Diskuse s wikipedistou:Jenis

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--Harold 27. 5. 2011, 08:19 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --NIGKDO 28. 5. 2011, 19:09 (UTC)

Můžete mi vysvětlit proč má SK Slavia Praha v infoboxu mezi trofejema ikonku poháru Copa Amerika, francouzského poháru ve vodním pólu a označení českých letadel ? Je to naprosto nesmyslné, bez informační hodnoty a matoucí. Takže to z infoboxu odstraňuju. --Jowe 20. 6. 2011, 09:54 (UTC)

Souhlasím. Ty ikonky nemají bez vysvětlení žádnou informační hodnotu. Ani nevím, proč by tam měly ikonky být, stačí to vypsat slovy. Nazgul02 21. 6. 2011, 09:22 (UTC)

Díky za konečně důsledné zmapování ligového pravěku!

Dobrý den, ikony trofejí mají v infoboxech nulovou hodnotu, stejně jako v textu článku, smysl by mělo uvádění roku vítězství v tabulkách (např. s vnitřním odkazem na ročník). Navíc v Internet Exploreru se články s infoboxy a trofejemi zobrazují takto File:RM 11-06-22.JPG, takže je revertuji. --Kacir 22. 6. 2011, 09:50 (UTC)

Kolego, když zkušený wikipedista odstraní se zdůvodněním a s jasnou podporou dalších zkušených wikipedistů z článku obrázky, které jsou ryze matoucí (viz výše uvedený seznam) a Vy je na jiné místo stejného článku vrátíte, hrozí, že si způsobíte určité potíže. Prosím nedělejte to! Okino 30. 7. 2011, 19:05 (UTC)

Řadové číslovky[editovat zdroj]

Ještě jeden pokyn: Řadové číslovky se v češtině píší v podobě "1. ", nikoli v (snad italizované?) podobě "1° " a podobně. Děkuji. (Typo)grafické nedostatky v článku SK Slavia Praha dosud neměním, jelikož v něm máte údržbovou šablonu, ale je to pouze odklad. Okino 30. 7. 2011, 19:09 (UTC)

Co konkrétně je špatného na „ITALIZOVANÉ“ podobě článku? Jeho grafická podoba? Žádám o důkladné vysvětlení... Přijde mi, že na české wikipedie by měl být nejlépe jen encyklopedizovaný text. Bez obrázků bez grafiky. Například naprosto nechápu z jakého důvodu jste smazal z tohoto článku vlaječku SK Slovanu Bratislava či v tabulce smazal u prvního místa soubor goca. --Jenis 31. 7. 2011, 09:45 (UTC)
1) Termín italizovaný jsem použil jen ohledně číslovky, protože 1° vychází podle všeho z italského "primo", ale v češtině se to 1° v žádném případě nepoužívá (přesněji - "1° místo" má zcela jiný význam, a to "jednostupňové místo").
2) Vlaječku SK Slovan Bratislava jsem smazal proto, že se domnívám, že nejde o vlaječku ŠK Slovan Bratislava, i když tam snad je aspoň určitá podoba se současnými symboly současného ŠK Slovan Bratislava. Jenže v článku se píše o klubu "Sokol NV Bratislava", který měl symboly zcela jiné a použití "vlaječky" s dvojramenným křížem na trojvrší je asi tak správné jako použít vlaječku s okřídleným šípem pro současný HC Plzeň (někdejší Škodu Plzeň).
3) Diskusi k medailím "goca" si můžete pročíst na Wikipedie:Pod_lípou/Archiv_2010/03#Ikonečky medailí. Mně osobně na ní vadilo spíš to, že tam byla pouze zlatá ikonka, zatímco stříbrná a bronzová z neznámého důvodu nikoli. Když se k tomu připočtou problémy s přístupností, zmíněné v této diskusi, spíš jsem ikonku odstranil, než abych přidával dvě další. Ale tady je možné otevřít znovu diskusi a zjistit, jak se k tomu ostatní wikipedisté stavějí.
Celkově k "lepšímu" designu, to má nejméně tři závažné aspekty:
1) Přístupnost. Informace z Wikipedie by měly být přístupné pro stahování tzv. databázových dumpů a pro přístroje, které používají lidé s různými postiženími. Podobné grafické vychytávky často podobnou přístupnost výrazně snižují. Viz na anglické Wikipedii poučný článek Web accessibility.
2) Subjektivnost. To, co někomu přijde krásně barevné, přijde druhému přeplácané a jako z cirkusu, a zase naopak.
3) Datová náročnost. Vložení grafických prvků zvyšuje datové nároky na načítání. Většina lidí sice nyní prohlíží Wikipedii na rychlém připojení, nicméně neznamená to vždy, že je to připojení neomezené. Stále ještě znám spoustu lidí, kteří si na některých rozhraních obrázky při načítání stránky vypínají.
A dodatek: Rozhodně nikdo neříká, že na Wikipedii nemají být obrázky, nebo grafika. Wikipedie je ale encyklopedie, není jejím cílem být "krásná", ale informačně bohatá. Pokud obrázky nebo grafika k tomuto účelu neslouží, je jejich použití sporné a je vhodné ho prodiskutovat. Pokud obrázky nebo grafika tomuto účelu brání (například použití obrázků a grafiky, která ve skutečnosti znázorňuje něco zcela odlišného), je jejich použití zcela chybné a Wikipedii pomůže být raději bez obrázků než s obrázky chybnými. Okino 31. 7. 2011, 16:50 (UTC)

