Diskuse s wikipedistou:Jedlickak

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte[editovat zdroj]

--Japo ¿ 20:30, 2. 8. 2007 (UTC)

Zámek v Žamberku[editovat zdroj]

Podívejte se, prosíme, na stránku Zámek v Žamberku, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS. /div> --Vrba 08:57, 14. 8. 2007 (UTC)

Jsem autorem původního díla, neboť jsem autorem webových stránek i "Almanachu k 50. výročí Střední školy OŘS v Žamberku", který se stal obsahem těchto stránek. Všechny texty, obrázky i grafika jsou moje vlastní, nebo jsem k jejich použití měl předběžný souhlas mých spoluautorů. Webové stránky http://www.50vyr-souors-zbk.webzdarma.cz/ jsou výlučně mým dílem. V článku nejsou zveřejněny žádné obrázky.

Svátky dřeva v Žamberku[editovat zdroj]

Abych předešel možnému podezření, že jsem porušil autorská práva podotýkám předem, že jsem autorem webových stránek http://www.svatky-dreva.webzdarma.cz/, na které je článek odkazován a z nichž byl text článku sestaven.Jedlickak

Střední škola OŘS Žamberk[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Střední škola OŘS Žamberk. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Článek potřebuje nějaký odstavec textu, podívejte se na nějaké jiné články o středních školách. --Japo ¿ 19:25, 20. 8. 2007 (UTC)

Městské muzeum Žamberk[editovat zdroj]

K článku Městské muzeum Žamberk jsem od ředitelky muzea Dr. Otavové obdržel řadu podkladů včetně souboru fotografií z fotoarchivu muzea s tím, že autory jsou pracovníci muzea. Ke všem textům i fotografiím jsem obdržel souhlas k jejich zveřejnění ve Wikipedii. Myslím, že je to evidentně v naprostém souladu s aktuálním zájmem muzea. Já to pro ně rád dělám jen jako dobrovolný pracovník bez jakéhokoliv osobního profitu. Mrzí mne proto, že s tím mám potíže. --Jedlickak

Prokop Diviš[editovat zdroj]

Z archivních materiálů Městského muzea v Žamberku jsem doplnil a nebo upravil texty článku o Václavu Prokopu Divišovi. Zjistil jsem nesrovnalost v datu narození V.P.Diviše. Snažil jsem se vyhnout případným nedostatkům. Pokud vznikly, věřím, že se najde opět někdo, kdo ochotně provede jejich nápravu. Předem děkuji --Jedlickak

OLÚ Albertinum Žamberk[editovat zdroj]

Podívejte se, prosíme, na stránku Albertinum Žamberk, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS. --Vrbova 20:32, 7. 9. 2007 (UTC)

Na adresu: info-cs(zavináč)wikimedia.org. jsem odeslal potvrzení ředitele Odborného léčebného ústavu Albertinum Žamberk, prim.MUDr.Jiřího Jireše, dokladující poskytnutí písemných datových a textových i obrazových materiálů z historického archivu OLÚ Žbk., svědčících o historii i současnosti Odborného léčebného ústavu Albertinum Žamberk. Potvrzení obsahuje i souhlas k zpracování výše uvedeného článku Wikupedistou:Jedlickak z uvedených podkladových materiálů i souhlas k jejich zveřejnění v encyklopedii Wikipedie. Současně potvrzuje i provedení nezbytné korekce článku zadavatelem (OLÚ Žbk.) požadované zpracovatelem článku.(Wikipedistou:Jedlickak) --Jedlickak 09:40, 10. 9. 2007 (UTC)

Josef Rous[editovat zdroj]

Zdravím. Mohl byste prosím doplnit do svých článku zdroje, ze kterých jste při psaní čerpal. Jedná se hlavně o článek Josef Rous, u kterého byla zpochybněna encyklopedická významnost (ne mnou). Hodily by se knižní zdroje, které nejdou tak snadno dohledat jako zdroje internetové. Díky. --Japo ¿ 17:04, 20. 9. 2007 (UTC)

Vaše upozornění na pochybnost o encyklopedické významnosti hesla Josef Rous beru velmi vážně. Udělám všechno proto, abych vyvrátil uvedené pochybnosti. Budu se snažit obhájit právo zakladatele naší východočeské regionální tradice významných podorlických řezbářů, pana Josefa Rouse, na nezpochybnitelné právo na čestné místo mezi českými výtvarnými umělci. Budu se s pomocí našeho Městského muzea v Žamberku, snažit shromáždit dostatek přesvědčivých důkazů. --Jedlickak 15:07, 30. 9. 2007 (UTC)

