Diskuse s wikipedistou:Jan Polák/Archiv 2019

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Jan Polák v tématu „Svítá

Asijský měsíc Wikipedie – formulář

Dobrý den/ahoj, chtěli bychom upozornit, že do 10 ledna 2019 UTC bys/te měl/a vyplnit formulář nebo napsat e-mail uživateli Saileshpat pro získání výhry (pohlednice). Pokud nemáš/te o pohlednici zájem, do tabulky vedle Vašeho/Tvého jména či přezdívky vyplň/te šablonou {{Ne}} Pokud nevypliníš/te dotazník (či neodešlete e-mail), pohlednice nebude odeslána a výhra propadá. Pokud jsi/jste již dotazník či e-mail odeslal/a, vyplň/te na této stránce zda bys/te se zúčastnil/a i v příštím roce, pokud ne, připište prosím také krátké odůvodnění. Pokud máš/te nějaké další dotazy, napiš/te na diskusi soutěže nebo na diskusi jednoho z lokálních organizátorů (OJJ nebo Patriccck).

Hodně štěstí přeje Patriccck 8. 1. 2019, 20:08 (CET) a OJJ, Diskuse

Ahoj, chceš tu pohlednici? --Patriccck 10. 1. 2019, 14:46 (CET)
Ahoj, už by to tam snad mělo být. ;-) --Jan Polák (diskuse) 10. 1. 2019, 20:25 (CET)

Seznam kamenů zmizelých ve Středočeském kraji

prosím

řídit a opravit. Děkuji vám moc--Meister und Margarita (diskuse) 14. 1. 2019, 23:09 (CET)

Vačice zapotécká

Tak nám ti recenzneti odcházejí a odcházejí… Rád bych Tě požádal, jestli by ses nepodíval na Vačice zapotécká. Je to taxonomická novinka, chtěl bych DČ. Už jsem si požádal o pohled odborný, možná by se hodil i pohled Tebe z hlediska srozumitelnosti. :-) Tedy pokud chceš. :-) Můžu Tě nalákat, že to je vačice bez vaku a páří se hlavou dolů pověšené za ocasy. :-) --OJJ, Diskuse 12. 2. 2019, 15:45 (CET)

Přečin smazání fakticky správné informace, vydávaný za typografickou úpravu

Zdravím. Z jakého důvodu jste z článku Víska (Višňová) odstranil mnou vloženou informaci o tom, že vesnice dříve patřila k Horní Lužici, s níž se stala součástí Saska? Tomu říkáte typografická úprava? --Jiří Vaňáček, alias Kirk, Zemské hlavní město Brno, Morava :-) (diskuse) 20. 2. 2019, 17:58 (CET)

Apropo v případě, že je některá zemská hranice zároveň státní hranicí, tak rozhodně nelze popřít, že se jedná o státní hranici. Navíc význam státní hranice je v takovém případě nadřazen nižšímu významu, jimž je hranice zemská. Ale to byste měl vědět a pokud máte problém se znalostí historie, což nejspíš máte (jinak byste věděl, že Sasko součástí Habsburské monarchie nikdy nebylo), tak by bylo asi fajn se příslušné části dějepisu doučit. A vymlouvat se na přesné znění citace je v tomto případě poněkud irelevantní. Mimochodem na německé straně státní hranice nejsou cedule, na níž by stálo doslovně "Pozor státní hranice", nýbrž se tam píše o zemské hranici. --Jiří Vaňáček, alias Kirk, Zemské hlavní město Brno, Morava :-) (diskuse) 20. 2. 2019, 18:27 (CET)

Na důvod jste si již odpověděl sám. Byla jím skutečnost, že Vámi vložená informace nebyla součástí reference, která se v textu již nacházela. Zároveň nemíním reagovat na Vaše impertinentní poznámky o mých potížích se znalostí historie. --Jan Polák (diskuse) 21. 2. 2019, 02:48 (CET)

RMS Queen Elizabeth

Dobrý den potřeboval bych pomoc s článkem k lodi RMS Queen Elizabeth (odkaz: https://cs.wikipedia.org/wiki/RMS_Queen_Elizabeth ) wikipedie říká že pokud článek nebude rozšířený že ho smaže.


