Diskuse s wikipedistou:Jan Polák/Archiv 2010

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablony čs. fotbalistů

Zdravím, kolego, začal jsem s opravami šablon se soupiskami našich týmů na mistrovstvích. Tématu nerozumím, původně jsem jen chtěl přidávat interwiki a opravovat vlajky na formálně vhodnější československé. U šablony {{ČS fotbal MS 1954}} jsem ale zjistil oproti anglické Wiki velké rozdíly ve jménech hráčů. Jména vypadají věrohodněji a jde se doklikat na anglické stránky hráčů, u některých i na slovenské, proto jsem jména opravil. Chci jen říct, že soupisky na FIFA, ze kterých vycházíte, jsou asi na štíru s češtinou a s diakritikou a chtělo by to další zdroje pro kontrolu. Ty šablony na en-Wiki jsou v kategorii en:Category:Czechoslovakia national football team templates. Já se nadále budu zabývat jen interwiki. --Gumruch 26. 2. 2010, 13:25 (UTC)

Hokej - ZOH 2010

Dobrý den, zaregistroval jsem Vás v seznamu editací této stránky. Prosím, mrkněte na moje připomínky v diskuzi, jestli by šlo aspoň něco z nich zohlednit v článku? Nechci do toho zatím vrtat ani Vám ani kolegům, kteří na tom s Vámi dělají. Dík za Váš čas. --Jarba 26. 2. 2010, 17:36 (UTC)

Ztracení kamarádi v Albánii

Ahoj, věřím, že k článku najdeš dost zdrojů a když to pojmeš tak, aby to vypovídalo cosi o okolnostech, o pátrání, o žádostech, tak to bude super. Jen do toho. A pojmenování? Co třeba Ztráta tří Čechů v Albánii v roce 2001?--frettie.net 7. 4. 2010, 22:45 (UTC)

IMHO by bylo lepší Zmizení tří Čechů v Albánii v roce 2001. --Gumruch 11. 4. 2010, 16:34 (UTC)
Již něco začínám tvořit (ostatně vizte zatím s pracovním názvem), avšak návrhům na název jsem stále nakloněn.

Je styl psaní dobrý? Nebo je to moc vyprávění...?--Jan Polák 11. 4. 2010, 18:02 (UTC)

Zajímavosti

Přeji hezký den. Rád bych Vám poděkoval za návrhy zajímavostí z hesel Tramvaj a Obří sud (Mikulov) do rubriky Víte, že...

Co se týká zajímavosti o slovenských tramvajích, tak ta zatím nebude moci být uvedena, neboť nesplňuje potřebné požadavky. Jednak je heslo nejprve nutné ozdrojovat řádkovými referencemi, a jednak se uvedená zajímavost v tomto hesle vůbec nevyskytuje.

Co se týká zajímavosti o obřím sudu, tak tam jsem řádkové reference doplnil, takže v tomto ohledu to nyní zmíněným pravidlům vyhovuje. V hesle se ale píše, že "ve své době byl největší nádobou na přechovávání vína na světě". Na stránkách Regionálního muzea v Mikulově se však uvádí, že v německém Halberstadtu v té době již měli mnohem větší sud. Bylo by proto možné tuto informaci nejprve nějak uvést na pravou míru?

Vaše návrhy zajímavostí budou na stránce po nějakou dobu ponechány, a pokud by se v některém z těchto hesel podařilo zmíněné nedostatky odstranit, dejte prosím vědět přímo u návrhů.

Velmi Vám děkuji za pochopení. A pokud byste věděl i o nějakých jiných zajímavých a dobře zdrojovaných heslech, zcela jistě je do rubriky rovněž navrhněte. Jan.Kamenicek 25. 4. 2010, 20:14 (UTC)

Historie pražských tramvajových linek

Děkuji za příspěvek. Přečtěte si prosím diskusi k článku, kde mám uvedena pravidla zápisu. Dle nich krátkodobé "žluté" linky ani změny tras do seznamu nepíšeme. Odborníci vedou akademickou diskuzi, zda řádná linka měla nejvyšší číslo 32 nebo 34 (33 a 34 jezdily jen o vikendech a ještě jen v létě, zato však více let po sobě)--Ferda.mravenec 18. 6. 2010, 14:01 (UTC)