Josef Kubíček[editovat zdroj]

Potvrzení autora Jiřího Šulce z Vamberka (GFDL) jsem včera odeslal. --Jedlickak

Někdy dojde po takovém upozornění k nepochopení, je lépe přihodit jeden úsměv a vysvětlení, než někoho naštvat. Díky --Vrbova 13:31, 15. 9. 2007 (UTC)

Díky, skvělá spolupráce. Potvrzení jsem do obrázků vložil. --Tlusťa 14:34, 15. 9. 2007 (UTC)

Díky vám oběma. Jsem vám vděžen za pomoc a velmi si vážím toho, že jste k mým počátečním chybám přistupovali s pochopením a snahou pomoci mi. Hledal jsem v seznamu vyznamenání, co že se ve Wikipedii vlastně nejvíce oceňuje. Osobní angažovanost, pracovitost, nasazení, nadšení, precisnost a touha po úspěchu. Ale chybí mi tam ocenění vzájemné pomoci a pochopení, touhy po spolupráci, solidarity, dobré vůle, zkrátka solidnosti. Takové vyznamenání bych dal čtyřem Wikipedistům (Tlusťovi, Vrbovi, Vrbova(ovi), Aqualungovi). --Jedlickak 12:22, 16. 9. 2007 (UTC)

Sohlas dědice autorských práv pana Adama Kubíčka jsem zaslal na info-cs@wikimedia.org dne 7.10.2007 2328 --Jedlickak 21:28, 15. 10. 2007 (UTC)

Pěčín u Rychnova nad Kněžnou[editovat zdroj]

Obsah Vašeho článku jsem přesunul do již existujícího článku o této obci Pěčín a na původním místě jsem zanechal redirect. --Zp 18:46, 12. 8. 2007 (UTC)

Skutečně, oficiální název je Pěčín, kdežto Pěčín u Rychnova nad Kněžnou je název katastrálního území. Rozhodně je užitečné, dělat přesměrování z názvů KÚ, ale preferovány jsou úřední názvy. JAn 12:50, 2. 10. 2007 (UTC)

Všichni, kdo se motáme kolem Pěčína, vycházime ze stejného historického zdroje. Tim zdrojem je pěčínská kronika a jejím autorem je pan učitel Jan Krčmář. Podle jeho dat jsem psal své webové stránky o obci Pěčín. A ti další se ode mne poučili. Mám ty stránky už hodně dlouho. Snažil jsem se nepřekrucovat v nich uvedené údaje. Myslím, že jsem byl první, kdo na tento zdroj upozornil. Podle něho opisovali i autoři dalších webových stránek. Tehdy nikdo nehlídal autorská práva pana učitele. --Jedlickak 19:16, 2. 11. 2007 (UTC)

Moje neoficiální webové stránky o obci Pěčín jsou uvedeny, myslím hned od prvopočátku mé práce ve wikipedickém článku o Pěčíně, v jeho části Externí odkazy pod webem: http://www.pecin.webzdarma.cz/, stejně jako jeho dvojče v podobě oficiálních stránek zastupitelstva obce pod webem: http://www.pecin.cz/. Jako Literatura je tam uvedena i publikace řídícího učitele a obecního kronikáře v Pěčíně, Jana Krčmáře, pod názvem: Obec Pěčín v Orlických horách. Původní oficiální stránky obsahovaly jen úřední dokumenty. Teprve později byly podle mého vzoru postupně doplňovány o různé zajímavosti, včetně popisu historických událostí podle kroniky a publikace kronikáře pana učitele Jana Krčmáře. Byl jsem tehdy rád, že to jejich webmaster udělal. Neviděl jsem v tom žádnou snaho o plagiát. Bylo to ve prospěch obce. Následně se stejným způsobem zachovali i tvůrci dalších webů věnovaných Orlickým horám a obci Pěčín. Například: http://www.orlickehory.net/mista/pecin.htm. Stejně postupovala také většina webmasterů pracujících pro pronajímatele různých pěčínských chalup a chat. --Jedlickak 14:28, 3. 11. 2007 (UTC)

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popisky – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrázky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc!--Sevela.p 19:21, 21. 10. 2007 (UTC)

