Diskuse s wikipedistou:Liska8006

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Gumruch 10. 4. 2011, 00:46 (UTC)

Pomůcka pro kategorizaci[editovat zdroj]

Pro snadnější kategorizaci Vám doporučuji nástroj HotCat, který si můžete zapnout v Nastaveních > Udělátka > Uživatelské rozhraní > zaškrtnout HotCat…
Tento nástroj jednu kategorii přidává nebo ubírá na jedno kliknutí. Pokud chcete pomocí HotCat dělat více změn (obecně by se zejména drobné změny neměly provádět několika uloženími krátce po sobě), musí se kliknout na závorkované větší (++), pak se objeví tlačítko Uložit. Po přidání nebo změně více kategorií toto tlačítko zmáčknete, načež se ještě objeví editační okno se změnami. Po zapsání se pak rekategorizace ukládá do historie jako jedna editace a především HotCat vždy automaticky detailně popisuje změny ve shrnutí editace, čímž Vám zcela ubude jeho ruční vypisování. S pozdravem Gumruch 10. 4. 2011, 00:46 (UTC)

Dobrý den, koukám, že hodně přidáváte do článků kategorie a řekl bych že s tím již výše zmíněným HotCat by to bylo jednodušší.--Zdraví Marek Koudelka 10. 4. 2011, 15:11 (UTC)

Zdravím[editovat zdroj]

Zdravím jiného WikiGnoma! Jen bych chtěl říci, že odvádíte skvělou a důležitou práci. Pokud budete někdy s něčím potřebovat poradit či pomoci, dejte vědět.--Fafrin 11. 4. 2011, 11:36 (UTC)

Zahlcování posledních změn[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych vás požádat, abyste si dal udělit příznak bota. Nepopírám, že vaše editace jsou přínosné, ale zároveň velmi zahlcují poslední změny a ztěžují tak kontrolu. Srdečně zdraví Jirka O. 12. 4. 2011, 06:37 (UTC)

Zakládání kategorií[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud je to ve Vašich silách, prosím o zakládání kategorií najednou (i kvůli zahlcování posledních změn a historií). Vím, že není vždycky jednoduché dát to všechno (kategorie, {{hlavní článek}}, Commons, interwiki včetně angličtiny, defaultsort) dohromady najednou, sám si to občas připravuji bokem v textovém editoru a pak to uložím najednou. Ještě poznámka k řazení v kategoriích: takto to přidávát ke všem kategoriím je zbytečné, jednoduše a globálně to lze nastavit pomocí {{DEFAULTSORT:}} (standardně je v nabídce pod editačním oknem, použití viz např. zde). S pozdravem --Gumruch 12. 4. 2011, 17:33 (UTC)

Hlavní článek[editovat zdroj]

Prosím, když zakládáte kategorie, tak tam vkládejte odkaz na hlavní článek, takto: {{Hlavní článek|název článku}} děkuji Marek Koudelka 15. 4. 2011, 13:14 (UTC)

Jo, a oba dva (Liska8006 i Marek Koudelka označujte prosím své malé editace jako malé, velmi to ostatním usnadní orientaci ve sledovaných stránkách. Děkuji --Bohemianroots 16. 4. 2011, 20:12 (UTC)
Já už je jako malé označuji, možná ale někdy zapomenu, s tím už ale nic neudělám.--Marek Koudelka 23. 4. 2011, 19:27 (UTC)

Zamodření vaší uživatelské stránky[editovat zdroj]

Dobrý den,

mohla bych vás o něco poprosit? Mohla byste si založit vaši uživatelskou stránku, aby vaše jsméno nesvítilo červeně v posledních změnách. Klidně i prázdnou, nebo na ni můžete dá nějaké informace o sobě viz. Wikipedie:Uživatelská stránka. Děkuji moc ♥ K123456 24. 4. 2011, 11:26 (UTC)

Dobrý den, hotovo. Děkuji za zprávu. S přátelským pozdravem. (Liska8006 24. 4. 2011, 11:30 (UTC)).