Aha, to jsem netušil. Tak jsem alespoň přispěl tím ukončením třiadvacítky.--Jan Polák 18. 6. 2010, 14:19 (UTC)
Ještě jednou děkuji za pomoc. Rád uvítám další Vaše příspěvky. Prosím jen o důsledné ozdrojování, aby bylo možno lépe řešit různá protiřečení v příspěvcích.--Ferda.mravenec 19. 6. 2010, 09:40 (UTC)
Není zač. Já Tvou/Vaši aktivitu podporuji a těším se - jak je psáno v tamní diskuzi - snad jednou bude pro každou linku zvláštní stránka s mapičkami. Bude to, myslím, velmi přínosné.--Jan Polák 19. 6. 2010, 09:53 (UTC)

No portrait

Jde samozřejmě o osobní názor a vkus, ale opravdu pokládáte vkládání ohyzdných obrázků: No portrait cs.svg, No female portrait cs.svg za přínos článkům wikipedie? --Gampe 20. 6. 2010, 17:20 (UTC)

Osobně s tím nemám problém. Nevadí mi to.--Jan Polák 20. 6. 2010, 20:50 (UTC)

No, o Váš problém mi ani moc nejde, spíš se už delší čas marně snažím zjistit, jaký je smysl vkládání těchto obrázků. To, že ve článku chybí portrét, snad vidí každý. Pokud je třeba takovéto články nějak třídit, zdá se mi pro to daleko vhodnější Kategorie:Články bez portrétu, respektive šablona {{požadavek na portrét}}, kterou jste například tady odmazal. Ptám se, zda by nebylo lepší věnovat čas spíše hledání či pořizování chybějících portrétů, než vkládání obrázků No portrait? Ono to druhé je samozřejmě jednodušší. V tom prvním Vám mnoho zdaru přeje a na Vaše příspěvky se těší --Gampe 21. 6. 2010, 04:54 (UTC)

Vámi dva zmíněné obrázky do článků vkládám z toho důvodu, abych ještě více upozornil na absenci obrázku než pouhé vkládání Kategorie:Články bez portrétu či {{požadavek na portrét}}. Navíc tak nečiním jen já, resp. nejsem ten, kdo s tím začal. Obrázky se vyskytují ve více článcích a ne všechny jsem já zpracovával či upravoval.
Já to kritizuji opakovaně na více místech, nejen u Vás.
Co se týká odmazání šablony {{požadavek na portrét}}, dělal jsem to proto, že již kdysi dříve jsem u jednoho článku nechal jak obrázek No portrait, tak {{požadavek na portrét}} a byl jsem za to pokárán s tím, že pokud tam je obrázek No portrait, pak již tam nemusí být (vlastně duplicitní údaj) {{požadavek na portrét}}. Proto se toho držím a {{požadavek na portrét}} jsem v uvedeném případě odmazal.
Neviditelná šablona {{požadavek na portrét}} je udělána tak, že automaticky zařazuje článek do kategorie Kategorie:Články bez portrétu; přítomnost obrázku No portrait cs.svg, No female portrait cs.svg tak nečiní.
Stačil zásah do šablony a již tak činí. Viz například článek o Ivě Lukšové.--Jan Polák 23. 6. 2010, 11:28 (UTC)
A na Vaši poznámku Ptám se, zda by nebylo lepší věnovat čas spíše hledání či pořizování chybějících portrétů, než vkládání obrázků No portrait? Ono to druhé je samozřejmě jednodušší. bych mohl odvětit stejnou mincí: Ptám se, zda by nebylo lepší věnovat čas spíše hledání či pořizování chybějících portrétů, než vedení úvah, zda je vhodné vkládat obrázky No portrait? Ono to druhé je samozřejmě jednodušší.
A na Vaši poznámku ... mohu se Vás zeptat, kolik chybějících portrétů jste pořídil nebo dohledal?
Nevzpomínám si. Možná žádný, neb jsem zatím neměl možnost potkat někoho výjimečného, kdo by zde portrét ještě neměl. Pokud Vám to udělá dobře, můžete se bít v prsa, že Vy jste již nějaké našel. --Jan Polák 23. 6. 2010, 11:28 (UTC)
S přáním pěkného dne --Jan Polák 21. 6. 2010, 07:59 (UTC)
Tím končím a odcházím hledat chybějící portréty. --Gampe 21. 6. 2010, 15:30 (UTC)
Tak se třeba někde potkáme.--Jan Polák 23. 6. 2010, 11:28 (UTC)

