRAKTOR, které bylo přerušeno opatřenímu v souvislosti s pandemié. K desce "Integrity" vydala kapela tři digitálně dostupné singly a rovněž natočila klip k písni "Nechtěná" pod režisérskou taktovkou Marka Dobeše (Kajínek, Choking Hazard, Byl jsem mladistvým intelektuálem). Klipem poukazuje na problematiku dětí z dětských domovů ve spojení s Nadačním Fondem Veroniky Kašákové, která v klipu rovněž vystupuje.[4] O mastering alba se postaral věhlasným dánský producent Jacob Hansen (Amaranthe, Pretty Maids, Epica...) v Hansen Studios.

Členové kapely[editovat | editovat zdroj]

Sestava[editovat | editovat zdroj]

Bývalí členové[editovat | editovat zdroj]

Hosté[editovat | editovat zdroj]

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

EP
Kompilace

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. KAI, Thomas. George Rain (Sebastien, Citron, Kreyson) - ,,Act Of Creation pro nás bylo z několika důvodů obrovskou výzvou.“ [online]. 2018-03-17 [cit. 2021-11-12]. Dostupné online. (cz) 
  2. SEBASTIEN ohlašuje nové lyric video "Fight For Love"!. Spark Rock Magazine [online]. [cit. 2020-08-17]. Dostupné online. 
  3. Výběrové album od SEBASTIEN konečně venku!. Spark Rock Magazine [online]. [cit. 2020-08-17]. Dostupné online. 
  4. SEBASTIEN pálí další český singl s hitovým potenciálem. Spark Rock Magazine [online]. [cit. 2020-11-12]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]