S pozdravem Matysek2000 (diskuse) 5. 3. 2019, 13:36 (CET)

@Matysek2000: Děkuji za důvěru, nicméně – abych byl upřímný – nic neslibuji, ale pokud k lodi něco naleznu, doplním to do článku. --Jan Polák (diskuse) 5. 3. 2019, 17:50 (CET)

Wikipedie:Editaton/Prachatice

Wikipedie:Editaton/Prachatice Zdravím a děkuji za dílčí úpravy mých článků. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli byste se aspoň distančně nezapojil do výše uvedeného Prachatického editatonu, který se koná 8. - 10. 3. 2019 a v jeho manuálu je mj. uveden i seznam zatím neexistujících článků zejména pokud jde o prachatické památkové objekty, instituci a infrastrukturu. Řada z nich splňuje podmínku pro soutěž Popiš památku (seznam na https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Editaton/Prachatice/Podklady). Podle rozvíjející se spolupráce s místními organizacemi /Městský úřad, Prachatické muzeum, ICM atd.) počítáme, že by se další editaton mohl konat v PT na podzim. Díky za názor.--Elektracentrum (diskuse) 5. 3. 2019, 17:41 (CET)

@Elektracentrum: Děkuji za připomenutí blížícího se termínu Editatonu. Pokud budu mít v ten čas chvilku volno, zkusím s články pomoci. --Jan Polák (diskuse) 5. 3. 2019, 17:43 (CET)
Velice děkuji za rychlou reakci a těším se na spolupráci. Jen ještě zdůrazňuji, že - i s ohledem na množství a tématickou šíři červených článků počítáme s dalším Editatonem PT na podzim a s dalšími navazujícími projekty. Díky za názor ke zveřejněnému projektovému záměru. --Elektracentrum (diskuse) 5. 3. 2019, 17:51 (CET)
@Elektracentrum: Pozeptám se ještě na jednu věc: Napadá Vás prosím něco, co by mohlo v Prachaticích či jejich okolí souviset se Schwarzenberským plavebním kanálem? Má tam k němu něco vztah? Předem díky za tipy. --Jan Polák (diskuse) 6. 3. 2019, 04:24 (CET)

Avízo Dos

Zdravím. Rozhodl jsem se článek Lucie Zralá předložit komunitě k posouzení a sám jsem se k němu také vyjádřil.--Rosičák (diskuse) 18. 3. 2019, 17:06 (CET)

Děkuji za informaci. --Jan Polák (diskuse) 18. 3. 2019, 17:45 (CET)

Skrývání

Ahoj. V tomto případě chápu skyrtí těch vulgarit, ale pro skrytí autorů revizí (ty a 2 IP) opravdu nebyl důvod. Ukliknutí? --Vachovec1 (diskuse) 9. 4. 2019, 21:34 (CEST)

Souhlasím, že skrytí těch jmen nebylo nutné. Ale když už se stalo, tak jsem to nechal, abych nepřidával další – svým způsobem zbytečné – záznamy do knihy. --Jan Polák (diskuse) 9. 4. 2019, 21:43 (CEST)

Zajímavosti - odkazy

Dobrý den, u zajímavostí jsem odebral odkazy - hlídám to už dlouhou dobu s tím, abychom v této rubrice neodkazovali zjevnosti a cílili skutečně na článek, kterého se to týká. Nechávám tak mimo dotčeného článku pouze skutečně nezjevné odkazy. Mezi ně nelze řadit ani albíny, ani NHL, ani Malkoviche, které jste přidal. Podle mě tyhle odkazy odvádí pozornost čtenáře od jádra. Nechci tady tvrdit, že můj přístup je jediný správný, nicméně abych já odkazy odebíral a vy je pak přidával, to asi nebude ku prospěchu věci :) Bylo by vhodné to probrat. S pozdravem, --Palu (diskuse) 9. 5. 2019, 21:24 (CEST)