Řád pilné včelky za žabky

Řád pilné včelky udělený za práci a vylepšování Wikipedie v článku Žabky uděluje --Juan de Vojníkov 29. 7. 2010, 08:15 (UTC)

Nazdar, uděluji ti Řád pilné včelky za vytrvalou práci na článku žabky. Zároveň jsem usoudil, že článek již má na to být dobrý a tak jsem mu přidělil stříbrný puclík. Jen tak dál!:-)--Juan de Vojníkov 29. 7. 2010, 08:15 (UTC)

Děkuji. Je mi ctí. :-) --Jan Polák 29. 7. 2010, 08:22 (UTC)

Infobox Biografie

Dobrý de, mohu se zeptat, k čemu je užitečná kategorie s výskyty šablony infobox biografie? --Reaperman 29. 7. 2010, 23:06 (UTC)

Pěkný den, chtěl jsem si udělat soupis stránek, na nichž tato šablona je a následně ji na těchto stránkách předělávat na šablonu Infobox Osoba. Až posléze jsem si uvědomil, že můj záměr šlo řešit daleko elegantněji přes výpis Stránky, které odkazují na Šablona:Infobox Biografie. Takže se teď už dá, myslím, inkriminovaná kategorie zlikvidovat. Máš-li stejný názor a zároveň k likvidaci kategorie oprávnění, učiň tak, prosím. Díky.--Jan Polák 29. 7. 2010, 23:17 (UTC)
Tak jsem ji smazal. --Reaperman 29. 7. 2010, 23:20 (UTC)
Díky za spolupráci.--Jan Polák 29. 7. 2010, 23:22 (UTC)

Kategorie:Osobnosti na českých bankovkách

Zdravím. Všiml, že jsi naplnil tuto kategorii. Nestálo by za to udělat i nějakou podobnou kategorii i pro Československé bankovky? Zagothal 31. 7. 2010, 06:44 (UTC)

Zdravím, to samozřejmě půjde, jen to bude horší. Přeci jen české bankovky má každý stále na očích.

Jak to udělat? Jednu kategorii pro všechny? Nebo to ještě dělit třeba podle bankovek první republiky, komunistů apod.? Zase by se asi obtížně dělila ta období (peníze přecházely z jednoho období do druhého) a jak vůbec ta období definovat (jinými slovy na jaká období tu historii rozdělit).

A co mince? Moc na nich obrázků není, ale co třeba české desetikoruny s motivem brněnského Petrova nebo padesátikoruna s motivem Prahy? Také pro ni nějakou zvláštní kategorii?

Abych byl upřímný, původně jsem místo kategorie zamýšlel udělat na ty osobnosti dokonce i infobox...

Rád si poslechnu, resp. přečtu Tvoje názory.--Jan Polák 31. 7. 2010, 06:58 (UTC)
Možná by stálo za to to pojmout celosvětově, nejprve udělt obecnou kategorii "Osobnosti na platidlech" a z ní teprve udělat podkategorie. Nejsem znalec této problematiky ale vím, že třeba Němci měli na jedné bankovce (mám dojem, že na bankovce pro 20 marek) klavíristku a hudební skladatelku Kláru Schumannovou. Zdravím a přeji krásné léto vespolek. Outloň 31. 7. 2010, 07:19 (UTC)
Hmm, zajímavá úvaha. A myslíš název spíš Osobnosti na platidlech nebo Osobnosti na bankovkách? A nemusíš mít obavy, já také nejsem žádný znalec, žádný numismatik. :-) --Jan Polák 31. 7. 2010, 07:23 (UTC)
Nevím, asi by to chtělo odborníka na tuto problematiku - můj pohled je jen čistě laický (ale mám zato, že je to trošku složitější - různé osobnosti bývají i na dalších podobných předmětech, třeba na poštovních známkách, ale to bych prozatím vynechal). Outloň 31. 7. 2010, 07:29 (UTC)
Asi bych to prozatím nazval Osobnosti na bankovkách a uvidíme, jestli to nějaký znalec přesune.

