Diskuse s wikipedistou:Zkf

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vidím, že editujete už poměrně dlouho a ještě Vás nikdo nepřivítal. Tedy vítejte mezi editory svobodné encyklopedie! :-) Díky za všechny Vaše příspěvky, jen tak dál. -- Egg 22:09, 20. 8. 2005 (UTC)

Obrana cizího majetku[editovat zdroj]

Dobrý den, Vážený kolego, chtěl bych ocenit Vaší námahu při hledání obrázku, které zřejmě porušují autorská práva. Jsem velmi rád, že máme dalšího "bojovníka", který chrání cizí majetek a zlepšuje tak jméno wikipedie jako svobodné encyklopedie respektující duševní vlastnictví. Jako projev díku přijměte malou kytičku. Děkuji Chmee2 11:52, 30. 7. 2006 (UTC)

Vřelé díky kolego, cítím se velmi poctěn a vím ke komu dalšímu mohu v případě potřeby spěchat pro radu. Kdybych snad na druhou stranu někde něco přehnal, určitě mě upozorněte. --Zkf 17:40, 30. 7. 2006 (UTC)

Imagevia[editovat zdroj]

Ahoj, koukám s jakou vervou jste se pustil do kontroly obrázků a jsem za to mo rád. Zdá se, že porušování autorských práv u obrázků je zde poměrně hodně rozšířený problém a je výborné že se tomu věnujete. Jen Vás chci poprosit ještě o jednu důležitou maličkost: zapisujte prosím Imagevia na Wikipedie:Porušení práv#Obrázky zřejmě porušující autorská práva. Po uplynutí lhůty jsou obrázky porušující autorská práva mazány právě dle tohoto seznamu. Díky moc. Tlusťa 09:53, 8. 8. 2006 (UTC)

Když „ahoj“ tak bych prosil o tykání, pokud to není proti „srsti“:-) Já su Zbyněk. Úplně jsem se před 14 zděsil, když jsem zjistil, jaká je tu situace a zcela mi to vzalo chuť do psaní nových článků. Jsem na myšlenku „co je na Internetu, je všech“ dosti alergický. O nutnosti napsat příslušná Imagevia na danou stránku vím, jenom se chystám tu ještě nějakou dobu teď nad tím strávit a napíši je tam potom všechna najednou, pokud to nevadí. --Zkf 09:59, 8. 8. 2006 (UTC)

Odkazy na rozcestníky[editovat zdroj]

Ahoj, mám jeden tip: koukám, že hojně opravuješ odkazy na rozcestníky. Tuto chvályhodnou činnost by ti mohl pomoci zefektivnit robot (jednoho také provozuju). Pokud bys měl chuť a zájem, ozvi se. JAn 08:50, 17. 8. 2006 (UTC)

Ahoj, nejdříve jsem si myslel, že by to mohl dělat nějaký robot, ale pak mi přišlo, že ten přece nemůže rozpoznat sám od sebe, na který konkrétní článek z rozcestníku má ten odkaz namířit. Vždyť já s tím mám sám občas veliký problém zvolit správný odkaz a jenom doufám, že jsem zatím nic nepokazil. Vůbec nemám tedy představu, jak ten robot a práce s ním potom funguje. Když by si mi to trošku osvětlil, třeba bych se o provozování nějakého pokusil. Ne všemu jsem na té anglické stráne porozuměl, nebylo by to někde polopatě česky?:-) Jinak jsem si ale všiml, že i Tvůj robot má asi tyto úpravy v náplni práce, tak nevím, jestli by to nebylo zbytečné dublování... Já to teď dělám jako takové odreagování, protože nejsem momentálně nějak schopen psát nové články a přišlo mi, že by to mohlo užitečné. Má to navíc výhodu, že se do dá dělat i v krátkých pauzách. --Zkf 09:30, 17. 8. 2006 (UTC)
Inu, onen robot to stejně nedělá sám (i když se mu dá zadat, že má všechno nahradit jedním linkem). Vypíše nejdřív seznam možností a pak vyhledá články a u každého musíš zadat, kterou možnost dáš.
Dublování to určitě není, protože teď třeba opravuju hromadně interwiki a jinak mám dost práce, takže na rozcestníky není čas.
Základem robota je stáhnout si a nainstalovat python a pak stáhnout a rozbalit pywikipedia. Odkazy na objí máš v předchozím linku. A pak už stačí si jen zaregistrovat účet pro bota a trochu ho nakonfigurovat, otestovat a nechat označit za bota.