Na Wikipedii jsem to bral jako ESO. Rozumím snaze o eliminaci nepodstatných odkazů ze zajímavostí. Na druhou stranu se nedomnívám, že by odkaz na Johna Malkoviche bylo nutné pro nadbytečnost vymazávat. Současně se nedomnívám, že by zkratce NHL každý rozuměl. Jasně, my dva ano. Snad proto, že se zajímáme o sport, nicméně dle mého ne všichni muži se o sportovní tématiku zajímají a rovněž i mezi ženami se možná takové najdou, kterým zkratka „NHL“ nic neřekne. Proto jsem považoval za vhodné ji odkázat. --Jan Polák (diskuse) 7. 7. 2019, 14:52 (CEST)

Brněnské tramvaje

Ahoj, jen se ujišťuji, jestli je odkaz v článku Seznam brněnských tramvají pojmenovaných po osobnostech (Josef Trávníček) veden správně na normalizačního ministra, nebo jestli jde o někoho z těchto? Měj se! — Draceane diskusepříspěvky 2. 6. 2019, 22:17 (CEST)

Uvedený zdroj říká „Líšeň: Josef Trávníček (středoškolský pedagog, folklorista a etnograf)“, takže na první kouk by to měl být ještě někdo čtvrtý. --2. 6. 2019, 22:30 (CEST), Utar (diskuse)
Díky. --Jan Polák (diskuse) 2. 6. 2019, 23:04 (CEST)
Ahoj, díky za kontrolu a upozornění na chybu. --Jan Polák (diskuse) 2. 6. 2019, 23:04 (CEST)

Je to tento Trávníček: https://encyklopedie.brna.cz/home-mmb/?acc=profil_osobnosti&load=29372 --Jan Polák (diskuse) 2. 6. 2019, 23:09 (CEST)

Vymazaná stránka

Dobrý den, je mi jasné že jste na tuhle pozici hrdý a za to vás cením, ale musel jste mi vymazat stránku jen kvůli tomu že osoba o které jsem psal není světoznámá ? Ptám se jen protože mi ta stránka sebrala několik minut mého života a vy jste mi ji během několika minut nebo dokonce sekund vymazal. S pozdravem Lukyyn Lukyyn (diskuse) 12. 6. 2019, 15:08 (CEST)

To, co ve stránce „Tomáš Machálek“ bylo, byl prostý vandalismus a experimenty. Pokud si chcete editace na Wikipedii zkoušet, využijte k tomu zdejší pískoviště. --Jan Polák (diskuse) 12. 6. 2019, 15:30 (CEST)

ahoj

všechno nejlepší k svátku --37.188.234.3 24. 6. 2019, 13:05 (CEST)

Děkuji. --Jan Polák (diskuse) 6. 7. 2019, 03:03 (CEST)

Ondrej65

Jako že mě pomluvíte, zamknete stránku a ještě mi bráníte založit další? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ondrej65 (diskuse)

Já vás nikde nepomlouval. Stránku „Ondřej Höppner vyjádření k práci správců wikipedie“ jsem smazal proto, že její text je vložen již na dvou jiných místech (na Nástěnce správců i Pod lípou) a již to je hodně. Současně navíc takové stránky, jakou jste založil, nemají na Wikipedii místo. --Jan Polák (diskuse) 6. 7. 2019, 03:03 (CEST)
Já myslím, že právě takové stránky na wikipedii mají místo. Správci musí fungovat objektivně. Jako že někoho pomluvíte a pak stránku zamknete? Navíc správci, kteří jsou politicky angažovaní aktivisté? A svá tvrzení zdrojují odkazy na jiné aktivisty? Jako že já jako uživatel, který se vše snaží řešit smírně a) má od politicky angažovaných správců zákaz zasahovat do stránek o sobě. b) jeho vyjádření a odkazy nejsou brány vážně, c) nesmí zakládat jiné stránky? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ondrej65 (diskuse)
Nikoliv, stránka, přesněji článek, „Ondřej Höppner vyjádření k práci správců wikipedie“ skutečně nemá na Wikipedii mezi ostatními články své místo. Pohybujeme se na ploše encyklopedie, nikoliv na rétorickém kolbišti či sociálních sítích. Nicméně pokud k tématu diskutujeme, je potřebné diskutovat na jednom místě, ať mohou všichni celou diskusi sledovat. Není vhodné a ani žádoucí jednotlivé součásti rozprav k danému tématu roztahat po více místech Wikipedie. --Jan Polák (diskuse) 6. 7. 2019, 10:05 (CEST)

