Kopec s lomem

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kopec s lomem

Poloha
StátČesko
Souřadnice
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kopec s lomem nebo Kopec nad bývalým lomem, je kopec s bývalým pískovcovým lomem. Nachází se na pravém břehu řeky Rožnovská Bečva v obci Horní Bečva v nížině Rožnovská brázda v okrese Vsetín na Valašsku ve Zlínském kraji.

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Kopec s lomem má svou krátkou naučnou stezku. Ve vrcholových partiích nad lomem jsou tři ocelové minimalistické vyhlídky/rozhledny (Vyhlídka do borového lesa, Vyhlídka do smrkového lesa a Vyhlídka do krajiny) ve tvaru otevřených (prázdných) zastřešených krychlových rámů a také jedna ocelová plošinová nezastřešená vyhlídková lávka (Skalní vyhlídka). Kopec nabízí místo k relaxaci, odpočinku v lese i výhledu do krajiny. Zaniklý lom poskytl kameny pro opěrné zídky a stezky. Pod kopcem je parkoviště. Místo je celoročně volně přístupné.[1][2][3][4]

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Vyhlídky nad lomem v Horní Bečvě [online]. Kudy z nudy [cit. 2022-09-18]. Dostupné online. 
  2. ŠPANIHEL, Lukáš. V Horní Bečvě otevřeli na kopci s lomem vyhlídkovou stezku [online]. 2021-07-08 [cit. 2022-09-19]. Dostupné online. 
  3. DesignMag.cz – English. www.designmag.cz [online]. [cit. 2022-09-19]. Dostupné online. 
  4. KHS.DIGITAL, made by. PROCHÁZKA LOMEM S VYHLÍDKOU. Destinační společnost Valašsko [online]. [cit. 2022-09-19]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]