Pokud budeš mít otázky, ptej se, ideálně ICQ nebo IRC. JAn 15:17, 17. 8. 2006 (UTC)

Podekovani[editovat zdroj]

Diky moc, vcera vecer, jsem stahl postu, opravdu diky. Vrba 08:50, 17. 8. 2006 (UTC)

Copyvio u Morany[editovat zdroj]

Zdravím.

Odstranil jsem Vámi vloženou šablonu copyvio z článku Morana; důvod najdete v tamní diskusi.

Před vložení šablony copyvio si prosím zkontrolujte, kdo od koho opisoval.

-df- 07:56, 22. 8. 2006 (UTC)

Díky za bdělost a omlouvám se. Při kontrole jsem bedlivě sledoval den a měsíc a jaksi jsem zapomněl kouknout i na rok. Navíc mě zmátlo, že jsem tam neviděl odkaz na to, že článek cituje odtud, což přispělo k mému zmatení. Omlouvám se. --Zkf 09:50, 22. 8. 2006 (UTC)

Vkládání šablony copyvio se nepodepisuje, ani se nekomentuje, od toho je diskuzní stránka. --Li-sung 19:09, 27. 8. 2006 (UTC)

Prosba o kontrolu[editovat zdroj]

Chtěl bych požádat o revizi článků z následujícího seznamu. Jedná se o články, které byly označeny jako copyvio a později je Wikipedista:Zp přepracoval. Jde o to, jestli je současný stav již v pořádku nebo ne. Pokud by některý z těchto článků nesplňoval požadavky, označte ho {{Smazat}}. Děkuji. --Zirland 22:54, 2. 11. 2006 (UTC)


Dle mého názoru zdaleka ne už všech došlo k výraznému zlepšení, na což jsem kolegu Zp upozornil, čili očekavám, že s tím ještě něco udělá. --Zkf 18:20, 3. 11. 2006 (UTC)

Wikivyznamenání[editovat zdroj]

Řád žhavé gumy

Ahoj, hledání copyvií je časově náročná, nezábavná ale velmi důležitá práce. A protože se jí věnuješ opravdu s nezměrným úsilím, dovolil jsem si ti připíchnout jedno vyznamenání :) Tlusťa 10:12, 5. 11. 2006 (UTC)

Vřelé díky. Samotného mě překvapilo, kolik to zabere času. Ale rozhodně ho neberu jako promrhaný, protože očekávám zlepšení. --Zkf 10:17, 5. 11. 2006 (UTC)

Copyvia k přírodním památkám[editovat zdroj]

Zdravím. Rád bych upozornil na to, že mnou zakládané PP například Brodská neporušují autorská ani jiná práva. Již jsme o tom spolu diskutovali. Prosím tedy o větší pozornost při označování textu jako copyvio. Jinak děkuji za spousty užitečné práce s dohledáváním zdrojů. Martin Marek 21:40, 5. 11. 2006 (UTC)

Omlouvám se, ujelo mi to tam o řádek, měl jsem to asi revertovat na tu první verzi, aby se mi to nestalo. --Zkf 22:16, 5. 11. 2006 (UTC)
Jasně není třeba se omlouvat. Napadlo mě, kdyby byl někde sezam smazaných CHÚ mohl bych je vzápětí napsat znovu s těmi základními údaji. Nevíte o nějakém přehlednějším než archiv Knihy smazaných stránek? Díky.
Myslím si, že by všechny měly být na Wikipedie:Žádost o komentář/Vytrvalé ignorování autorských práv uživatelem Zp v sekci Články. --Zkf 22:34, 5. 11. 2006 (UTC)

Uživatelská stránka[editovat zdroj]

