Diskuse s wikipedistou:Petr25

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Politické souvislosti mezi Čínskou republikou a Čínskou lidovou republiku prosím uvádějte a rozvíjejte na místech k tomu určených, tedy například v článku Čínská republika. Článek Tchaj-wan (ostrov) se zabývá ostrovem jako celkem, z geografického a historického hlediska, nikoliv politickými útvary. Dále musím poprosit o encyklopedický styl vašich příspěvků a o uvádění zdrojů k vašim tvrzením (viz pravidlo ověřitelnost). Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 8. 4. 2013, 09:57 (UTC)

Vidím, že jste zase vrátil svůj text do článku Tchaj-wan (ostrov), pokusím se vám vysvětlit, proč jiní wikipedisté vaši verzi nepovažují za vhodnou. Váš text (pro přehlednost jsem očísloval věty): 1. Někdy se mylně mluví o Taiwanu (Čínská Republika) jako o zemi, která je kolonií Čínské Lidové Republiky. 2. Tuto mylnou informaci však interpretuje vláda Čínské Lidové Republiky, i když ví, že Taiwan nikdy nebyl kolonií Čínské Lidové Republiky. 3. Obě země jsou naprosto samostatné a nezávislé na sobě! 4. Obě země spolu vzájemně spolupracují a mají dobré vztahy. 5. I když jsou jednotlivci z Čínské vlády, kteří čas od času v médiích pro své zviditelnění se snaží rozvíjet utopenou myšlenku připojit stát Taiwan k Čínské Lidové Republice. 6. Tento krok by musel být naplněn pouze vojenským útokem.

  • 1. věta je myslím mylná, v každém případě potřebuje velmi dobrý zdroj.
  • 2. věta je mylná, vláda Čínské lidové republiky (i Čínské republiky) totiž považuje Tchaj-wan za čínskou provincii, nikdy za kolonii. Kromě toho věta není česky (vláda interpretuje??).
  • 3. na wikipedii píšeme klidně, nekřičíme na čtenáře s použitím vykřičníků.
  • 5. Věta je kvůli mizerné češtině takřka nesrozumitelná (utopená myšlenka??), a v každém případě potřebuje doložit zdrojem.
  • 6. Nikoliv, sjednocení je přece možné i mírovou cestou.
  • Celý odstavec popisuje vztahy mezi dvěma státy a údajné výroky tyto vztahy kazící, to ale nepatří do článku o ostrovu Tchaj-wan, ale např. do výkladu o zahraniční poitice v článku Čínská republika. Psán je velmi špatně srozumitelným jazykem a nepřípustně emocionálním stylem. Ze všech uvedených důvodů se spolu s kolegy domnívám, že původní text je lepší. S pozdravem --Jann (diskuse) 8. 4. 2013, 15:51 (UTC)

Duben 2013[editovat zdroj]

Dobrý den, pouze bych Vás poprosil abyste se do budoucna zdržel nekonstruktivních, neodůvodněných a nevysvětlených změn v článcích Republika Tchaj-wan, Čínská lidová republika atp. Já chápu Vaše stanovisko, ale články, které jste upravoval, popisují stávající faktickou situaci, a není vhodné je upravovat tak, jak bychom si mysleli, "že by to mělo být" - tj. např. článek Tchaj-wan (Čínská lidová republika) popisuje myšlenou provincii ČLR nárokovanou na geografickém prostoru kde existuje Čínská republika, resp. její provincie tvořící podstatnou část jejího momentálně stávajícího území, stejně tak článek o ČLR uvádí - nárokovanou - existenci provincie Tchaj-wan (Čínská lidová republika), ovšem s vysvětlením, že ČLR dané území de facto neovládá. Pokud máte za to, že můžete dané články vylepšit po faktické stránce, tak své změny nějak vysvětlete ve shrnutí editace eventuelně předběžně na diskusních stránkách daných článků, případně navrhněte celkové pŕepracování celé skupiny článků, ale nepovažuji za šťastné, pokud přepisujete fakta aniž byste své změny vysvětlil, a už vůbec ne, pokud jste např. v článku Republika Tchaj-wan, pojednávajícím o státním útvaru, který na daném území krátce existoval koncem 19. století, vkládal značně neúplné informace o současné Čínské republice (Tchajwan), tj. značně neuspokojivé z hlediska historického vývoje. Děkuji za pochopení.--Hon-3s-T (diskuse) 16. 4. 2013, 19:05 (UTC)

Dobrý den, díky, že experimentujete s Wikipedií. Váš experiment na stránce Tchaj-pej fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Děkuji.--Hon-3s-T (diskuse) 16. 4. 2013, 19:10 (UTC)

STOP Přestaňte prosím přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, jako se to stalo v článku Tchaj-wan (ostrov), bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.

--Hon-3s-T (diskuse) 16. 4. 2013, 19:25 (UTC)

Podívejte - já nevím, jelikož vůbec nekomunikujete, zda jste cizinec ovládající češtinu na impresivní, ačkoliv nikoliv zcela dokonalé úrovni, anebo Čech neovládající dostatečně češtinu, ale ani v jednom případě není možné abyste se snažil články upravit výhradně podle svých osobních preferencí, bez minimálního ohledu na realitu - viz též i upozornění výše. --Hon-3s-T (diskuse) 17. 4. 2013, 16:41 (UTC)

STOP Toto je poslední varování!

Přestaňte přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, budete bez dalšího varování zablokováni. Děkuji za pochopení.

--Hon-3s-T (diskuse) 17. 4. 2013, 16:41 (UTC)

STOP Toto je poslední varování!

Přestaňte přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, budete bez dalšího varování zablokováni. Děkuji za pochopení.

--Hon-3s-T (diskuse) 17. 4. 2013, 20:04 (UTC)

Upozorňuji, že jestli budete nadále vkládat do článků o Tchaj-wanu různé nesouvisející informace a porušovat nezaujatý úhel pohledu, budete vašemu účtu zablokována možnost editace. A upozorňuji též na pravidlo tři revertů. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 17. 4. 2013, 20:51 (UTC)

Pokud budete nadále pokračovat v těchto editacích bez jakékoliv známky o diskusi s ostatními, bude se blok pokaždé navyšovat. --Harold (diskuse) 22. 4. 2013, 16:50 (UTC)