Děkuji moc, teď už v posledních změnách na první pohled vím, že jste to vy a ne nějaký nováček či vandal. Pěkné Velikonoce přeje ♥ K123456 24. 4. 2011, 11:31 (UTC)

S HotCat vám to půjde opravdu o 100 % lépe a rychleji ...[editovat zdroj]

Dobrý den,

viz. nadpis příspěvku ... stačí Nastavení > Udělátka > Uživatelské rozhraní > zaškrtnout HotCat. A zabijete milióny much jednou ranou. Zdraví ♥ K123456 25. 4. 2011, 07:21 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Nováček

Ahoj, podle kritérií [1] a [2] máš od včera nárok na vyznamenání Nováček. I když editacemi by jsi měl na víc, ale jsi zde tepreve krátce. Zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 10. 5. 2011, 16:53 (UTC)

Prázdné kategorie[editovat zdroj]

Ahoj. Prosím tě, zakládání takovýchto kategorií nemá smysl, pokud nehodláš v blízké době napsat další články týkající se těchto hudebníků. Kategorizace se vytváří, až když existuje více článků na jedno téma a je potřeba je oddělit od ostatních a dát je do jedné škatulky. Vytváření podrobných kategorií nemá předcházet vytváření článků o tomto tématu, ale právě naopak. Díky za pochopení. --Harold 17. 6. 2011, 12:40 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Ahoj, díky, že kategorizuješ články, za což jsem rád. Chtěl bych Tě požádat, kdyby jsi nevěděl co máš někdy dělat, tak můžeš kategorizovat články o albech do kategorie Kategorie:Alba podle vydavatelství, založil jsem zatím jednu podkategorii. Můžeš také dělat Kategorie:Alba podle producentů. Díky a zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 26. 6. 2011, 13:39 (UTC)

Možné polozamčení uživatelské stránky[editovat zdroj]

Dobrý den, vidím, že Vám neustále jacísi anonymní uživatelé (vystupující jen pod svou IP adresou) stále dokola editují Vaši uživatelskou stránku. Nechcete ji polozamknout tak, aby ji nemohl editovat nikdo nepřihlášený? Pokud jste ty anonymní editace učinil jako nepřihlášený vy sám, můžete tuto zprávu považovat za bezpředmětnou. --Wespecz 26. 6. 2011, 14:59 (UTC)

Nad / Pod kategorie[editovat zdroj]

Ahoj. Pokud je již článek v kategorii Kategorie:Britské rockové skupiny nemá žádný smysl, aby byl i v jejích nadkategoriích Kategorie:Britské hudební skupiny a Kategorie:Rockové hudební skupiny. Díky za pochopení — Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 28. 6. 2011, 11:26 (UTC)

Vyznamenání #2[editovat zdroj]

Učeň

Ahoj, podle kritérií zde a tady máš od 16. července nárok na vyznamenání Učeň. I když editacemi by jsi měl na víc, ale jsi zde teprve krátce. Zdraví Marek Koudelka; 23. 7. 2011, 10:15 (UTC)

Wikikytka[editovat zdroj]

Milý kolego, jako poděkování za práci na kategorizaci LGBT lidí nabízím tuto wikikytičku.--Bazi 23. 7. 2011, 21:10 (UTC)

Řád správné kategorie[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za kategorizaci („Řád správné kategorie“)

Za více než 3000 editací ve jmenném prostoru Kategorie a ostatní editace v hlavním jmenném prostoru s kategoriemi také související Vám uděluji vyznamenání Řád správné kategorie. Děkuji mockrát za kategorizaci hudby, filmu a další článků. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 3. 9. 2011, 15:02 (UTC)

Prázdné kategorie[editovat zdroj]

Píšu ti to už podruhé, vytváření kategorií, kde existuje jediný článek o kapele a o členech či albech není nic, je nesmysl. Prosím, nezakládej takové kategorie. Pokud je chceš založit, napiš na takové téma aspoň jeden, dva články. Děkuji. --Harold 15. 9. 2011, 14:57 (UTC)