Nechcete si založit, alespoň prázdnou, uživatelskou stránku? Teď vedou z vašeho podpisu červené odkazy a je možné, že by v budoucnu ovlivnily některé speciální stránky. Díky. — Timichal 15:32, 12. 11. 2006 (UTC)

Sice moc nechápu, co by to mohlo ovlivnit, ale prosím. --Zkf 21:16, 12. 11. 2006 (UTC)

Hromadná copyvia[editovat zdroj]

Zdravím. Dovolil jsem si na Wikipedie:Porušení práv/Články zřejmě porušující autorská práva vyčlenit zvláštní kapitolku pro ty známé případy, které odhalujete zpravidla Vy. Myslím, že se tím usnadní editace i Vám i těm, kteří odhalují klasické jednotlivé případy. --Luděk 20:40, 12. 11. 2006 (UTC)

Proč ne. Snad budou správci stíhat prohlížet obě části, aby to v případě potřeby včas promazali. Já bych si nejvíce přál, abych už žádná další neobjevil. --Zkf 21:16, 12. 11. 2006 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Ahoj, chtel jsem Ti za to vyhledavani copyvii udelit metal, nejaky tu na to je, ale nemohu ho najit, tak alespon nez ho najdu obrovske podekovani --Vrba 00:20, 15. 11. 2006 (UTC)

A já zase děkuji, že to jako správce zpětně prohlížíš a děláš v podstatě to, oč mě výše žádal Zirland. Některé články jsem také po přepracování četl a nezdály se mi všechny dostatečně odlišené od původní verze, ale jak to již čtu potřetí, popáté, tak už mi to občas splývá.
Když už si se zde ozval, chtěl bych se zeptat, jestli ještě máš mail, který jsem Ti v srpnu přeposílal od jednoho hudebního vydavatelství, že bychom mohli uveřejňovat obaly jimi vydaných desek? Stojí případně za to, abych jim psal ještě jednou, když to stejně určitě nebude pod svobodnou licencí, ale asi jenom jako Promotional? --Zkf 06:42, 15. 11. 2006 (UTC)

Nejak jsem se uplne zapomel podivat, jestli jsi neodpovedel a ted jsem sem dorazil, ja se podivam, pokud jsem to cetl doma, tak je pryc a pokud ve firme, tak tam se vsechno archivuje, kouknu se ve ctvrtek, to se dostanu ke spravnemu PC. Promin za zpozdeni, jak nekde nereaguji, tak me musis kopnout :) --Vrba 15:20, 12. 12. 2006 (UTC)

To je v pohodě. Ve světle toho, co psal kolega Beren na Wikipedie_diskuse:Fair_use/Plán#Obaly_hudebních_alb by to, co mi napsali, stejně nepostačovalo. Zkusím se jim ještě ozvat, i když to vzhledem k současné situaci nebude hned. --Zkf 08:41, 13. 12. 2006 (UTC)

Hromadné vkládání reference[editovat zdroj]

Zdravím, na nástěnce správců se objevila žádost na to co děláš, respektive abychom tvoje změny revertovali a zastavili tvoje vkládání a tak bych tě chtěl poprosit o vyjádření k tématu. Díky --Chmee2 09:00, 20. 12. 2006 (UTC)

Zdravím a děkuji za toto upozornění, protože nástěnku správců jsem neměl ve sledovaných. Nenapadlo by mě, že bych se na ni mohl někdy dostat. Natož ve spojitosti se spamem. Já který automaticky maže bez čtení maily od lidí, kteří si dovolí mě otravovat nevyžádanými hloupostmi třikrát v řadě. To mě tedy dostalo. A Ty sis za svůj postup vysloužil to, že dostaneš ode mne potvrzující hlas, ačkoli jsem původně neměl vůli hlasovat. Jestli je mé vysvětlení na nástěnce správců nedostatečné, stačí se ozvat. --Zkf 13:53, 20. 12. 2006 (UTC)
Ne takle to bohatě stačí, díky za vysvětlení, myslím, že tímto se vše uzavírá a stejně jako Tlusta ti díky ;) a to hnedka 2x :-)) --Chmee2 16:57, 21. 12. 2006 (UTC)

Uvítání[editovat zdroj]