Děkuji, toto je velmi vyčerpávající vysvětlení. Já ale chci dělat nejen stránky obsahově zajímavé, ale i graficky dobré. Pokud bych toto nemohl, nemá valného smyslu, abych se snažil českou wiki takto intenzivně vylepšovat. Zatím mi česká wiki připadá spíše jako mnohotýdenní sjezd byrokratů, kteří nemají jiné vybití v tomto směru a slepě se snaží do puntíku dodržovat zastaralá a nesmyslná pravidla dělajících z těchto stránek pouze nestravitelnou „hordu“ (spíše drtek) informací. Italský portál Calcio (a stránky v něm obsažené), který považuji za vzor pro fotbalové stránky je proti tomu přímý opak... A myslím, že pokud by byl dostupný v češtině, naprostá většina lických návštěvníků (kterých je mnohokrát víc než odborných) dá přednost jim. Ovšem pokud „zkušeným wiki veteránům“ nezáleží na obyčejným lidem, nemá tato fylozifická diskuze valného smyslu.

Já jako zjevně „nechtěný revolucionář“ a mravokaz přestanu stránky vylepšovat a nebudu se muset věčně dohadovat se „zasloužilými veterány“. PS: Doufám, že ironie těchto slov bude dobře pochopena. Přesto děkuji za odpověď.