S těmi známkami máš pravdu v tom, že by podobnou strukturu šlo také zavést, jenže ty známky se mění poměrně dost často (alespoň v porovnání s bankovkami), takže prvků v této kategorii by bylo asi strašně moc. Zatím bych, jak píšeš, zůstal u bankovek a třeba se těch známek chytí někdo jiný.--Jan Polák 31. 7. 2010, 08:24 (UTC)
Bankovky a celkově platidla jsou určitě důležitější. Mají v každé zemi jistou výjmečnost. A ta nadnárodní nadkategorie je dobrý nápad. Rád pomohu. Zagothal 31. 7. 2010, 12:58 (UTC)
Hned toho využiji ke konzultaci: Co je lepší Osobnosti na amerických bankovkách nebo Osobnosti na bankovkách Spojených států amerických?--Jan Polák 1. 8. 2010, 10:03 (UTC)
Já bych se přikláněl k tomu druhému, ať to někdo nepochopí jako například mexické. Zagothal 8. 8. 2010, 21:31 (UTC)

Žabky

Všiml jsem si, že jste se výrazně věnoval článku "Žabky". Za to chválím, ale podívejte se prosím ještě jednou na odstavec Výroba. Jsem sice elektrotechnolog, nejsem specialista na plasty, ale Váš popis, i když zjevně pochází z anglického originálu je překombinovaný a pochybuji, že tak jednoduchá věc jako žabky se vyrábí takto komplikovaně. Když se podívám na ty moje žabky, tak byly vyrobeny vylisováním horního a spodního dílu a montáží těchto dvou dílů nasunutím do sebe.Leotard 15. 8. 2010, 07:17 (UTC)

Díky za pochvalu.

Musím Vás ale zklamat, text o výrobě žabek nepochází z anglického originálu, nýbrž z textu tam odkázaného (pod číslem 18), totiž ze stránky http://www.zabky.eu/about_us.html Mají to tam poměrně překombinováno, pravda, také jsem si prve myslel, že se žabky vyrábějí trochu jinak, ale budiž. Nic lepšího jsem neměl k dispozici (byl jsem rád, že jsem nalezl alespoň toto) a tak jsem použil odkázané stránky.--Jan Polák 15. 8. 2010, 10:26 (UTC)
Já jsem se samozřejmě díval i na ty česky psané stránky a odhaduji, že skutečná výroba neprobíhá v Česku, ale podle zadání z Česka někde mimo republiku. Nemá smysl spekulovat kde, může to být kdekoli od Ukrajiny přes Pákistán až po Vietnam. Ten česky psaný text na zabky.eu je nejspíš neobratný překlad, provedený někým, kdo sice rozumí jazyku, ale už ne plastikářským technologiím. Ale budiž, když není nic lepšího k mání, nechme to tak. Stejně oceňuji, že jste byl ochoten se věnovat tomuto tématu.Leotard 15. 8. 2010, 18:42 (UTC)
Děkuji za ocenění a přeji pěkný den.--Jan Polák 15. 8. 2010, 20:26 (UTC)

Recenze

Zdravim, vyhodil jsem žabky z žádostí o recenzi, protože se k tomu nikdo neměl a článek už určitého statusu dosáhl. Pokud nesouhlasíš můžeš ho tam vrátit.--Juan de Vojníkov 20. 8. 2010, 17:50 (UTC)

Díky, netušil jsem, že se to má odtamtud vyhazovat. Díky.
A smím-li Tě ještě využívat, co bych článku měl ještě dodat, aby mohl aspirovat na nejlepší? I tentokrát děkuji.--Jan Polák 22. 8. 2010, 14:04 (UTC)