Mohl by jsi prosím někdy reagovat na připomínky, co ti píšou ostatní? Už se tu ozývají další hlasy, které vyjadřují pochybnosti nad přínosem tvých editací. Stejně jako kolega, taky jsem jaksi vůbec nepochopil toto. Vyhlédni si prosím témata, která jsou dostatečně zpracovaná, a vytvářej takové kategorie, které obsahují víc článků než jeden nebo dva. Ber to jako upozornění. --Harold 20. 9. 2011, 19:42 (UTC)

Dobrý den, ano rozumím, všechny podle Vašeho názoru zbytečné podkat. v kat. Filmy podle režisérů jsem smazal, další nemá smysl mazat 1) mají odkaz na jiné Wikipedie, nebo 2) existuje článek o rež., nebo 3) obsahují více než jeden článek. S pozdravem. (Liska8006 21. 9. 2011, 02:41 (UTC)).

Ahoj a děkuji za reakci. Je to samozřejmě složitější téma, může na to existovat víc názorů, což chápu, ale nemělo by se to moc přehánět v obou extrémech. Je mi jasné, že tě kategorizace baví, ale prosím vyvaruj se pro příště takových kategorií. Díky moc. --Harold 21. 9. 2011, 08:01 (UTC)

Kategorie:Experimentální filmoví režiséři[editovat zdroj]

Ahoj, prosím mohl by jsi kategorii Experimentální filmoví režiséři přidávanou do článku doprovodit informací v článku se zdrojem? Podle mě u mnohých režisérů ta informace není všeobecně známá, takže je to možné brát jako nedoloženou informaci. Dík. --Ladin 23. 9. 2011, 06:53 (UTC)

Dobrý den, pouze jsem kopíroval anglickou Wikipedii kde je článek Peter Greenaway v kat. English experimental filmmakers (zdroj tam asi není jen malá zmínka v textu článku - In that time he created a filmography of experimental films). Chci se zeptat, je vůbec povoleno vytvářet kat. na základě anglické Wikipedie ? Tak totiž vznikly moje kategorie v oblasti "hudební styly". S přátelským pozdravem. (Liska8006 23. 9. 2011, 07:51 (UTC)). Editaci článku Peter Greenaway tedy raději ruším. (Liska8006 23. 9. 2011, 07:53 (UTC)).

Obecně každá informace ve wiki by měla jít doložit nějakým zdrojem. Cizí wikipedie, ani anglická, se za nezávislý zdroj nepovažuje, protože vzniká stejně jako ta naše a může obsahovat nedoložené informace. Myslím že je dobré se anglickou wiki inspirovat, třeba i kategoriemi, ale informace vložené do článku (i nová kategorie je informace) by měla jít doložit nějakým nezávislým zdrojem, protože ta odpovědnost za přidané info už je na tobě. Je také například možné převzít zdroj uvedený pod anglickou verzí článku. --Ladin 23. 9. 2011, 08:07 (UTC)

Hezký den, chci se zeptat na přínosnost kategorie Kategorie:České psycholožky; nevidím totiž důvod, proč ji vyčleňovat jako subkategorii pod Kategorie:Čeští psychologové, když se obdobný postup neaplikuje u jiných vědních oborů (například České fyzičky neexistují). Obdobně pak Kategorie:Psycholožky, která je prázdná až právě na subkategorii českých psycholožek, a další nadřazené kategorie typu vědkyně. Má nějaký smysl takto rozdělovat muže a ženy? Všichni odvádějí stejnou a kvalitní práci a zbytečně to vnáší nepřehlednost do kategorizace, kdy když někoho hledám, musím se zbytečně dál proklikávat. Díky za vysvětlení. --Hynas 30. 9. 2011, 15:14 (UTC)

Dobrý den, děkuji za zprávu, ale to bohužel vůbec není připomínka vhodná pro mne.