Díky za informaci. --Jedlickak 23:05, 21. 10. 2007 (UTC)

Pravděpodobně opomenutím z tohoto Soubor:Most-2007-03.jpg vypadla licence, prosím doplňte ji. Děkuji mnohokrát. --Vrbova 17:08, 14. 11. 2007 (UTC)

Dále na Soubor:Železniční tunel.jpg Soubor:Plačtivá skála.jpg a Soubor:Kamenný most.jpg jsem dala nolicence, autor je neznámý obecně, či Vám. Pokud jde o dílo anonymní nemělo by mít licenci GFDL. Umisťování licencí opravdu není o tom, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. --Vrbova 17:45, 14. 11. 2007 (UTC)

Autory těch dvou obrázků skutečně možná neznám jen já. Myslím ale, že by jejich dohledání byl docela tvrdý oříšek. Takových obrázků mám plné šuplíky a nevím kdo je fotil. Navíc jsou ty fotky starší než 70 let. Až budu schopen se sněhem dobrodit až k "Plačtivé skále", tak si ji klidně v pohodě vyfotím. O mostu jsem tam vložil fotek habaděj. --Jedlickak 19:50, 14. 11. 2007 (UTC)

Soubor:Sázava-znak-lekno.jpg a Soubor:Pěčín-znak-lekno.jpg potřebují zdroj, i proto, aby bylo ověřitelné, že to tak je. Autorem znaku nejste Vy, ani když ho vyfotíte. Děkuji --Vrbova 21:57, 14. 11. 2007 (UTC)

Soubor:Sázava-znak-lekno.jpg - autorem je pan Petr Doležal

Soubor:Slatina-znak-lekno.jpg - autorem je Mgr. Jan Tejkl

Soubor:Pěčín-znak-lekno.jpg - autorem návrhu znaku je ing. Jedlička Karel osobně --Jedlickak 08:56, 15. 11. 2007 (UTC)

Řezbářství[editovat zdroj]

Vážený pane, děkuji za Vaši zprávu. Nerad Vám "kazím" Vaši práci ač nejsem správce Wikipedie a ni jím nehodlám nikdy být. Co se týče článku řezbářství tak se mi zdá, že nerespektujete jednotný styl Wikipedie - viz Wikipedie:vzhled a styl, není možné předělávat zavedený způsob tvoření nadpsiů podkapitol podle svého, to se zde na Wikipedii opravdu nedělá **Zdravím --MiroslavJosef 26. 10. 2008, 19:50 (UTC)


Dobrý den! Všimnul jsem si Vašich SOS povzdechů. Myslím, že Vám jde o tuto úpravu. Ta ale skutečně není na závadu. Opravdu se snažíme dodržet jednotný vzhled a styl, který obsahuje i způsob vytváření oddílů v článku. Jednotný styl je pro encyklopedii jako celistvé dílo důležitý. Vůbec nevadí, že výsledný článek bude delší. Nebojte se rozepsat (nezapomínejte na zdrojování). To „nejhorší“, co se může stát, je rozdělení článku na několik menších, konkrétnějších. A to přeci není vůbec špatné. Vaší práci zdar! Miraceti 29. 10. 2008, 11:40 (UTC)

Výborně - článek je opravdu pěkný - trošku se mi nelíbí ten seznam knih včetně externích odkazů na vydavaztelství Grada - trochu to zavání spamem a ten tu také mnozí lidé (včetně mne) nemají příliš v lásce - navíc se mi to zdá poněkud nepřehledné ** Nechci Vám do toho teď už dále nijak zasahovat, ale očekávám, že toto by se nemuselo líbit i dalším lidem ** Mějte se fajn, řezbářství je hezká činnost ** S pozdravem --MiroslavJosef 31. 10. 2008, 18:14 (UTC)


Sochařství[editovat zdroj]

Zdravím, opět já, do článků Sochařství a architektura středověku a Sochařství a architektura novověku jsem vložil šablonu {{pracuje se}}, předpokládám, že na tom děláte, tak aby to někdo nechtěl jako subpahýl smazat, je tam limit dva dni, ale dá se i zvýšit, nebo do té doby stačí dopsat pár úvodních vět. Pomohl bych Vám, ale nenašel jsem interwiki a jiné zdroje k tématu doma nemám. Tak zatím hodně zdaru--Horst 14. 11. 2008, 13:07 (UTC)