Ahoj, promiň, že píšu tak pozdě, byl jsem mimo Wikipedii. Odpověď jsem nedostal, tak jsem to vyřešil tak, že jsem poslal formulář na žádost o obrázek (Wikipedie:Žádosti o obrázek (tu první), protože mě napadlo, že logo je v podstatě obrázek.--Tvskyfreak 22. 8. 2010, 15:19 (UTC)

Ahoj, vím, že jsi byl pryč, proto se na Tebe nijak nezlobím. :-) Jak to tedy technicky probíhalo? Tys ze svého soukromého mailu poslal tu první žádost na jejich mail. Teď Ti (v optimálním případě) přijde svolení, že obrázek použít můžeš a jaký bude další postup? Ptám se na to v souvislosti se stránkou ohledně OTRS. Na tam uvedený e-mail - info-cs@wikimedia.org - jsi také něco posílal? Předem se omlouvám za možná hloupé otázky, ale přesto věřím, že se mi na ně od Tebe dostane odpověď.--Jan Polák 22. 8. 2010, 15:59 (UTC)
No já jsem to posílal do asi šesti televizí a odepsali mi jenom z Novy, že jejich loga neuvolní, protože jim ta licence nevyhovuje. Kdyby mi ale někdo napsal, že je to možné, tak bych mu odepsal, že jim děkuju, a že pro to povolení je potřeba, aby zaslali email do speciálního systému Wikipedie, který se jmenuje ORTS, a díky kterému tam bude napsáno, že nám dali povolení to logo využít, a že text, který tam mají zaslat musí znít podle vzoru (Já, autor tohoto textu (sem vložte odkaz na původní text), souhlasím s tím, aby tento můj text byl sdělován prostřednictvím Wikipedie (sem vložte odkaz na text ve Wikipedii) pod licencí GFDL (závazné znění: http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html; neoficiální překlad: http://www.gnu.cz/article/36/) a pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (závazné znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/; celá verze: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode). Beru na vědomí, že toto dílo může být libovolně upravováno a přebíráno dalšími stranami k jakémukoli účelu včetně komerčních. Přeji si, aby za autora tohoto díla byl označen (sem vložte jméno nebo pseudonym autora, nebo celou tutu větu vypusťte).), a že jim děkuji za spolupráci. No a pak by si s tím snad nejak v ORTS poradili, příp. bych se zeptal někoho, kdo má do ORTS přístup, vzhledem k tomu, že mi ale nikdo svolení neposlal, tak s tím nemám praxi, tak to vyzkoušej.--Tvskyfreak 23. 8. 2010, 16:13 (UTC)

Fotbalový portál

Dobrý den, mám k Vám prosbu. Existuje tu Portál:Fotbal s novinkovou hlídkou. Můžete prosím Vámi vkládaná hesla do příslušného okénka vložit? Předem děkuji--Zákupák 28. 8. 2010, 11:08 (UTC)

Šablona infobox fotbalista

Ahoj, chtěl jsem Tě jen požádat, jestli bys mohl opravit tu šablonu dříve, než editoři na všech stránkách upraví parametr "stát narození" - odstraní všude značky [[]]. Pochopitelně, jen doufám, že se jedná o chybu a ne úmysl ;) Díky --Jirka62 28. 8. 2010, 20:56 (UTC)

Ahoj, už Ti to vyhovuje? :-) --Jan Polák 28. 8. 2010, 21:22 (UTC)
Jasně :) dík --Jirka62 28. 8. 2010, 21:27 (UTC)
Využiji skutečnosti, že už se o této šabloně bavíme, a zeptám se, zda by Ti ta moje úprava (s automatickým doplňováním vlajky) vyhovovala?--Jan Polák 28. 8. 2010, 21:34 (UTC)
Podle mého je to vítané usnadnění (ale ber mě prosím s rezervou, bo nejsem specialista na čutanou ;)
.. ale abys neřekl, tak jsem koukal okolo a mám jeden tip : v šabloně se sice vyplňuje počet odehraných zápasů + (vstřelených branek), ale na rozdíl od en. nebo de.wiki, branky už formátované do sloupců nejsou, tak to by bylo "medové" .. --Jirka62 28. 8. 2010, 22:06 (UTC)