Vítej zpět, zrovna nedavno jsme na tebe vzpomínali, co se s tebou stalo, že už jsme tě neviděli dlouho editovat. Jsem rád, že tvé editace jsou důkazem, že vše v pohodě :) Mnoho sil do dalších editací --Chmee2 10:47, 30. 5. 2007 (UTC)

Ahoj a díky za ta slova. Pohodu si představuji jinak, ale je to spíše o čase, úniku a vůli. Všechny tyto tři činitele se nyní sešly, takže jsem se (ne)nápadně vrátil. --Zkf 12:08, 30. 5. 2007 (UTC)

Záviš Bochníček[editovat zdroj]

Zdravím, kolego taky hlídám copyvia, ale když už tak mrknu do historie [18], jestli tam to copyvio nevložil někdo později, šablonu tam dáváme jen když je to zbrusu nové, či jen část (nebo se tu za tři dni něco změnilo:?), jinak bývá zvykem to revertovat na necopyvio verzi, a do porušení práv to napsat, autorovi dát upozornění taky. Díky--Horst 20:18, 20. 6. 2007 (UTC)

Díky za upozornění kolego. Byl jsem trošku zaskočen tím, jak dotyčný anonym začal přidávat různé informace a články z jednoho zdroje, čili jsem zřejmě v tomto případě pochybil. Samozřejmě se za to omlouvám. Jsem rád, že jsem zvládl alespoň dvě třetiny úkolů. Tedy zápis do porušení práv a upozornění autorovi. Chyba na mé straně mohla vzniknout také tím, že jsem byl dříve zvyklý text, který je copyviem, odmazat, jak je psáno na Šablona diskuse:Copyvio, zatímco nyní ho dávám pouze do komentáře, jak je psáno na Wikipedie:Patrola#Copyvio. Budu se snažit, aby to příště dopadlo lépe.
Chtěl by se pro jistotu ještě zeptat, jestli se článek skutečně má jenom revertovat na předchozí verzi, jak jste to udělal Vy? To mě osobně přijde divné, protože tím pádem není nyní automaticky zařazen v Kategorie:Možná porušení autorských práv. Nebylo by lepší revertovat na předchozí verzi, ale zároveň tam ponechat šablonu Copyvio? --Zkf 05:49, 21. 6. 2007 (UTC)

Odstraneni obrazku[editovat zdroj]

Ahoj, kdyz doslo k odstraneni obrazku, ktery jsem prilozil ke clanku na Wikipedii, a jsem presvedcen ze to nebylo namiste, kde o tom mam s Tebou diskutovat? Tady nebo na strance toho clanku? Diky. Petr