Moc Vám děkuji za pomoc. Momentálně marodím ( Staphylococcus aureus - zlatý stafilokok). Tím sochařstvím jsem si zabral dost velký balík. Pomalu na tom po chvilkách dělám. Vyšlo mi to příliš veliké a tak jsem musel historii rozdělil na menší části. Rád bych to co nejdříve dodělal. Snad to časem půjde rychleji. Chtěl bych z toho udělat ucelený stejnorodý článek. Wikipedista:Jedlickak--Jedlickak 14. 11. 2008, 15:28 (UTC)
Zdravím ještě jednou já, přesunul jsem to na typogr. lepší Sochařství a architektura 19. století a tohle taky tak abyste to nehledal.:-)--Horst 24. 11. 2008, 22:49 (UTC)
i to Sochařství a architektura 20. století je tu, není třeba to znovu zakládat na špatném názvu.--Horst 24. 11. 2008, 23:38 (UTC)
Děkuji. Jste můj strážný anděl. Narostlo mi to do příliš velkých rozměrů. Chtěl jsem to rozdělit na menší úseky. Tak jsem vytvořil nové články a vložil jsem do nich obsah původního článku. Marodím a tak dělám jen po chvilkách. Polepším se. Slibuji. Wikipedista:Jedlickak --Jedlickak 25. 11. 2008, 00:04 (UTC)

Milý kolego, mám radost z každého, kdo na Wikipedii skutečně pracuje a Vy jste jistě mezi nimi. Narazil jsem ale na Vaši sérii článků o Sochařství a architektuře, které se Vám po mém soudu trochu "rozjely". Mohu-li Vám něco doporučit, vyberte si užší, lépe vymezená témata. Dejte si pro začátek zásadu, že heslo nemá mít víc než řekněme 5 až 8 000 znaků. Podívejte se na to, jak vypadají hesla v jiných encyklopediích. Encyklopedie není časopis, který si lidé čtou, ale místo, kam jdou něco určitého najít. Proto hesla nemohou být moc dlouhá, musí být "hutná" a přesná. Ale nic ve zlém a držím palce, aby Vaše příští články jen zvonily stručností, věcností a přesností. Srdečně Váš --Sokoljan 26. 11. 2008, 01:36 (UTC)

Vážený pane profesore, děkuji Vám za Vaše upozornění. Nevnímám je jen jako kritiku, ale také jako dobře míněnou radu a pomoc.

Sám jsem se zděsil toho, jak mi to pod rukama začalo narůstat do obludných rozměrů. Váhal jsem, zda mám začít škrtat. Snažil jsem se dělit to na menší celky. --Jedlickak 26. 11. 2008, 17:50 (UTC)

Myslím, že není třeba ty články mazat.. nejsou hotové, nicméně myslím obsahují dost textu na to, aby někomu mohly dobře posloužit. Přeji brzké uzdravení. --Daniel Baránek 6. 12. 2008, 10:26 (UTC)

To mazání je zbytečné, Wikipedie je postavena na tom, že řada lidí příjde a pak dočasně či natrvalo odejde, neexistuje žádné osobní vlastnění článků či zodpovědnost jednoho autora za udržování toho, co založil. Ty texty nejsou na rychlé smazání. --Dezidor 6. 12. 2008, 10:32 (UTC)

Díky vám oběma za psychologickou podporu. Jsem rád, že zmizel ten můj nefunkční článek Sochařství a architektura novověku. Už je na mně jen abych dokončil článek Sochařství a architektura 20. století. Budu se snačit, pokud mi to zdraví dovolí, ho během vánočních svátků dodělat. A pak se musím vrátit k úpravam těch ostatních článků o sochařství. --Jedlickak 7. 12. 2008, 17:20 (UTC)
Také přeji brzké uzdravení. Kdybyste chtěl později znovu obnovit kostru článku o novověku, neváhejte mi napsat, rád ho obnovím ze smazaných. Co se PSky týká, myslím si, že na mé uživatelské stránce je informací až až. ;) Zdravím, -- Jagro 7. 12. 2008, 17:26 (UTC)
Jste moc hodný. Díky za tu nabídku. Nebudu ten článek Sochařství a architektura novověku už vracet. Byl vlastně nefunkční, protože byl kryt třemi náhradními články o novověku (15.-18. století, 19. století a 20. století). Ještě jednou díky. Hodně zdraví.--Jedlickak 7. 12. 2008, 17:53 (UTC)