Jo a ještě k vlaječce u Sokolu NV Bratislava je tato vlajka (alespoň trochu podobná Slovanu) proto, že laik nezná historii natolik, aby věděl, že se tento klub nuceně na Sokol NV přejmenoval. Podobně je tomu i u Sparty ČKD Sokolovo či Dynama Praha, kteří také měli jiné znaky ale zde se to toleruje, protože každý ví, o koho se jedná.
Já rozhodně nepatřím k těm co by odmítali grafická vylepšení článků. Rozhodně však odmítám v článcích nahrážky jako je třeba "logo" v článku AC Sparta Praha. Tento výtvor je popsán jako "Fantasy football flag for Sparta Praha" a nemá se Spartou nic společného. To raději opravdu nic. --Jowe 31. 7. 2011, 17:56 (UTC)
Ad vlajka Slovanu: A jste si jistý, že podle modrobílého podkladu s trojvrším a křížem nezasvěcený čtenář pozná, že Sokol NV je vlastně Slovan Bratislava? To těžko...
Ad portál Calcio: Nevím, jaký má přesně účel portál Calcio, ale pravděpodobně má sloužit jako . Vím ale například to, že snahy o vydání Wikipedie na DVD, o které by měli zájem jak mnozí uživatelé, kteří se nás ze sdružení Wikimedia Česká republika na tuto možnost ptají, tak i někteří vydavatelé, jsou znemožněny tím, že se různí editoři snaží o různá grafická vylepšení. Zpravidla ale nikoli tak, aby dbali na to, zda je takto "vylepšený" obsah použitelný pro převzetí.
Vůbec se nebráním tomu, aby se wikipedisté, kteří o to mají zájem, pokusili vymyslet nějaký jednotný systém grafického vylepšení Wikipedie, ale musejí dbát na to, aby byl 1) jednotný (aby se dal jednotně zpracovat třeba kvůli těm DVD, a také proto, aby mu uživatelé snadno rozuměli a nepřipadali si na každé nové stránce jako na novém webu), 2) přístupný (pro zdravotně postižené) a 3) nepředstavoval nadměrnou datovou zátěž. Jsem naopak proti tomu, aby si každý vytvářel grafická vylepšení, jak se mu to líbí.
A pokud jde o sjezd byrokratů, tak to je už jen vylévání si zlosti na lidech, kteří jsou tu podstatně déle, odvedli tu rovněž spoustu práce, o spoustě věcí - včetně o vylepšování grafiky - tu už dávno diskutovali a mnohé se při tom naučili. Při tom jsme otevření novým podnětům, ale pouze za předpokladu, že Wikipedii pomůžou, ne tak, že sem každý nováček přijde a hned má představu, že ví všechno nejlépe. Proberte to s ostatními, co tomu rozumí z hlediska webdesignu, z hlediska webové přístupnosti i z hlediska informační hodnoty, pak se uvidí... Okino 31. 7. 2011, 18:10 (UTC)

Samosřejmě, vydání na DVD je dobrý nápad. Otevírání diskuzí je však cesta na dlouhou trať a mohlo by se stát, že wikipedii ujede vlak. Za další jednotlivé ročníky ligy jsem měl v plánu jako celek. Pdívejte se na Fotbalová liga Československa a na odkazy, co se týče jednotlivých ročníků od 1896. Pracuji na tom už delší dobu a musel jsem udělat mnoho změn, abych vyhověl požadavkům ostatních. Tak na to prosím mrkněte a třeba získáte na věc jiný pohled. Díky. --Jenis 31. 7. 2011, 18:17 (UTC)

Ahoj, proč namísto těch vymyšlených paskvilů nepřidáváš do fotbalových článků jejich regulérní znaky? Aha, jsem hloupý, nejsme na en:wiki, nicméně nic to nemění na přidávání nesmyslných obrázků. 84.42.196.103 2. 8. 2011, 11:28 (UTC)

Napíšu ti to samé, co pod lípu.

Stále zde jde pouze o dekorativní podobu stránek, „nesmyslná loga a znaky“ pocházejí z italské wiki, která je mnohem propracovanější než ta česká. Navíc ty znaky nejsou až tak nesmyslné, když musely být mnohokrát editovány, aby přešly přes editory na commons, kteří jsou velmi „pečliví“ v dodržování autorských práv. A kdo nevidí podobu například v ikoně pro slavii nebo slovanu bratislava, ať se podívá pořádně. Samozřejmě velice rád bych použil skutečná loga, ale kritéria naší wiki to nepovolují... --Jenis 2. 8. 2011, 11:51 (UTC)

