Ice Arena

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ice Arena
PolohaRostov na Donu, Rusko
Souřadnice
Začátek výstavby2014
Otevření12. listopadu 2014
Týmy
HK Rostov (VHL)
Kapacita
458 diváků
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ice Arena (česky Ledová aréna, rusky Айс Арена) je sportovní a zábavní komplex v Rostově na Donu v jižním Rusku. Otevření komplexu proběhlo 12. prosince 2014.

Stadionový komplex se skládá z administrativního komplexu a jedné ledové plochy. Podle projektu jej lze využít nejen pro zimní sporty, ale také pro basketbal, volejbal a minifotbal. K tomu ale musí být místo pokryto speciálním povrchem.

V objektu se nachází bufet, půjčovna bruslí, šatny, toalety, ve druhém nadzemním podlaží se uvažuje s možnosti umístění bowlingové dráhy.[zdroj?] Ve druhé budově, kterou pronajímá Zimní sportovní škola Sněžinka č. 6, se nacházejí šatny, WC, sprchy, posilovny a administrativní kanceláře. Na této škole bezplatně studuje 460 hokejistů a krasobruslařů.

Aréna je tréninková základna a domácí stadion hokejového klubu VHL HK Rostov. Domácí zde odehráli svůj první oficiální zápas 7. března 2015, v utkání 1. kola play off Pervoj ligy.

V létě 2017 oblastní ministerstvo sportu oznámilo, že Palác sportu na ulici Čalturinská je v havarijním stavu a domácí klub proto hraje od sezóny 2017/2018 všechna svá domácí utkání v Ice Areně.[1]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Айс Арена (спортивно-развлекательный комплекс) na ruské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]