Já jsem řazení na ženy a muže nevymyslel a spoustu ženských kat. jsem nevytvořil (i když toto řazení považuji za zcela přirozené a pro orientaci na Wiki užitečné, zajímá mne jaké ženy se zapsaly do historie ve všech oblastech a chci mít o tom rychlý přehled) ale chápu, že to pro někoho smysl nemá. Je to navíc běžná praxe na všech Wiki, podívejte se na např. na kat. Ženy podle činnosti, odkazy na ostatní Wikipedie a jak to mají udělané jinde. Rozdíl v české Wiki je v tom, že jsou zde ženy řazeny pouze do ženských kat. (alespoň jak to dělám já) Na anglické Wiki jsou např. Americké filosofky řazeny do 2 kat. - American philosophers a navíc do kat. Women philosophers, ale to mi přijde zbytečné a jen to zabírá místo v prostoru pro kategorie. Přeci nechceme aby např. Madonna byla řazena jak v kat. Američtí zpěváci tak v kat. Americké zpěvačky. Přepínaní jedním klikem mi vůbec nevadí, je to totiž rozhodně lepší možnost. Také nevidím důvod proč by měly existovat samostatné kat. o populárních zpěvačkách a hollyw. herečkách a ne o vědkyních nebo spisovatelkách a proč by se pak němely ženské kat. řadit podle národnosti nebo dalších krit. stejně jako je to u mužů. Prosím dotaz napište třeba do obecné diskuze, vím není to jednoduchý problém, ale měl by se už konečně rešit, také samozřejmě nechci dlouhé hodiny pracovat na něčem co pak bude zrušeno a vráceno do původního stavu. Ale zatím jsem žádnou připomínku od zodpovědných lidí v české Wiki nedostal takže považuji ženské kat. za povolené. S pozdravem. (Liska8006 30. 9. 2011, 17:05 (UTC)).

Dobrý den, samozřejmě tvorba kategorizačního stromu ve smyslu dělení na ženy a muže je oprávněná a neporušuje kategorizaci. Případný princip tvorby kategorií by mohl být v případě sporů řešen WP:Pod lípou, nebo instrumenty: WP:Třetí názor, WP:ŽOK. Ženy jsou řazeny do Kategorie:Ženy podle činnosti.--Kacir 30. 9. 2011, 17:44 (UTC)

Děkuji za zprávu, Wikipedie je skoro nejdůležitější věc v mém životě (a mám velkou spoustu času se jí v životě věnovat, jsem také nadšeným čtenářem české a anglické Wikipedie) a strašně nerad bych ji škodil. S pozdravem. (Liska8006 30. 9. 2011, 17:48 (UTC)).

Pane kolego, děkuji za Vaší aktivitu. P.S. Zaregistroval jsem diskusi na téma počtu hlavních článků v kategoriích. Je možné vkládat více než jeden odkaz na hlavní článek např. do kategorií alb ve formě: {{Hlavní článek|ABBA|Diskografie ABBY}}. Zdraví.--Kacir 30. 9. 2011, 17:55 (UTC)
Díky za názor a odpověď. Můj komentář samozřejmě nebyl výtkou, naopak se mi líbí každá přínosná činnost pro Wikipedii; netušil jsem, že uvedené ženské kategorie nejsou jen Vaší invencí. O to víc si i této vaší aktivity vážím, ač s ní hluboce nesouhlasím :-) --Hynas 3. 10. 2011, 13:49 (UTC)

Zjištění vlastní IP[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že poměrně často provádíte triviální editace své uživatelské stránky. Pokud to děláte jen za účelem zjištění své aktuální IP-adresy (což vyvozuji ze shrnutí vaší zatím poslední takové editace), dovoluji si vás upozornit na existenci vhodnějších a také efektivnějších alternativ: Stačí si vygooglovat něco jako "what is my ip address" a hned najdete spousty stránek, které vám informaci o vaší IP-adrese poskytnout, často navíc včetně mnoha dalších zajímavých souvisejících údajů. S pozdravem Blahma (diskuse) 4. 4. 2012, 01:42 (UTC)