To jak vizuálně řešit podobu stránek (nejen těch o sportu) je jistě otázka k diskuzi. Problém „nesmyslných log a znaků“ je ovšem primárně jiný. Tyto, ve skutečnosti ne nesmyslná, ale realitě jen vzdáleně podobná loga a znaky s sebou nesou informaci. A ta informace neodpovídá skutečnosti, je klamavá. Tudíž je pro obsah článku škodlivá.
Čtenář totiž nepozná, že ta ikonka co je u názvu klubu je jen k okrášlení stránky a právem se může domnívat, že se jedná o oficiální symboliku. Proto je to špatně a proto to nemá v článku co dělat.
Z dlouhodobého hlediska by bylo přínosnější oslovit sportovní instituce či fotografy a pokusit se od nich získat pod svobodnou licencí materiály, které můžou zdejší články obohoatit aniž by došlo k újmě na kvalitě informace. Ta je pro nás totiž primární. V rámci možností je také možné snažit se obrázky získat svépomocí.
Současná loga klubů jistě nezískáme, ale stálo by za ověření jak je to s historickými logy. Nejsem právník, ale je tu snad jistá naděje, že takové logo z počátku 20. století by licenční politice Commons mohlo vyhovět. Poptám se na to.
Jedudědek 2. 8. 2011, 19:41 (UTC)
Velice děkuji za Váš zájem. Možná by bylo mnohem snazší, kdyby česká wiki povolila FAIR USE, poté by se spousta problémů vyřešila. Jinak já nemám sílu stále oponovat negativním názorům, jistě opodstatněným. Nikdo po mě však nemůže chtít, abych své dílo sám mazal. To prosím chápejte všichni. nebudu nic namítat, pokud budou loga a vlaječky mazána v duchu wiki pravidel. --Jenis 2. 8. 2011, 20:39 (UTC)

Řád fotbalového odborníka[editovat zdroj]

Řád fotbalového odborníka Ahoj! Za velmi výrazné rozšíření článku 1. česká fotbalová liga a velké množství dalších editací Ti uděluji "Řád fotbalového odborníka". --NIGKDO 28. 10. 2011, 15:07 (UTC)

Velmi si vážím tohoto vyznamenání a upřímně budu dělat vše pro další rozšíření české wikipedie. --Jenis 28. 10. 2011, 15:10 (UTC)

Josef Pojar[editovat zdroj]

Můžete mi sdělit, podle jakého zdroje jste kněze a výsadkáře J. Pojara zařadil mezi slávistické trenéry? --Kixx 11. 11. 2011, 22:32 (UTC)

Aha, tak to bude asi mýlka... Jako zdroj jsem použil výpis trenérů na stránce SK Slavia Praha. Dám to do pořádku.--Jenis 12. 11. 2011, 09:52 (UTC)
Už jsem to opravil. Byla to shoda jmen a jako literatury nepříliš znalý mě nenapadlo, že by odkaz mohl být špatný.––Jenis 12. 11. 2011, 10:05 (UTC)

Süper Lig[editovat zdroj]

Ahoj. Můžeš prosím tě vložit celý text, který jsi založil jako Süper Lig do článku Turkcell Süper Lig? Prostě, aby byl nahrazen původní text. Tato stránka pak bude přejmenována na Süper Lig, tak bude zachována historie. To, co jsi udělal, není z hlediska licence správné. Díky. --Harold 19. 11. 2011, 16:49 (UTC)

Nejsem si zcela jist, co po mě chceš... Mohl by si to prosím udělat ty? Já asi nevím jak... −−Jenis 19. 11. 2011, 16:51 (UTC)
Nechci ti do toho hrabat, abych pak nebyl uveden v historii jako autor. Jde mi o to, aby jsi text, který jsi před chvílí založil jako nový článek Süper Lig a který máš na pískovišti, vložil na stránku Turkcell Süper Lig. Tuto stránku, která má historii a svoje autory, pak přejmenuji na název Süper Lig, čímž bude dodržena licence CC-BY-SA. Snad jsem to vysvětlil trochu pochopitelněji. --Harold 19. 11. 2011, 16:55 (UTC)
Splněno, co dál?--Jenis 19. 11. 2011, 16:58 (UTC)
Super, já to teď jenom přesunu na ten nový název a to je všechno. :-) --Harold 19. 11. 2011, 16:59 (UTC)
Bezva, díky za spolupráci ––Jenis 19. 11. 2011, 17:00 (UTC)

Marek Pilný[editovat zdroj]

