Naučná stezka Chuchelenský les

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Naučná stezka Chuchelenský les
Základní informace
Typokružní naučná stezka
Sezónaceloročně přístupná
Lokalizace
PolohaBorová a Chuchelná, okres Opava, Opavská pahorkatina, Moravskoslezský kraj
ČeskoČesko Česko
Souřadnice
Map
StartBorová nebo Chuchelná
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Naučná stezka Chuchelenský les, nazývaná také naučná stezka v Chuchelenském lese, je okružní lesní stezka v Chuchelenském lese mezi obcí Chuchelná a vesnicí Borová (místní část obce Bolatice) v okrese Opava v Moravskoslezském kraji. Stezka se nachází v pohoří Opavská pahorkatina a je celoročně volně přístupná.

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Naučná stezka Chuchelenský les byla zřízena v roce 2000 díky místním iniciativám. Počátek nebo konec okruhu je v Borové na ulici Bělská či v Chuchelné na silnici pod Lysým vrchem. Stezka je dlouhá cca 6 km a dle potřeby může být zkrácena přes případné příčné lesní cesty. Na informačních tabulích jsou informace o savcích, ptácích a rostlinách Chuchelenského lesa. Na trase jsou dvě turistická odpočívadla a pramen Zbojnička. Pramen Zbojnička se nachází u odpočívadla Pinkadélko, kde je také zřízeno piknikové místo s ohništěm. Naučná stezka navazuje na další turistické stezky a cyklostezky v okolí a je vhodná i pro děti.[1][2][3][4]

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Naučná stezka Chuchelenský les | Sdružení obcí Hlučínska - Moravskoslezský kraj. www.hlucinsko.eu [online]. [cit. 2021-12-06]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-12-06. 
  2. Naučná stezka v Chuchelenském lese. Pohyb a zdraví [online]. [cit. 2021-12-06]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-12-06. 
  3. Lesní naučná stezka v Chuchelenském lese | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče. www.kamsdetmi.com [online]. [cit. 2021-12-06]. Dostupné online. 
  4. HRUŠKOVÁ, Jitka. Tip na víkendové procházky po dvou naučných stezkách na Hlučínsku. Opavský a hlučínský deník. 2021-07-30. Dostupné online [cit. 2021-12-06].