František M. Hník

Ahoj, do OTRS dorazilo prohlášení ohledně fotografie Františka M. Hníka. Prosím, nahrej ji s požadovanou licencí a dej mi vědět, abych ji mohl potvrdit. Díky. S pozdravem --Mercy 31. 8. 2010, 08:15 (UTC)

Stalo se. Snad jsem vše zadal správně. --Jan Polák 31. 8. 2010, 09:56 (UTC)
Díky, máš to potvrzené. --Mercy 1. 9. 2010, 08:54 (UTC)
Já děkuji. :-) Tento postup je tedy schůdný, takže pokud bych našel další fotky, mohu postupovat stejným způsobem, ano?--Jan Polák 1. 9. 2010, 09:00 (UTC)
Ano, pokud dostaneš svolení autora/vlastníka autorských práv a stejným způsobem dáš vědět do OTRS, tak to půjde. --Mercy 1. 9. 2010, 09:03 (UTC)

Brahmánka

Srdečně zdravím a děkuji za návrh hesla Brahmánka do rubriky Zajímavosti. Před jeho uvedením by však bylo potřeba článek celkově ozdrojovat řádkovými referencemi, tj. nejen samotnou zajímavost. Hovoří se tam také o chovu těchto slepic v zoologických zahradách, ovšem uvedena je jen jedna a ani uvedený zdroj nemluví o více zoologických zahradách. Díky za pochopení. Jan.Kamenicek 6. 9. 2010, 10:47 (UTC)

Zdravím, těch ZOO tam bylo víc. Jenže když jsem pak dohledával reference na stránkách jednotlivých ZOO, našel jsem tam jen tu vyškovskou, kterou jsem tam ponechal; zbylé dvě jsem smazal.--Jan Polák 6. 9. 2010, 11:38 (UTC)

Editace aktualit

Zdravím a děkuji za úpravu stylistiky v nejnovějších aktualitách. Omylem jsem tuto úpravu při zadávání nové aktuality přepsal, za což se omlouvám. Mohl bys prosím příště své úpravy zařadit kromě šablony Šablona:Nejnovější aktuality i do stránky Portál:Aktuality/vlastní text, aby nedocházelo k inkonzistenci a abychom se vyvarovali takových trapných omylů? — dqd; 8. 9. 2010, 10:40 (UTC)

Dřív jsem to dělával (myslím to vlastně duplicitní psaní), teď - snad poprvé jsem to neudělal - a hele, co z toho vzniklo. :-) --Jan Polák 8. 9. 2010, 11:05 (UTC)
OK, v pohodě, stejně to byla moje chyba. Přeji hezký den. — dqd; 8. 9. 2010, 11:37 (UTC)
Hezký den i Tobě.--Jan Polák 8. 9. 2010, 11:38 (UTC)

Vilém Pospíšil

Projížděl jsem si kolonku ekonomie z Cen české Wikipedie a narazil na tento článek, který si založil. Myslím si, že je na dobré cestě k Dobrému článku. Jen by potřeboval ještě doplnit. Takže kdyby si měl chuť a čas, do konce září je ještě čas, sehnat více literatury či zdrojů a rozšířit ho, tak by se článek mohl zapojit do soutěže.--Juan de Vojníkov 15. 9. 2010, 07:58 (UTC)

Byl jsem celý minulý týden na dovolené (bez internetu a tudíž i bez Wikipedie) a tak na Tvou výzvu reaguji až nyní. Ano, článek o Vilému Pospíšilovi jsem založil já. A dnes jsem jej ještě mírně upravil a rozšířil. Prosím, posuď, zda je již ve fázi, kdy by se mohl ucházet o titul Dobrého článku. Díky.--Jan Polák 20. 9. 2010, 12:25 (UTC)