Ahoj, mohl by ses, prosím, kouknout na článek Marek Pilný? Rozšířil jsem ho ze subpahýlu, ale v terminologii se pořádně nevyznám (jde hlavně o třetiligového FK Poříčí u Trutnova). Případně ho ještě rozšiř. Díky --1. 1. 2012, 13:16 (UTC), Utar

1.československá fotb. liga 1961/1962[editovat zdroj]

Ahoj, můžu vědět, odkud jsi čerpal tento blábol?:

"Nejhorším týmem soutěže byl Spartak KPS Brno, který získal pouze 5 bodů s gólovým rozdílem –75. Tento tým byl vyměnil před začátkem soutěže (díky politickým vlivům) jiný brněnský klub – Rudou Hvězdu. Kvůli špatným výsledkům KPS však bylo rozhodnuto o zrušení tohoto rozhodnutí a do I. ligy se v následující sezoně vrátí Rudá Hvězda Brno. Tento klub však byl během sezony sloučen se Spartakem Brno ZJŠ a ponese tak jeho název. Aby se snížil dopad těchto rozhodnutí, nemohl poslední tým tabulky sestoupit, čímž se zkomplikoval postupový klíč. Aby však mohly postoupit dva týmy ze II. ligy, museli taktéž 2 týmy z 1. ligy sestoupit. Jako „odškodné“ bylo umožněno Spartaku KPS Brno startovat v Evropských pohárech, konkrétně v Poháru Veletrnžních měst 1962/63."--Šterez 31. 1. 2012, 15:37 (UTC)

sezona SK Slavia[editovat zdroj]

Ahoj, pracuješ na tom textovém popisu sezony Slavie dál, nebo se o to mám pokusit sám? Fallen.Cze (diskuse) 21. 5. 2012, 08:37 (UTC)

Mám to v plánu, jestli by ti to nevadilo, tak bych to dodělal. Nebo by si to radši udělal sám? --Jenis (diskuse) 21. 5. 2012, 11:18 (UTC)
Nene, jasně, dodělej. Jen mě to zajímalo. Fallen.Cze (diskuse) 21. 5. 2012, 14:51 (UTC)

Přesun stránek[editovat zdroj]

Zdravím. Jak přejmenovávat články se dozvíte zde. --Jowe (diskuse) 1. 6. 2012, 12:57 (UTC)

Dělám něco špatně? Jen pro informaci --Jenis (diskuse) 1. 6. 2012, 12:59 (UTC)

Testování šablon[editovat zdroj]

Ahoj, pro testování šablon se používá šablona:test. Takto se obyčejnému návštěvníkovi zobrazí v příslušném článku šablona s chybou (byť jen na chvíli). Ať se daří. --NIGKDO (diskuse) 10. 6. 2012, 21:00 (UTC)

Děkuji, nevěděl jsem o tom ... ––Jenis (diskuse) 11. 6. 2012, 12:30 (UTC)

Žebříček FIFA[editovat zdroj]

Toto není ideální způsob, jak postupovat pří překladu delšího článku odjinud. Lepší je zkopírovat si článek na vlastní pískoviště (tedy podstránku vlastní uživatelské stránky - např. Wikipedista:Jenis/Pískoviště), kde si můžete článek v klidu přeložit a podle potřeby editovat. Teprve výslednou verzi potom přenesete do hlavního jmenného prostoru. Ať se daří! -- Vachovec1 (diskuse) 5. 7. 2012, 11:48 (UTC)

OK, mám teď toho rozjetého více, takže pískoviště jaksi přeplněné, nějak si poradím, dík. --Jenis (diskuse) 5. 7. 2012, 12:13 (UTC)

Supercopa de España 2012[editovat zdroj]

Omlouvám se za editaci stránky se šablonou pracuje se, byl to editační konflikt. Nevkládej prosím zbytečně pseudovlajky jen tak pro ozdobu. Diskusi už jsme o tom vedli. Dík. --Jowe (diskuse) 6. 9. 2012, 14:36 (UTC)