Jaroslav Filip (lední hokejista)

Odkdypak mažeme články na žádost osob, o kterých pojednávají? Tady se nejedná o nějaké pomluvy, ale o veřejně dostupné informace o podle pravidel významném sportovci. OJJ, Diskuse 18. 7. 2019, 09:31 (CEST)

Ahoj, Tvému dotazu rozumím. Vzal jsem to jako autor toho článku… --Jan Polák (diskuse) 18. 7. 2019, 09:56 (CEST)
@OJJ: Jsou tam prý údaje, jež by si nepřál míti veřejně kumulované uvedené. To jen na vysvětlení pro Tebe. Tak jsem to smázl, je-li to jeho přání. Nebo jak by probíhalo to řešení žádostí v rámci žádostí WP:ČŽL? --Jan Polák (diskuse) 18. 7. 2019, 10:00 (CEST)
Nijak, protože to nejsou nějaké pomlovačné nebo neozdrojované informace, kterých se to pravidlo primárně týká. Jedná se o veřejně dostupné informace, tudíž není důvod je mazat. Pokud bych se na to podíval, odmazal bych možná studium jakožto informaci vytahovanou ze seznamu žáků škol (nepletu-li se), ale minimálně profesionální kariéru hokejisty nechat. OJJ, Diskuse 18. 7. 2019, 10:18 (CEST)
Dobře, pak se na to podívám. :-) --Jan Polák (diskuse) 18. 7. 2019, 10:19 (CEST)

Všiml jsem si, že v tuto chvíli odkaz na eliteprospects přesměrovává jinam, a to na stránku https://www.eliteprospects.com/player/111451/jaroslav-dvorak. K Filipovi tedy není ani jeden zdroj. --Jvs 30. 7. 2019, 09:25 (CEST)

@Jvs: Ahoj, dělej, jak uznáš za vhodné. Pořád se v tom tady plácáme, článek je neustále upravován a pak zase revertován… --Jan Polák (diskuse) 30. 7. 2019, 23:10 (CEST)

František Uldrych

Ahoj, jedno tvé starší dílo jsem označil šablonou významnost, neboť IMHO nesplňuje podmínky pro významnost. A google o něm téměř mlčí. Měj se, --Vojtasafr (diskuse) 3. 8. 2019, 13:42 (CEST)

@Vojtasafr: Odebral jsem. Podle našich pravidel jsou sportovci, kteří hráli za první ligu, ency. významní. Pak bychom museli smazat i další stovky jiných fotbalistů. OJJ, Diskuse 3. 8. 2019, 13:59 (CEST)
@Vojtasafr, OJJ: Upřímně, Vojto, jsem byl překvapen, co že jsem také kdysi napsal za článek. Již jsem si na něj vůbec nevzpomínal. Přesto jsem si na něco po bližším zkoumání historie textu vzpomněl a do článku jsem referenci zabudoval na správné místo (tenkrát, když jsem to psal, jsem tady na Wikipedii byl jen něco málo přes rok) a navíc jsem tam doplnil ještě jeden zdroj. --Jan Polák (diskuse) 3. 8. 2019, 14:15 (CEST)
@Jan Polák: Super, díky. --Vojtasafr (diskuse) 3. 8. 2019, 14:21 (CEST)
@OJJ: Ten článek v podstatě neměl ani jeden VZ (co je v té knize samozřejmě nevím), nicméně to, co bylo v textu nebylo ověřitelné; i proto jsem přistoupil k žádosti o doložení významnosti. Jinak toho, že prvoligoví sportovci jsou významní jsem si vědom, nicméně v kombinaci s neověřitelností mi tento postup přišel jako nejvhodnější. --Vojtasafr (diskuse) 3. 8. 2019, 14:21 (CEST)

Jak co nejlépe poradit nováčkům?