Jsem teďka zahlcen prací. Kdyby jsi to potřeboval urgentně, tak se na někoho obrať.--Juan de Vojníkov 21. 9. 2010, 21:17 (UTC)

Dobře, jen jsem reagoval na Tvoji výzvu, abych článek dotáhl mezi Dobré články. Již jsem inkriminovanou stránku umístil do Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/Články k recenzi.--Jan Polák 21. 9. 2010, 21:29 (UTC)

Chybný flagicon

Dobrý den. Nejsem moc kovaný v těchto wikipedích technologiích, tak se obracím na Vás: Umístil jste na stránce Lanová dráha Pec pod Sněžkou - Luční hora chybný flagicon u výrobce stroje. Lanovky Bleichert se do stavu pardubického železničního pluku dostaly již ve dvacátých letech, tudíž ne v čase Třetí říše, ale Výmarské republiky. Důkaz viz na fotogalerii pluku z dvacátých let, kde jsou lanové dráhy již zachyceny. Proveďte, prosím, opravu. Já to neumím. Předem děkuji.--Railfort 27. 9. 2010, 20:00 (UTC)

Díky, že mi to říkáš, resp. píšeš. Mne se upřímně také zdálo býti divné, že by se na lanovku pomáhající při stavbě opevnění proti Třetí říši použily výrobky právě nacistického Německa. Na jakou vlajku to mám změnit? Na Německo?

Když už si spolu píšeme, nejsi náhodou expert přes ekonomiku? Potřebuji u jednoho článku - Vilém Pospíšil - odbornou konzultaci obsahu článku.--Jan Polák 27. 9. 2010, 20:10 (UTC)
Ano, je to tato. Já ji hledal, ale v editoru se to ukazovalo jako kombinace jiných znaků a já nejsem v tomto tak kovaný, tak jsem se do toho nepustil. Jinak Lanová dráha Sklené - Podbělka a Lanová dráha Hynčice - Sušina jsou totéž v bledě modrém. Expert na ekonomiku, bohužel, nejsem.--Railfort 27. 9. 2010, 20:17 (UTC)
Mrkni na {{Flagicon}}. Tam jsem to kdysi upravil do té tabulky, takže to tam lehce najdeš.

A s tou ekonomikou si nelam hlavu. Já to jen tak zkoušel.--Jan Polák 27. 9. 2010, 21:09 (UTC)

Robert Záruba

Přeju dobrý den,
děkuji za infobox k článku Robert Záruba. Je tam však údaj o manželce - uvedl jste Světlanu Zárubovou. Mám silný dojem, že jsou rozvedení, a tudíž tedy již jeho manželkou není. Na Zárubově osobní stránce je sice uvedeno "ženatý", ale ta dle mé paměti nedoznala aktualizace od doby, kdy jsem z ní čerpal některé informace do článku (pouze se změnila grafická úprava). Není tam novější údaj než z 2007 (dokonce i jako profesní cíl je stále uvedeno MS 2008 v Kanadě). Nechtěl jsem to však mazat bez konzultace. --Jarba 17. 10. 2010, 13:06 (UTC)