Infobox Ročník fotbalového turnaje klubů[editovat zdroj]

Ahoj, upozorňuji na tuto diskusi. Myslím si, že je zbytečné zavádět duplicitní infobox. --NIGKDO (diskuse) 28. 9. 2012, 17:03 (UTC)

Velikost obrázku[editovat zdroj]

Ahoj, jakým parametrem se prosímtě v této šabloně Šablona:Infobox Fotbalový klub nastavuje velikost obrázku, nevíš? Rád bych zvětšil obrázek v infoboxu u článku FC Twente, ale nedaří se mi to. --Chalim Kenabru (diskuse) 7. 6. 2013, 15:02 (UTC)

Šablony[editovat zdroj]

Můžete mi vysvětlit, jak se liší šablona {{Infobox Fotbalový klub}} a vámi vytvořená šablona {{Infobox Fotbalový klub gen}}? Proč navíc děláte zmatky a vzor z šablony {{Infobox Fotbalový klub}} odkazuje na šablonu {{Infobox Fotbalový klub gen}}? Než druhou zmíněnou šablonu navrhnu na DoS, dávám vám příležitost k nějakému zdůvodnění. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 14. 6. 2013, 18:18 (UTC)

Tak předně, zmatky tu děláte jenom vy. Jinak šablony jsou totožné, alespoň tedy doufám. Šablona gen vznikla už před dvěma lety jako alternativa ke katastrofální šabloně {{Infobox Fotbalový klub}}. Tu jsem později předělal do aktuální podoby a okopíroval do dalších třech šablon stejného charakteru. To byly gen, gen2 a alter. Dvě z nich jsou již zrušeny, ale nechtělo se mi předělávat asi ještě dalších 200 infoboxů, protože mám na starosti důležitější věci než dramaticky pindat na wiki. Klidně si to předělejte a následně smažte. A rada do budoucna, dří než tu začnete někoho obviňovat, mrkněte do historie změn, abyste, stejně jako teď, nepřicházel s křížkem po funuse. S pozdravem váš milující Jenis.Jenis (diskuse) 14. 6. 2013, 22:51 (UTC)
V podobném případě nemusíte předělávat infoboxy osobně, stačí požádat nějakého botovodiče. Pokud jsou obě šablony skutečně totožné, zařídím smaz jedné z nich. Nicméně je třeba ještě dalších úprav. Třeba parametr T je naprosto zbytečný, v kódu se vůbec nevyskytuje. Přes víkend se na to mrknu. Jinak máte pravdu, historii šablon jsem podrobně nezkoumal. Pokud {{Infobox Fotbalový klub}} vypadal podobně jako v současnosti stále vypadá {{Infobox Zaniklý fotbalový klub}}, tak jste odvedl kus poctivé práce. Jen vám zopakuji to, co vám výše napsal kolega NIGKDO. K testování šablon se používá buď Šablona:Test nebo vlastní pískoviště (např. Wikipedista:Jenis/Šablona). Nezakládají se pseudošablony, které je potom nutno mazat! S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 14. 6. 2013, 23:07 (UTC)

Proti tomu rozšíření a odsazení tabulky v článku 1. česká fotbalová liga nic nemám, ale zajímalo by mě, jestli tam byl ještě nějaký technický problém, nebo jestli šlo jen o "estetickou" úpravu. Já jsem předtím měnil šířku sloupců na pevnou délku z toho důvodu, že u procent mi to z nějakého důvodu stále roztahovalo tabulku na celou šířku obrazovky. Když tak nad tím přemýšlím, nemělo tam být nastavení šířky celé tabulky hned na úvod? --Vachovec1 (diskuse) 16. 6. 2013, 21:47 (UTC)

Když nastavíte procenta, mělo by to automaticky roztáhnout tabulku do celé šířky. Tady jde opravdu jen o estetiku, což považuji za docela důležitou položku. Já se snažím stránky dělat tak, aby byly přitažlivé i pro obyčejného čtenáře, nejen pro úzkou wikipedickou veřejnost. To si bohužel velká řada wikipedistů neuvědomuje a dělají si to jen sami pro sebe.––Jenis (diskuse) 17. 6. 2013, 19:29 (UTC)