Pane kolego, nic mazat nebudeme (stejně to odporuje pravdilům), zkusím se na články kouknout a vylepšit v nich co budu moci, aspoň tak aby smazány být nemohly. Přeji Vám brzké uzdravení a návrat mezi nás (také jsem načas imobilní, ale zaplaťpámbu aspoň ruce mi slouží).--Horst 13. 12. 2008, 15:31 (UTC)

Děkuji Vám. Už to snad zvládnu. Chybí mi jen 3 slohy ve 20. století. Ještě jednou velké díky. Třeba Vám to ještě někdy v životě budu moci v tom nejlepším vrátit.--Jedlickak 13. 12. 2008, 15:39 (UTC)

Poznámka na okraj[editovat zdroj]

Zdravím, vidím, že jste převzal mojí uživatelskou stránku, jsem rád, že se líbí, ale zmínka o tom padnout mohla... Jenom drobnůstka k Vašim textům, já i kolega JAn Dudík jsme také sprácvi (JAn je i byrokrat). ;) Přeji hezké svátky, s pozdravem — Jagro 20. 12. 2008, 18:11 (UTC)


Díky za upozornění. Moc se omlouvám, že jsem Vás nepožádal o souhlas k převzetí formy uživatelské stránky. Měl jsem to v úmyslu. Nechtěl jsem Vás otravovat o svátcích. Nebyl jste jediný u koho jsem hledal vhodnou formu. Díval jsem se na stránku správců. Asi špatně. Opravím to. Ještě jednou díky.--Jedlickak 25. 12. 2008, 23:02 (UTC)

Svátky dřeva v Žamberku[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Svátky dřeva v Žamberku. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 31. 1. 2009, 02:04 (UTC)

Děkuji za upozornění. Udělám všechno k záchraně uvedeného článku. Wikipedie je plná braků, které nejsou "košer", a které nikoho nedrážní k touze po likvidaci. Televize je plná programů, které nikoho netáhnou. Ale někdo si je tam protekčně prosadil. Ale běda, aby někdo upozornil na významnou regionální kulturně společenskou akci, která je schopna přitáhnout lidi z širokého okolí daleko za hranicemi regionu i tam, kde lišky dávají dobrou noc. Rozumíte-li trochu umění, stačí abyste si prohlédl galerii obrázků. Lépe je ale vidět originály. Zvu Vás proto na naše "Svátky dřeva" v měsíci červnu. Přijeďte! Budete velmi vítán. Budu se Vám plně věnovat. Seznámím Vás s řadou pozoruhodných lidí, skutečných umělců. Když se Vám nebudou líbit ani ti umělci, ani jejich tvorba a dokonce ani "Svátky" samotné, pak nebudu mít námitky proti jejich odstranění z Wikipedie. Pak rád uznám, že jsou málo významné. --Jedlickak 31. 1. 2009, 13:17 (UTC)
Podle názoru nováčka ve funkci správce, pana L. Fajgla, nesplňuje pravděpodobně předmět tohoto mého článku podmínky významnosti a je nutno proto doložit ozdrojováním ověřitelnost "Svátků dřeva v Žamberku" jako významné regionální kulturně společenské akce.

Jako Wikipedista, který se osobně zajímá o práce ostatních kolegů a má již dostatečný přehled o publikovaných článcích, jsem se rozhodl ospravedlnit jeho významnost ve srovnání s řadou jiných článků, které navzdory své na první pohled nedoložitelné významnosti, se zatím nestaly objekty eminentního zájmu různých neukojených mazačů.

Budu se snažit v stanoveném termínu (do konce února 2009) ozbrojovat svůj článek informacemi o kvalitě a významnosti vlastního programu, doplňkových kulturních akcí i o vystavovatelích "Svátků dřeva" publikovaných v ČT, v Toulavé kameře (Martin Stratílek), ve studiu Pardubického rozhlasu, v propagačních materiálech "Svátků dřeva" v časopise Bydlení, v Truhlářských listech (pan Novák), Silvě Bohemice, v Orlických novinách, apod.