Milí wikipedisté,

tuto zprávu Vám posílám proto, že jste se buď zapsal(a) jako mentor anebo často odpovídáte na otázky na stránce Potřebuji pomoc. Nadace Wikimedia uvažuje o uspořádání školení pro mentory, které by se zaměřovalo na to, jakým způsobem je nejlepší nováčkům pomáhat, jak mohou nováčci reagovat na zprávy od zkušenějších wikipedistů apod. Školení by bylo v češtině a uskutečnilo by se pravděpodobně někdy koncem září. Rád bych se vás touto zprávou zeptal, zda byste o školení měli zájem. Pokud ano, rád bych vás požádal, abyste mi co nejrychleji dali vědět na mou diskusi nebo na e-mail murbanec-ctr@wikimedia.org.

Děkuji mnohohrát,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 5. 8. 2019, 22:23 (CEST)

Kategorie:Kolja

Ahoj, informuji, že sem pro Kategorie:Kolja založil DoS. --Harold (diskuse) 18. 8. 2019, 13:44 (CEST)

@Harold: Ahoj, děkuji za informaci. --Jan Polák (diskuse) 18. 8. 2019, 20:31 (CEST)

Zbyňǩovy rodiče

Zbyněk, jeho bratr Radvan a jejich rodiče byli moji osobní přátelé, ale nemám moc chuti Vám to dokazovat.Petr10 (diskuse) 19. 9. 2019, 01:43 (CEST)

@Petr10: Nejde o Vaši chuť či nechuť dokazování něčeho, nicméně jednak se na Wikipedii vyjadřujeme poněkud kultivovaněji, než jste použil Vy („Vůbec nechápu, proč by Zbyňkovy rodiče nemohly být uvedeny. Starejte se raději o něco jiného!“), neboť se řídíme wikietiketou, a za druhé je třeba dbát na ověřitelnost a užívání věrohodných zdrojů. --Jan Polák (diskuse) 19. 9. 2019, 14:57 (CEST)
Chápejte, že Vaše "Wikietiketa" mě štve: Prostě jste bůh, který může vymazat co se mu znelíbí aniž by se zeptal!!! Jsem věrohodný zdroj. Podívejte se na Zbyňkovu matku v anglické Wikipedii, tam jsou její fotky brané mým otcem na naší chatě. Nebo se zeptejte Ljuby Václavové nebo Evy Blažíčkové. Jarmila byla vyjímečná osobnost a Wikipedie bude o to chudší, když ji tam Zbyněk nebude mít. https://en.wikipedia.org/wiki/Jarmila_Jeřábková
@Petr10: Musím Vás, žel, ve Vašem dojmu o věrohodnosti sebe sama jakožto zdroje zklamat, neboť podle pravidel Wikipedie Vás nelze považovat za věrohodný zdroj. To není můj výmysl, to jsou pravidla encyklopedie, do níž jste se rozhodl přispět, za což děkuji. A zároveň upozorňuji, že anglickou (ani jinou jazykovou mutací) vkládaná tvrzení dokládat nelze. --Jan Polák (diskuse) 19. 9. 2019, 23:39 (CEST)

Editaton Prachatice 2 - 30. 10. - 3. 11. 2019 Prachatické muzeum

Zdravím srdečně, zveme alespoň k distanční účasti k nějakému tématu z Vašich zájmů.Budeme se těšit, pěkný den.--Elektracentrum (diskuse) 21. 9. 2019, 09:28 (CEST)

@Elektracentrum: Díky, přípravu akce průběžně sleduji. :-) --Jan Polák (diskuse) 21. 9. 2019, 09:35 (CEST)

Deník u Gotta

Ahoj, jenom k této úpravě... některé formulační změny chápu jako spíš zhoršující, např. „mírná úprava pojmenování“ (opakem mírného je prudký, divoký; proto jsem v předchozí svojí úpravě volil raději „částečné“ přejmenování). Hlavně ale nerozumím tomu, proč jsi odstranil kurzívu z názvu Deníku. Přece se jedná o noviny, čili jejich názvy by měly být psány kurzívou. K tomu obecněji viz dosud neuzavřený ŽOK. --Bazi (diskuse) 4. 10. 2019, 16:11 (CEST)