Zdravím. Diskutovat lze zde i tam. Záleží na tom, od koho se chcete dočkat odpovědi. Nenapsal jste, o jaký obrázek se jedná, ale předpokládám, že jde o tento Soubor:Clovek v tisni.jpg. Odstranil jsem ho, protože tam je označen šablonou pro možné brzké smazání a logo bylo již z článku Člověk v tísni jako fair use jednou odstraněno. Pokud se jedná skutečně o vlastní dílo, uložte jej pod některou ze svobodných licencí a povolení k použití odešlete nejlépe tak, jak je napsáno na Wikipedie:OTRS. Díky za pochopení. --Zkf 05:53, 16. 7. 2007 (UTC)
Ahoj, diky za odpoved, potreboval jsem hlavne nasmerovat. Jeste jedna vec mi neni jasna. Ve vetsine pripadu organizaci se pouziva normalne sablona {logo}, dokonce je i na anglicke verzi clanku Člověk v tísni. Jak pouziti teto sablony bylo docileno? V nabidce na upload neni a kdyz jsem ji minule vlozil manualne, okamzite naskocilo speedy delete. Ptam se, protoze mi to prijde jako primocarejsi a pouzitelnejsi postup nez je studium obsahu licenci a posilani souhlasu postou... Diky Petr --Aghlbongo 10:48, 18. 7. 2007 (UTC)
Opět zdravím. Šablonu logo lze použít (alespoň prozatím) např. na anglické verzi Wikipedie, protože je to tam chápáno jako fair use. Tato možnost ovšem není přípustná na Commons a dalších jazykových verzích Wikipedie, protože neumožňuje volné (případně svobodné) použití a šíření celosvětově. Pro umístění loga na české verzi Wikipedie, které nevyhovuje podmínkám volného či svobodného užití, by snad šlo použít {{LogoProvidedThat}}. Ovšem studiu obsahu (a možná dokonce i poslání souhlasu) se ani v tomto případě vyhnout nelze. Viz její popis a tamní diskusi. --Zkf 11:37, 18. 7. 2007 (UTC)
Škoda pak jen, že nic takového není na stránkách o uploadu uvedeno. Kdybys to, cos mi řekl, mohl uvést do stránky na upload, pro lepší orientaci wikipedistů-amatérů jako jsem já. Wikipedii fandím a občas pomohu, ale tahle trnitou cestu k dalo by se říci zákulisní informaci o tom, jak nahrát logo (v en verzi zcela běžnou věc) jsem nečekal... Správný postup tedy je nahrát logo a uvést k němu šablonu LogoProvidedThat, následně poslat písemný souhlas o použití loga někam poštou. Mohl bys prosím ještě uvést odkaz na stránku s adresou kam poslat souhlas? Díky --Aghlbongo 11:36, 30. 7. 2007 (UTC)
Na stránkách o uploadu jsem našel v sekci „Postup načtení souboru“ v bodu č. 4 odkaz na Popisky licence souborů. Tudíž nechápu slova o zákulisní informaci. Pokud klepnete na odkaz {{LogoProvidedThat}}, dozvíte se v 1. bodu toho, co je vkladatel příslušné šablony povinen provést, že adresu pro zaslání případného ověření najdete na odkazu Wikipedie:OTRS.--Zkf 17:36, 30. 7. 2007 (UTC)
Aha, to jsem nevedel, a muze to byt tim ze to nahravam na Commons? Netusim jak jinak to na Wikipedii dostat, mohl byste kdyztak poradit jinou cestu? Na Commons se tenhle typ licence v menu na vyber licence nenachazi... Proto mi ten dojem ze zakulisni informace. U toho clanku u OTRS jsou jen vase provozni informace, navod k pouziti tam neni... Predem diky za tip. --Aghlbongo 11:14, 1. 8. 2007 (UTC)
Jak jsem se již výše v jedné odpovědi zmínil, na Commons lze vkládat pouze soubory, které je možno šířit s některou z volných či svobodných licencí. To se ovšem Vašeho případu zřejmě netýká, proto je nutné jej nahrát na místní českou verzi Wikipedie zvlášť. Udělat to lze přes odkaz Načíst soubor, který najdete vlevo v sekci nástroje. Pokud chcete použít šablonu {{LogoProvidedThat}}, budete ji muset zřejmě zadat v okénku Popis pod Vámi vyplněný popis souboru ručně. --Zkf 11:58, 1. 8. 2007 (UTC)

Zdroje k heslu[editovat zdroj]

Milý Zkf, doplnil jsem do hesla Milan Půček reference. Waldekke 09:50, 16. 8. 2007 (UTC)

Díky, díky. A proč rovnou nesundat šablonu? --Zkf 09:40, 17. 8. 2007 (UTC)
Hotovo Waldekke 09:47, 20. 8. 2007 (UTC)


Ekonomika Slovinska[editovat zdroj]

Odkaz na stránku, která potvrzuje existenci slovinské značky lyží Elán, je uvedena v diskusi k tomutu článku.22:27, 26. 12. 2007 (UTC)~~

Zdroje obecně nepatří na diskusi. Přidávají se do článku samotného. V daném případě ale nejde o to, že by Elán nebyla značka slovinských lyží. Chybí zdroj o tom, že právě výroba lyží této značky hraje ve slovinském průmyslu největší význam. --Zkf 08:23, 27. 12. 2007 (UTC)

Aleš Zedník[editovat zdroj]

Zdravím. Viděl jsem, že jste zrušil editaci anonyma, ale ve shrnutí jste svůj zásah nijak nezdůvodnil, takže onen anonym může znovu ony informace vložit a může to vést k editační přetahované. Mohl byste, prosím, dodatečně zdůvodnit Vaši akci na diskusní stránce k článku? Děkuji za pochopení. --Luděk 08:23, 12. 1. 2008 (UTC)