Pro začátek uvádím knihu Poselství dřeva - Václav Šplíchal a Marie Otavová (str. 610 – 641), Nesporným dokladem úrovně Svátků dřeva v Žamberku jsou i jeho internetové stránky http://www.svatky-dreva.webzdarma.cz/ijk.htm a řada dalších věnovaných Svátků dřeva v Žamberku. Internetové stránky města Žamberka: http://www.zamberk.cz/Index.php?IdS=505 Nábytek Popelka na Svátcích dřeva: http://nabytekart.cz/umelecky-nabytek/clanek/3/svatky-dreva-v-zamberku/ http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Sv%C3%A1tky_d%C5%99eva_v_%C5%BDamberku Bydlení.cz: http://www.bydleni.cz/clanek/Svatky-dreva-na-zamberskem-zamku/tisk/1 Webzdarma.cz: http://www.webzdarma.cz/katalog.html?id=49 Červnové slavnosti FoS: http://www.atic.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=126932

Zajímavé jsou i články zveřejněné v Truhlářských listech 12.ročník 9/2004,13.ročník 9/2005,15.ročník 9/2007. --Jedlickak 2. 2. 2009, 19:23 (UTC)

Dobrý den, předně bych Vás chtěl požádat o nekomolení mého příjmení. Je to Faigl, nikoliv Fajgl. Rád bych podotkl, že šablonu upozorňující na nedostatečnou významnost jsem do článku nevložil. V době, kdy jsem do něj umístil šablonu vyzývající k dozdrojování obsahoval odkaz na internetové stránky věnované této kulturní akci a dále dva odkazy na internetové stránky města Žamberk. Pravidlo dvou nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů to však nesplňovalo, neb internetové stránky pořadatele se do tohoto nepočítají a dva odkazy na web města Žamberk se v tomto případě považuje za jeden zdroj. V současné době je již článek odzdrojován dostatečně, za což bych Vám chtěl poděkovat. Vězte, že jsem rád za to, když se na Wikipedii objevují nové a nové články, jsem však pro dodržování pravidel. Závěrem bych chtěl podotknout, že upozornění na délku mého působení ve funkci správce je irelevantní, neb na Wikipedii působím již takřka tři roky a zkušenosti se zdejším prostředím jsem získal dávno před získáním této funkce. S pozdravem a přáním pěkného dne --Faigl.ladislav slovačiny 4. 2. 2009, 00:58 (UTC)
Velmi se omlouvám za chybný přepis Vašeho příjmení. Uznávám, že i mé upozornění na délku Vašeho správcování bylo z mé strany irelevantní. Je mi 73 let. Celý život jsem pracoval ve školství. Život mě naučil spravedlivě oceňovat svižnost, postřeh, inteligencí, vzdělání, kreativitu a morální nezkaženost mládí. Ale naučil jsem se i úctě ke stáří. Pracuji ve Wikipedii přibližně stejnou dobu jako Vy. A mám zájem o co nejlepší poznání jejich pravidel. Nedělám si však iluze o tom, že bych mohl někoho ze znalostí pravidel Wikipedie školit. Pevně doufám že toto naše extempore se nestane příčinou k našemu trvalému konfliktnímu vztahu. --Jedlickak 4. 2. 2009, 11:15 (UTC)
Taktéž doufám. Snažím se se všemi vycházet dobře, a proto budu jedině rád, pokud tomu tak bude i s Vámi. Jinak jsem si prohlížel galerii vašich děl a smekám. Moc pěkné. S pozdravem a přáním pěkného dne --Faigl.ladislav slovačiny 4. 2. 2009, 23:55 (UTC)


Jak na encyklopecký článek[editovat zdroj]

Dobrý den,mám k Vám několik doporučení

Tak zaprvé:

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Svátky dřeva v Žamberku, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.


Za druhé: Až dostane povolení od autora pod volnou licencí, tak Vás moc prosím používejte vnitřní odkazy, snažte se dodržovat wikipedie:vzhled a styl, a prosím prostudujte znovu wikipedie:Váš první článek, wikipedie:externí odkazy a wikipedie:reference. Vím, že je zde pravdel opravdu hodně a dodržovat je všechny je téměř nemožné, ale aspon se pokuste. Nemusí to být hned dokonalé....