Citační šablony[editovat zdroj]

Ahoj, oceňuji, že používáš citační šablony. Mám k nim ale dvě upozornění:

  • datum píšeme ve formátu (pro dnešek) například: 2024-04-27 a nikoliv 27. dubna 2024
  • pokud je článek v češtině, položku „jazyk“ nevyplňujeme

Díky za spolupráci a těším se na vylepšování článku o Slavii… --Jan Polák (diskuse) 20. 7. 2013, 11:36 (UTC)

OK, budu to tak dělat.--Jenis (diskuse) 20. 7. 2013, 12:02 (UTC)

Šablona Evropská liga UEFA ročník[editovat zdroj]

Čau, budeš aktualizovat šablonu „Evropská liga UEFA ročník“ na 2013/14? Jestli ne, navrhl bych ji na odstranění robotem z článků.--Chalim Kenabru (diskuse) 6. 9. 2013, 09:11 (UTC)

Ahoj, pokusím se o to v následujícím období. -- Jenis (diskuse) 7. 9. 2013, 10:52 (UTC)

FC Viktoria Plzeň[editovat zdroj]

Proti přesunutí kompletní tabulky výsledků do samostatného článku nic nemám, ale ta souhrnná bilance, co tam zůstala, je přílš stručná a nicneříkající. Mělo by tam být alespoň něco jako:

  • Předkola Ligy mistrů: ročníky/počet zápasů/bilance
  • Základní skupina Ligy mistrů: ročníky/počet zápasů/bilance
  • Předkola Evropské ligy: ročníky/počet zápasů/bilance
  • Základní skupina Evropské ligy: ročníky/počet zápasů/bilance
  • Play-off Evropské ligy: ročníky/počet zápasů/bilance
  • Další pohárová účast

--Vachovec1 (diskuse) 29. 7. 2015, 17:48 (CEST)Odpovědět

Nevím, naopak si myslím, že není od věci přesunout vše a nechat jen základní kostru. Vše ostatní řeší speciální článek. Ale bylo by možné hodit tam třeba výsledky letošní, prostě část té celkové tabulky.
Ale ve finále by bylo možné to třeba rozepsat do té tabulky (viz třeba MS hokej Československo (z toho Česko atd.) Jenis (diskuse) 29. 7. 2015, 22:53 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Zveme Vás na editaton Československo ve Hradci Králové (+ online)[editovat zdroj]

Hezký den,

v rámci wikipedické výzvy Československo Vás ve čtvrtek 23. listopadu zveme na editaton Československo. Nebudete to na něj mít daleko, bude se konat v Muzeu východních Čech v Hradci Králové v Gayerových kasárnách. Zúčastnit se lze i online!

  • 📚 Budeme společně psát články o událostech, osobách a tématech týkajících se Československa.
  • ⏱️ Začínáme v 15:30.
  • 📍 Kde? V Gayerových kasárnách.

Editaton je určen jak pro úplně nováčky, tak pro zkušené wikipedisty a wikipedistiky. Vstup je zdarma. Pokud jste nikdy na Wikipedii nic needitovali, nebojte, naučíme vás to! ❤️🤍💙 ✅ Přispějete tak mapování historie Československa na české Wikipedii, ✅ setkáte se se svými wikipedistickými druhy a družkami, ✅ prvních 100 účastníků výzvy vyhraje ponožky od Klubu Pánů z Ponožkovic, ✅ zařadíte se do soutěže o krásné knižní ceny od nakladatelství Academia a nakladatelství Historického ústavu AV ČR.

Uvažujete o tom, že se editatonu zúčastníte? Vyplňte prosím registrační formulář. Všechny další potřebné informace najdete na stránkách soutěže.

Těšíme se na Vás,

--janbery (diskuse) 14. 11. 2023, 11:58 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět