Lukáš Pařík

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lukáš Pařík
Osobní informace
Datum narození15. března 2001 (23 let)
Místo narozeníNeratovice, Česko
StátČeskoČesko Česko
Výška193 cm
Hmotnost97 kg
Klubové informace
Současný klubMountfield HK
Číslo1
Pozicebrankář
Předchozí klubyHC Letci Letňany
Bílí Tygři Liberec
HC Benátky nad Jizerou
Spokane Chiefs (WHL)
Dubuque Fighting Saints (USHL)
Rapid City Rush
Draft NHLV roce 2019 jako 87. celkově
týmem Los Angeles Kings
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Lukáš Pařík (* 15. března 2001 Neratovice) je český hokejový brankář aktuálně působící v týmu Mountfield HK v nejvyšší české hokejové soutěži ELH.

V červnu 2021 podepsal svou první profesionální smlouvu s týmem Ontario Reign, farmou týmu Los Angeles Kings. Tato smlouva mu umožňovala startovat i za tým Rapid City Rush v soutěži ECHL.

Historie/ kariéra[editovat | editovat zdroj]

Lukáš Pařík vyrůstal hokejově od žáků až do dorostu v týmu HC Letci Letňany, kdy v roce 2017 přestoupil do týmu Bílí Tygři Liberec, aby se rozvíjel v místní akademii, která byla několikrát vyhlášena akademií roku.

V červnu roku 2019 si českého brankáře vybralo v NHL draftu ve třetím kole na celkové 87. pozici tým Los Angeles Kings.

V srpnu téhož roku si Lukáše vybral, v rámci juniorského CHL import draftu, tým Spokane Chiefs a od září nastupoval za místní klub v nejvyšší kanadsko-americké juniorské soutěži Western Hockey League.

V lednu 2021 mu byl umožněn přestup z týmu Spokane Chiefs, kde liga Western Hockey League nebyla kvůli COVID-19 pandemii plnohodnotně zahájena. Od ledna proto působil v nejvyšší americké juniorské soutěži USHL v týmu Dubuque Fighting Saints.

V červnu 2021 podepsal svou první profesionální smlouvu s týmem Ontario Reign (AHL), farmou týmu Los Angeles Kings, který ho v roce 2019 draftoval. Tato smlouva mu umožňovala startovat i za tým Rapid City Rush v profesionální americké soutěži ECHL.

NHL tým Los Angeles Kings, vlastnící Lukášova práva, mu umožnil v roce 2022 podepsat smlouvu s Colorado Eagles (AHL), který je afilací NHL týmu Colorado Avalanche. S touto smlouvou měl právo hrát za Utah Grizzlies v profesionální americké soutěži ECHL, ve které strávil celou sezónu 2022-2023.

Reference[editovat | editovat zdroj]


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]