Zdravím též. V historii článku jsem zjistil, že uvedený text byl již dvakrát vložen a odstraněn. Souhlasím s kolegy, kteří neověřené a zaujaté informace odstranili již dříve. Na nástěnce správců jsem dnes zjistil, že situace byla na žádost jednoho z nich vyřešena polozamčením. --Zkf 18:00, 13. 1. 2008 (UTC)


HC Lasselsberger Plzeň[editovat zdroj]

Zdravím. Tu tabulku jsem smazal ne náhodou, ale záměrně jelikož se mi zdá,že údaje

  • M – umístění klubu v tabulce po základní části, Z – počet zápasů, V – počet výher v normální hrací době, VP – počet výher po prodloužení, R – počet remíz, PP – počet proher po prodloužení, P – počet proher v normální hrací době, B – počet získaných bodů v základní části, play off – výsledky v play off jsou k dispozici po kliknutí na odskok daného ročníku.Chtěl jsem ještě původně vymazat i současný kádr, protože se mi zdá stejně zbytečný. Soupiska mužstva všech extraligových mužstev jsem zakomponoval do infoboxu každého jednotlivého mužstva. Zdá se mi, že Vámi smazaná tabulka byla daleko přehlednější ( bylo třeba pouze doplnit kapitány a trenéry v jednotliých sezonach ). U Sparty Praha a Litvínova jsem už začal (to co jsem zjistil). Prosím o stanovisko.
    --Zoner57 15:40, 29. 1. 2008 (UTC)
Zdravím též kolego. Možná máte pravdu, ale jako mnohem lepší řešení, pokud jde o tabulku, zatím vnímám to, které se objevilo v článku HC Moeller Pardubice. Myslím si, že je škoda přijít o informace, které dosud jinde nejsou. Za nešťastné ovšem považuji označování ročníků jako 1994/1995. Podle Wikipedie:Typografické rady se pro zápis číselných rozsahů používá pomlčka –. Soupisky mužstev bych nechal v článcích na obou místech. --Zkf 19:38, 30. 1. 2008 (UTC)

Roudnice nad Labem[editovat zdroj]

Informaci o dokončení mostu jsem čerpal z mých poznámek v bibliografii, kterou vytvářím od roku 2004 a kam si poznamenávám zajímavosti z mého čtení knih nebo časopisů. Až do nedávné doby jsem si nezaznamenal prameny. Proto lituji, že Vám nemohu pramen uvést. S pozdravem --Lubos33 1. 10. 2008, 18:37 (UTC)

Díky za reakci. Jsem přesvědčen, že když se onu informaci někde podařilo najít jednou, zdaří se to jistě znovu. Samozřejmě může onen zdroj dodat kdokoli i mimo nás dvou, což je velká výhoda. --Zkf 2. 10. 2008, 05:52 (UTC)

Student Wikipedie[editovat zdroj]

„Student“

Zdravím Vás na počátku zimy. Jste tady hodně dlouho, přes tři roky a vložil jste sem 2373 editací. Je čas Vám připnout metál znamenající ocenění hodností „Student“. Děkuji za spolupráci a doufám častěji na shledanou --Zákupák 23. 11. 2008, 10:39 (UTC)

Zdravím Vás též a děkuji za připomínku mého působení zde. Po přečtení Vaší uživatelské stránky hlavně doufám, že naše další případná shledání se ponesou v podobně klidném a slavnostním duchu, protože se v pohledu na Wikipedii výrazně lišíme. Důležitá je ovšem právě ona spolupráce, jak jste napsal. --Zkf 23. 11. 2008, 18:47 (UTC)


Mistrovství světa v ledním hokeji[editovat zdroj]

Zdravím, mám dotaz ohledně rozšiřování článků. Chtěl bych přidat další informace, ale zřejmě tím naruším strukturu článku. Jde mi o stránky k MS v ledním hokeji, které jste založil. --Niccolo 16. 2. 2009, 20:01 (UTC)


Reference[editovat zdroj]