@Bazi: Ahoj, o té kurzívě nevím. Má-li tam být, klidně ji tam vrať. Co se týká toho výrazu „mírný“/„částečný“, tam jsem to bral tak, že výraz „částečný“ může navozovat dojem, že by se tak pojmenovala pouze část mostu a zbytek by zůstal s původním názvem. Proto jsem užil výraz „mírný“ ve smyslu, že změna oproti stávající podobě nebude nějak veliká, jen se doplní slovo. --Jan Polák (diskuse) 4. 10. 2019, 17:02 (CEST)
Vyřešil jsem to smazáním, stejně je to jenom blábol s nadsázkou, pokus o vtip, encyklopedická hodnota minimální. Spíš pak má smysl přidávat vážně míněné návrhy a ještě spíš skutečné realizace různých přejmenování. --Bazi (diskuse) 4. 10. 2019, 17:10 (CEST)
@Bazi: Že to bylo od žurnalisty myšleno v legraci je jasné… :-) --Jan Polák (diskuse) 4. 10. 2019, 17:31 (CEST)
Ale pak to měli někteří kolegové potřebu různě „usměrňovat“, tak je nejlepší si ušetřit přetahování se o formulaci podružnosti. Zajímavější pak budou spíš ty reálné spory, např. jestli přejmenovat Havlovo letiště apod. V Břeclavi třeba právě odmítli přejmenovat most Julia Fučíka, ale věřím, že kdyby Slavík dozpíval o pár dnů nebo týdnů dřív, už by ho tam měl. :) --Bazi (diskuse) 4. 10. 2019, 17:44 (CEST)

Editaton Volary 2020

Vážený kolego, protože jsem zaregistroval Vaše editace v článku Volary a chválu na jeho kvalitu, zasílám Vám toto pozvání a návrh na účast na projektu Editatonu Volary. Editaton Volary proběhne v zatím neupřesněném termínu na počátku roku 2020 (leden - březen). Naváže na předchozí Editatony v sousedních Prachaticích v březnu a listopadu 2019. Hlavním partnerem bude Město Volary a jeho Kulturně informační centrum. Starosta Volar byl požádán o záštitu nad akcí a svolení k použití městské symboliky na dokumentech Editatonu. Odborným partnerem bude opět Prachatické muzeum, které bude digitalizovat dokumenty ke Zlaté stezce vedoucí přes Volary a bude vytvořen samostatný článek o Zlaté stezce - úsek Prachatice - státní hranice (tedy jako PrachaticeMuzeum. Cílem bude napsat cca 20 nových článků k objektům (zejména památkám a přírodním pozoruhodnostem) ve Volarech a nejbližším okolí a dovést stávající článek Volary do úrovně nejlepšího článku. O účast budou požádáni wikipedisté z Bavorska, Rakouska a Slovenska a vedení tamních Wikimedií bude požádáno o finanční podporu. Zde bude cílem vytvořit nové německé články, případně překlady stávajících a nově vytvořených českých a německých. Fotografování se zaměří na podrobnou dokumentaci objektů, zejména úseku lehkého opevnění vz. 37 č. 195 Volary analogicky jako Úsek H-33 lehkého opevnění vz. 37 a Úsek H-42 lehkého opevnění vz. 37, průběhu státní hranice, průběhu železné opony u Volar, železnice a významných přírodních památek (Vltava, Soumarský most apod.) a vytvoření nových kategorií COMMONS. Náměty pro články budou zčásti převzaty z již zpracovaného návrhu na články pro Editaton Prachatice 2. Do setkání budou zapojeni senioři a mládež, které se podařilo oslovit v rámci obou Prachatických Editatonů. Na akci budou pozváni wikipedisté z Českých Budějovic a další Wikipedisté, kteří se již podíleli na tvorbě článků a fotografování Volar a okolí. Díky za prostudování a náměty a věřím, že se do přípravy a realizace Editatonu Volary zapojíte. Díky a pěkný večer.