Za třetí: Věnujte prosím čas i wikipedie:Předpokládejte dobrou vůli, opravdu mě (nám) nejde o šikanu, ale o určitou kvalitu wikipedie. Děkuji a doufám, že chápete má doporučení, opravdu oceňuji Vaši práci pro wiky.--H11 7. 2. 2009, 17:30 (UTC)

/dodtek/ předpokládám, že jste původním autorem textu, ale bez udání refu je to nedohledatelné...--H11 7. 2. 2009, 17:37 (UTC)

Vážení Wikipedisté, marně přemýšlím, čím jsem si zasloužil tak velkou vaši pozornost. Jsem třiasedmdesátiletým nemocným starcem bez šance jakkoli ohrožovat svým tichým a nenápadným uspokojováním svých koníčků rozvoj kariéry kohokoliv z vás. Já vím, jste mladí, nevybouření. Nebyli jste na vojně, nepoznali jste válku. A tak se na sebe vzájemně vytahujete. Hádáte se o blbosti. A když vás to dost nestimuluje pustíte se tvrdě do bezmocného starého dědka. Nechce se mi uvěřit, že by skutečně mohlo jít o promyšlenou zlomyslnou šikanu o které píšete. Přišel jsem nedávno z nemocnice. Už půl roku marodím po napadení zlatým Stafylokokem. Nelepší se to. Mám bolesti. Každé psychické vypětí mne ničí. Asi to mám spočítáno. Nemohu být ale bez práce. Líbila se mi Wikipedie. Myslel jsem, že svou troškou do mlýna ji také trochu pomohu. Nechtěl jsem jen tak snadno vzdát svou rozdělanou práci na Svátcích dřeva. Asi mi však nic jiného nezbude. Nehodlám ztrácet čas tím, že budu složitě dokazovat, že jsem dalek toho, abych se snížil k porušování autorského zákona. Jsem autorem webu Svátků dřeva [1]., na základě kterého byl zpracován vámi uváděný článek v Žamberských listech.10/05 a další články v různých tiskovinách apod. Ve snaze vylepšit vzhled a styl článku jsem se snažil ho trochu doplnit. Byl to omyl. Jen jsem si opět naběhl. Nehodlám také prokazovat svou schopnost pochopit a dodržovat pravidla Wikipedie. Nejsem žádný nevzdělanec, na kterého si může kdejaký náfuka vyskakovat. Potěší-li vás to, klidně ten článek smažte. O nic jiného vám snad ani nešlo?! Naivně jsem žil v přesvědčení, že posláním života člověka je něco vytvořit, a ne jen všechno kolem sebe ničit. I když by to bylo v dobrém úmyslu. --Jedlickak 7. 2. 2009, 22:48 (UTC)
Omlouvám se znovu, opravdu je mi líto, že mé chování chápete jako křivdu proti Vám. Přísahám, že mi nejde o to článek smazat, spíše se ho pokouším zachránit a vylepšit. Vím, že jste autorem toho webu. Ale je opravdu třeba refovat(odkazovat na Váš web,na Váš článek), aby bylo poznat odkud jsou jednotlivé části.
Myslím si, že mezi Vámi a wikipedisty jen nedochází k nedorozumění. Máme obrovské problémy s dodržování autorských práv na české wikipedii a proto je tak přísné a relativně tvrdé chování ohledně textů, kde je podezření z kopírování. Proto je velmi vhodné, již předem poslat email do ORTS jak je uvedeno v oné "výhružné" šabloně, a tím se vyhnout případným problémům. Znovu se omlouvám a prosím pochopte naše postupy. Není to rozhodně nic proti vám, natož proti Vašim článkům. Opravdu bych byl nerad kdybyste kvůli mě zanevřel na wikipedii.--H11 9. 2. 2009, 14:55 (UTC)

Vzhledem k tomu, ze nahravate znacne mnozstvi obrazku, bych chtel Vasi pozornost uprit na commons, kde jsou pak obrazky pristupne nejen ceske, ale i ostatnim wikipediim. --Vrba 17. 2. 2009, 13:39 (UTC)

Díky za upozornění. Počítám s tím. Je to správná cesta. Jen se mnou budete muset mít trochu strpení. Byl jsem vystaven dlouhodobějšímu neléčenému agresivnímu působení zlatého Stafylokoka. A nyní jsem navíc chytil chřipku. Díky za pochopení. --Jedlickak 18. 2. 2009, 13:59 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 23. 3. 2009, 12:39 (UTC)

Slunce a měsíc[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Orange.man 2. 4. 2009, 13:02 (UTC)

Otázka v galerii[editovat zdroj]

Dobrý den, aby jste si toho všiml – tady někdo položil otázku zřejmě pro Vás. Zdravím, — Jagro 10. 2. 2010, 20:55 (UTC)