Chtěl bych se z vás zeptat proč přidáváte reference odkazující na on-line nedostupné zahraniční zdroje k informacím všeobecně známým a velice snadno dohledatelným on-line. Citace z off-line zdrojů by měly být uváděny pouze pokud jde o nějakou nepříliš známou informaci a ne pokud jde o pořadí hráče na draftu. A je spousta jiných dostupných zdrojů kterýma se to v článku může doložit. --Jowe 2. 9. 2009, 16:23 (UTC)

Dobrý den, reference přidávám kvůli zvýšení kvality encyklopedie, která je slušně napsáno mdlá. Pořadí hráče na draftu považuji za z hlediska jeho kariéry velmi zajímavý a důležitý údaj, který zároveň nechápu jako všeobecně známou informaci. Off-line zdroji dávám přednost kvůli trvalosti a nesouměřitelné kvalitě vůči on-line zdrojům. --Zkf 10. 9. 2009, 20:40 (UTC)
Kolego k čemu jsou takové reference ke kterým nemá přístup 99,99% uživatelů ?? Pořadí hráče na draftu také považuju za důležitý údaj. Ale mnoho věrohodných a oficálních zdrojů je dostupných on-line a jsou mnohem vhodnější např. www.nhlpa.com, nhl.com, www.hockeydb.com atd. Zdrojovat nějaký základní a snadno ověřitelný údaj nějakou anglickou tištěnou publikací je nevhodné. Prosím řiďte se zvyklostma Wikipedie. --Jowe 10. 9. 2009, 21:12 (UTC)
Dobrý den, snažím se vylepšovat kvalitu encyklopedie referencemi. Myslím si, že kdyby se z toho udělala zvyklost Wikipedie, bylo by to jenom ku prospěchu věci. Velmi mě v tomto směru překvapuje Váš tón soudce. --Zkf 27. 9. 2009, 17:48 (UTC)
Vylepšovat kvalitu encyklopedie je chvályhodná věc. Nicméně o tom není řeč. Jde o to že pokud jsou k dispozici kvalitní a důvěryhodné reference on-line měly by mít přednost před tištěnými a nedostupnými referencemi. --Jowe 27. 9. 2009, 17:56 (UTC)
Z toho, že o tom není řeč, jsem konečně alespoň pochopil, proč se mi moc pochvaly za chvályhodnou věc z Vaší strany nedostalo. Přesto se mě překvapuje, jak snadno tyto dvě věci striktně oddělujete, jelikož nejdříve jsem se rozhodl přidávat reference a teprve následně jsem si k tomu vzal příslušný zdroj. Off-line reference se nerovná nedostupná reference a naopak se z on-line reference může velmi snadno stát nedostupná reference. Z jakého pravidla či doporučení Vaše tvrzení vyplývá? --Zkf 27. 9. 2009, 18:28 (UTC)
Kolego bavíme se o konkrétní věci. Zdrojovat pořadí hráče na draftu je podobně nesmyslné jako zdrojovat údaj o datumu narození. Viz Co zdrojovat. Jedná se o informaci všeobecně dostupnou a snadno ověřitelnou i na mnoha oficiálních serverech. Samozřejmě jsou případy kdy je vhodnější použít tištěnou off-line publikaci ale rozhodně ne u takového údaje jako je pořadí hráče na draftu. --Jowe 27. 9. 2009, 18:50 (UTC)

Jaroslav Jirkovský[editovat zdroj]

Zdravím. Na stránce Jaroslav Jirkovský jste uvedl datum úmrtí. Podle Jeřábka - Český a československý fotbal - lexikon byl zároveň i fotbalový záložník Slavie Praha v letech 1907-1911, trojnásobný reprezentant, ale s datem úmrtí 21.1.1938. Můžete uvést svůj zdroj data úmrtí? (Addvisor (diskuse) 13. 12. 2012, 19:58 (UTC)).

Také zdravím a omlouvám se za pozdní odpověď. Mým zdrojem byla kniha Kdo byl kdo naši olympionici od Františka Koláře a kolektivu z roku 1999. --Zkf (diskuse) 23. 2. 2013, 02:50 (UTC)