Pěkný den. Předně se omlouvám za pozdější k reakci. Pokoušel jsem se k Vašemu/Tvému dotazu najít relevantní referenci, leč bezúspěšně. Nikde jsem nenašel jasnou informaci, zda je stále ženatý či rozvedený. Byl jste/jsi úspěšnější?--Jan Polák 19. 10. 2010, 20:56 (UTC)
Pěkný večer. Klidně tykat.
Omlouvám se za odpověď ještě pozdější - práce moc a času málo.
Kromě bulváru jsem našel jen tento [1] aspoň trochu seriózně vypadající odkaz. Navrhuji údaj úplně vynechat. Robert Záruba nejspíš rozvedený je, ale nějak věrohodně doložit to asi nelze.
Zdraví --Jarba 25. 10. 2010, 18:03 (UTC)
Těžko říct. Ale pokud to spojíš s referencí na Tebou odkázaný web, myslím, že by to mohlo být schůdné.--Jan Polák 26. 10. 2010, 09:34 (UTC)
Když ono to vypadá jako obšlehlé ze stránek ČT. A jsou tam stejně zastaralé věci jako profesní cíl MS 2008 a stejná bota - Stanislav Konopásek uvedený mezi žijícími hráči. Což byla pravda k roku 2007, kdy zřejmě byla stránka naposledy aktualizovaná, dnes už bohužel ne.
A pak je tu jedna aktualita - paní ex-Zárubová se zřejmě vdala (jmenuje se teď Witowská), čili spolu manželé jistě nejsou. Což ovšem nevylučuje, že i pan Záruba může být ženat opět. Údaje o manželce a rodinném stavu dávám z infoboxu pryč, veden zásadou (kterou nemusíš sdílet), že než špatná informace je lepší žádná. Lze však namítnout, že na stránce pana Záruby to tak je. Soukromí je soukromí, nevrtejme se v něm. Pošlu mail do ČT, aby s tím zbytkem něco udělali. Další případný postup u článku nechám na Tobě.
Zdravím a děkuji za spolupráci. --Jarba 29. 10. 2010, 07:39 (UTC)
Tento příspěvek byl dodatečně upraven - uvedl jsem nesprávné informace způsobené mým přehlédnutím. --Jarba 29. 10. 2010, 07:43 (UTC)
Jak jsi dopadl v televizi? Odpověděli Ti?--Jan Polák 2. 11. 2010, 14:22 (UTC)
Ahoj, opět se omlouvám za pozdější odpověď. Mail jsem tam skutečně poslal, ale nikdo mi neodpověděl.--Jarba 14. 11. 2010, 20:38 (UTC)
Aha, škoda.--Jan Polák 14. 11. 2010, 20:39 (UTC)

Šablona:Infobox Politik

Ahoj. Zrušil jsem tvou úpravu zmíněného infoboxu. Tato šablona je používána v tisících článcích a není možné ji z fleku měnit a fláknout do ní povinný parametr. V infoboxu již existují parametry místo narození/úmrtí, které zahrnují jak samotné město, tak i stát (tudíž je zbytečné mít dva parametry pro místo úmrtí). Navíc ne každý je příznivcem vkládání vlaječek, a při nevyplnění šablony se automaticky vkládá vlaječka s otazníkem. --Faigl.ladislav slovačiny 31. 10. 2010, 15:00 (UTC)

Ahoj, zapomněl jsem tuto možnost (tedy nevložení názvu státu) ošetřit, aby nevznikal právě Tebou zmíněný případ. Díky za péči.--Jan Polák 31. 10. 2010, 15:32 (UTC)

Švýcarsko

Ahoj, taky jsem koukal, kde se vzalo najednou dalších cca 50 článků týkající se Švýcarska. Nevíš jestli to jsou nové články nebo tam jen chyběly odkazy na portál? Jinak díky za aktualizaci. --W.Rebel 31. 10. 2010, 18:44 (UTC)

Ahoj, o článcích nic nevím. Jen jsem zaktualizoval číslo výskytu odkazů na portál Švýcarsko, ale nějak hlouběji jsem to nestudoval.--Jan Polák 31. 10. 2010, 19:13 (UTC)

Infobox

Tak děkuji za tvorbu infoboxu, něco jsem taky zkoušel wikipedista:W.Rebel/MP2 ale jsem to zkrátka nestihl včera dokopat. --W.Rebel 5. 11. 2010, 15:18 (UTC)

Nemáš zač. Jsem rád, že Ti poslouží. Když tak si ji ještě uprav či vylepši.--Jan Polák 5. 11. 2010, 16:04 (UTC)

Lední hokej na Zimních olympijských hrách 1976‎

Nebylo místo SRN spíš NSR, tedy Západní Německo?

Zdravín kolego. Oficiální název pro západní Německo v letech 1949-1990 byl Bundesrepublik Deutschland, v českém překladu Spolková republika Německo (SRN), tedy spávně je SRN, viz. Diskuse s wikipedistou:Niccolo (název diskuse Lední hokej na Zimních olympijských hrách 1984).

S pozdravem --Niccolo 21. 11. 2010, 19:59 (UTC)