Vážený kolego, protože jsem zaregistroval Vaše editace v článku Volary a jeho sledování, zasílám Vám toto pozvání a návrh na účast na projektu Editatonu Volary. Editaton Volary proběhne v zatím neupřesněném termínu na počátku roku 2020 (leden - březen); pokud byste měl zájem uvítáme i návrh termínu. Naváže na předchozí Editatony v sousedních Prachaticích v březnu a listopadu 2019. Hlavním partnerem bude Město Volary a jeho Kulturně informační centrum. Starosta Volar byl požádán o záštitu nad akcí a svolení k použití městské symboliky na dokumentech Editatonu. Odborným partnerem bude opět Prachatické muzeum, které bude digitalizovat dokumenty ke Zlaté stezce vedoucí přes Volary a bude vytvořen samostatný článek o Zlaté stezce - úsek Prachatice - státní hranice (tedy jako PrachaticeMuzeum. Cílem bude napsat cca 20 nových článků k objektům (zejména památkám a přírodním pozoruhodnostem) ve Volarech a nejbližším okolí a dovést stávající článek Volary do úrovně nejlepšího článku. O účast budou požádáni wikipedisté z Bavorska, Rakouska a Slovenska a vedení tamních Wikimedií bude požádáno o finanční podporu. Zde bude cílem vytvořit nové německé články, případně překlady stávajících a nově vytvořených českých a německých. Fotografování se zaměří na podrobnou dokumentaci objektů, zejména úseku lehkého opevnění vz. 37 č. 195 Volary analogicky jako Úsek H-33 lehkého opevnění vz. 37 a Úsek H-42 lehkého opevnění vz. 37, průběhu státní hranice, průběhu železné opony u Volar, železnice a významných přírodních památek (Vltava, Soumarský most apod.) a vytvoření nových kategorií COMMONS. Náměty pro články budou zčásti převzaty z již zpracovaného návrhu na články pro Editaton Prachatice 2. Do setkání budou zapojeni senioři a mládež, které se podařilo oslovit v rámci obou Prachatických Editatonů. Na akci budou pozváni wikipedisté z Českých Budějovic a další Wikipedisté, kteří se již podíleli na tvorbě článků a fotografování Volar a okolí. Díky za prostudování a náměty a věřím, že se do přípravy a realizace Editatonu Volary zapojíte.--Elektracentrum (diskuse) 11. 10. 2019, 17:01 (CEST)

Pozvánka na WAM 2019

Dobrý den, letos v listopadu se uskuteční druhý ročník Asijského měsíce Wikipedie. Vzhledem k tomu, že jste loni oznámili, že byste se chtěli zúčastnit i dalšího ročníku, vás tímto zveme na letošní soutěž.

Tento ročník bude téměř stejný jako předchozí. Proběhly ale změny v globálním organizačním týmu (Li-Yun Lin a AddisWang jsou hlavními organizátory). Lokální organizační tým doplní uživatel Khamul1, letošní ročník navíc hodlá podpořit Wikimedia Česká republika cenami pro nejúspěšnější přispěvatele. Doporučujeme si znovu přečíst stránku soutěže, protože byla změněna.

Také můžete soutěž doporučit jiným uživatelům. Těšíme se na vaši účast. Při jakýchkoli dotazech se neváhejte obrátit na diskusní stránku soutěže.

S pozdravem lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 24. 10. 2019, 13:06 (CEST)

Ceny pro Asijský měsíc Wikipedie 2019

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

připravili jsme pravidla pro získání poukázek do knihkupectví Luxor. Účastník s nejvíce schválenými články získá nárok na Poukázku Luxor 500 Kč, druhý a třetí účastník získá nárok na Poukázku Luxor 200 Kč. Ceny proplatí Wikimedia Česká republika. Podrobnější informace naleznete v podrobných pravidlech. Pro aktuální informace sledujte hlavní stranu soutěže a její diskusi.

Včera byl do nástroje přidán již 100. článek Náměstí Ala-Too! Aktuálně je v nástroji celkem 176 článků‎. Pokud jste ještě žádný článek nenapsali, tak máte ještě 11 dní :-). Pro inspiraci můžete použít tento seznam s požadovanými články.

Děkujeme vám všem a přejeme vám hodně štěstí!

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 19. 11. 2019, 09:55 (CET)

Svítá

Dobrý večer, v článku Svítá byla subjektivní informace, kterou jsem smazal. Vidím však, že jste ji vrátil zpátky. Sbor Na Topolce není nezávislý. To je subjektivní hodnocení. Tamější baptisti patří jak do Společenství baptistických sborů tak také do sdružení baptistických sborů s názvem Síť víry a v současné době stále ještě do Bratrské jednoty baptistů. Pro více informací nahlédněte do hesla "Baptismus". Rád bych to subjektivní hodnocení vskutku s Vaším svolením smazal. Cheltanod (diskuse) 28. 11. 2019, 22:42 (CET)

Milý kolego, jako českobratrský evangelík se v prostředí Baptistické církve úplně neorientuji a situaci v ní nesleduji, nicméně jsem našel článek Baptisté vyloučili pražský sbor Na Topolce a z toho jsem vyvodil onu nezávislost sboru Na Topolce. Proto jsem tam danou informaci vrátil. --Jan Polák (diskuse) 28. 11. 2019, 23:04 (CET)
Milý kolego, příteli, internetové noviny Křesťan dnes jsou křesťanským bulvárem nejhrubšího zrna, podle něhož není hodné se řídit. Podívejte se například na jejich nedávný článek o Jürgenu Moltmannovi. Článku dali bombastický titulek a přitom hlavní událostí Moltmannova nedávného vystoupení na půdě SRC v Ženevě nebyl rozhovor se studenty, ale významná přednáška týkající se aktuálního světového dění. To ovšem tyto noviny nezajímá. Že do záhlaví článku prskli obrázek jiného teologa (Volfa místo Moltmanna) jenom dokládá jejich hlubokou neznalost křesťansko-teologické scény a hon za senzacemi.

Podobná honba za senzacemi, pokud mám určité interní informace, se týkala jejich zpravodajství týkající se dění u baptistů. Článek Svítá na wikipedii se netýká primárně baptistů, proto si dovolím informaci dát zpět do neutrální polohy bez žádných dalších přívlastků. Ostatně, ten kdo klikne v článku Svítá na vnitřní odkaz, doví se víc, a to již na správném místě. Nikoliv však z bulvárních křesťanských novin. Cheltanod (diskuse) 31. 12. 2019, 13:02 (CET)

@Cheltanod: Je-li tomu opravdu tak, budiž tedy. --Jan Polák (diskuse) 1. 1. 2020, 23:36 (CET)

Informace o soutěži Asijský měsíc Wikipedie 2019

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

jste skvělí! Tento ročník díky vám vzniklo 176 článků. Děkujeme vám! Dovolujeme si vás informovat o dalším postupu. Do konce tohoto roku bychom měli zkontrolovat všechny články a poté vyhlásíme vítěze soutěže. Jak jsme již psali, tak první tři uživatelé obdrží poukázky na knihy do knihkupectví Luxor. Seznam cen naleznete zde, pravidla pro získání a předávání poukázek naleznete zde.

Všem, kteří vytvořili alespoň čtyři články, které jsme schválili / schválíme, bude zaslána pohlednice z Asie. Kvůli zaslání pohlednic vás požádáme o vaše osobní údaje. Schválených článků je globálně mnoho, proto neočekávejte brzké zaslání pohlednic.

Ještě jednou děkujeme,

lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ

Vyhlášení výsledků a sběr adres pro Asijský měsíc Wikipedie 2019

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

Mezinárodní tým Asijského měsíce Wikipedie 2019 rozhodl, že do 20. prosince 2019 máme zkontrolovat články přihlášené do soutěže. Do tohoto data prosím proveďte úpravy vašich článků (pokud byly články zamítnuty), abychom popř. mohli změnit hodnocení článku. 20. prosince tedy zveřejníme výsledky na tuto stránku. Mezinárodní tým naplánoval, že 22. prosince a 27. prosince 2019 bude probíhat sběr adres pro odeslání pohlednic (platí pouze pro uživatele, kteří vytvořili čtyři články, které budou schváleny a pro organizátory). Na vaší diskusní stránku vám dáme vědět, kde máte vyplnit adresu a další údaje.

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 16. 12. 2019, 19:24 (CET)

Cimrmanovy vynálezy

Cimrman Tě baví, neškodilo by doplnit zdroje a možná bych to sloučil do Járy Cimrmana, na samostatný článek to podle mého není. Tak jen tip. :-) OJJ, Diskuse 28. 12. 2019, 06:52 (CET)

Děkuji za tip. Ty zdroje budou potřeba, neb se domnívám, že částečně je to snůška takové lidové tvořivosti. --Jan Polák (diskuse) 28. 12. 2019, 12:06 (CET)