Diskuse s wikipedistou:Heidegger

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Heidegger v tématu „Dialektická teologie

Díky za vytvoření článku Warszafski deszcz, věřím, že se Vám ho povede dotáhnout. Jenom bych chtěl poprosit o pokud možno výstižné vyplnění pole Shrnutí editace předtím, než uložíte změny. S pozdravem--Nissαn 3. 1. 2010, 16:26 (UTC)

Warszafski deszcz[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Warszafski deszcz. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Faigl.ladislav 3. 1. 2010, 16:58 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Warszafski deszcz. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 3. 1. 2010, 16:58 (UTC)

Zapracuji na tom. --Heidegger 4. 1. 2010, 05:58 (UTC)

Ahoj. Články se nepodepisují, všichni autoři jsou k nalezení v historii článku. Ale díky za pěkný článek o českém rockovém hudebníkovi, takových je tady na wiki zatím bohužel málo... --Harold 3. 1. 2010, 22:02 (UTC)

Díky za upozornění. Zatím jsem nepřišel na to, jak přidat obrázek. Je třeba se ještě někde jinde registrovat? --Heidegger 4. 1. 2010, 06:03 (UTC)

Zdravím, ohledně vkládání obrázků najdete informace například zde. Na Wikipedii se používají převážně obrázky, které jsou uloženy na Commons. Pokud byste chtěl na Commons nějaký obrázek přidat, musíte se (stejně jednoduše jako na Wikipedii) zaregistrovat. Pokyny pro načítání obrázků najdete zde. Není na tom nic složitého, jenom je třeba dát pozor, abyste neporušil něčí autorská práva, s tím souvisí také výběr správné licence. Obrázek (či jiný soubor) je možné načíst i přímo na Wikipedii, to ale nedoporučuju, většina těchto obrázků se nakonec (ne zrovna jednoduše) stejně přesouvá na Commons. S pozdravem--Nissαn 4. 1. 2010, 15:33 (UTC)

Osobní pískoviště[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Chci Vám jen napsat, že delší články si můžete připravit v „osobním“ prostoru pod svou uživatelskou stránkou – např. kliknutím na odkaz Pískoviště. Tam si můžete ve wikiformátu chystat i častěji ukládat texty budoucích článků a nepřijdete o ně. Můžete také případně poprosit další uživatele o jejich recenzi v tomto umístění. V hotovém stavu pak text jednorázově přenesete kopírováním do nového článku v normálním (tzv. hlavním jmenném) prostoru. Zdravím, --Gumruch 14. 12. 2010, 04:12 (UTC)

Používejte náhled[editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. –Gothic2 14. 12. 2010, 04:18 (UTC)

Díky za radu - beru si to k srdci.

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dobrý den, máte asi rád hudbu (alespoň podle Vašich editací a textu uvedeného na Vaší uživatelské stránce: „Zajímám se o hudbu, výtvarné umění, filosofii, webdesign, počítačovou grafiku, fotografování.“), nechtěl by jste třeba nominovat nějaký článek na portále hudba na článek měsíce červenec nebo celkově pomoci s rozšířením toho portálu? Chcete-li, tak nominujte! Zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 1. 6. 2011, 14:52 (UTC)

Dobrý den, to bych klidně mohl, jen bych potřeboval poradit, jak se to dělá. --Heidegger; 1. červen 2011, 15:52
Nominuje se na této stránce dole. Doporučuji si tu stránku přečíst a další již poznáte. Hlasovat na červenec bude možné až 15. června, nominovat můžete ihned. Na červen již hlasovat nelze (dnes je 1. června a článek je již vybrán a je na hlavní straně portálu hudba). Nepodepsal jste se, tak jsem si dovolil Váš podpis doplnit (to Vám snad nevadí). Díky a zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 1. 6. 2011, 16:08 (UTC)
Díky za radu a za doplnění podpisu, s pravidly Wikipedie se stále seznamuji. --Heidegger 1. 6. 2011, 16:46 (UTC)

Adpokalypsa[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Adpokalypsa. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --janbery (diskuse) 3. 10. 2019, 16:59 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, děkuji za informaci. Osobně si myslím, že téma Adpokalypsa je téma opravdu významné, minimálně z pohledu reklamního trhu. Pokusil jsem se doplnit reference, jen si nejsem jistý, jestli jsem tak učinil ve správném formátu. Na Wikipedii přispívám jen zřídka.
Děkuji,
Heidegger (diskuse) 4. 10. 2019, 07:26 (CEST)Odpovědět

Daniel Ježek[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Daniel Ježek. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Horst (diskuse) 27. 11. 2019, 11:01 (CET)Odpovědět

Martin Heidegger[editovat zdroj]

Dobrý večer, pane kolego. Musím se Vám omluvit, že už jsem se po Vaší zprávě prakticky neozval. Před několika dny jsem si to uvědomil, a dnes mne napadlo, že se podívám na článek o Vašem jmenovci. Ne že bych jeho dílo moc znal, ale zjistil jsem, že ten článek měl a má z mého hlediska určité nedostatky. Některé jsem opravil, ale asi toho je ještě hodně. Především si myslím, že by ten článek potřeboval rozšíření, respektive aby se šlo víc do hloubky. Třeba na tom budeme spolupracovat, co byste tomu řekl? Je to určitě velmi zajímavé téma. Já se zabývám mnoha věcmi naráz; abych byl upřímný, tak je toho až příliš, nejen na Wikipedii. Ovšem zrovna témata vyžadující pokud možno znalost němčiny by mně měla sedět. Zdravím Vás, --Zbrnajsem (diskuse) 2. 12. 2020, 19:50 (CET)Odpovědět

Dobrý večer, shoda jmen je pouze na Wikipedii, bohužel Heideggerovo dílo nemám příliš načtené (nebo lépe - skoro vůbec). Kdysi jsem zkoušel Bytí a čas, ale daleko jsem se nedostal. Snad bych mohl doplnit odstaveček o jeho rozhovoru pro týdeník Spiegel (Nur noch ein Gott kann uns retten), ale spíše se zeptám zdatnějších kolegů filosofů, jestli se tohoto úkolu nechtějí ujmout oni.
Z Bavorova zdraví
František Hajdekr Heidegger (diskuse) 10. 12. 2020, 18:51 (CET)Odpovědět

Dialektická teologie[editovat zdroj]

Do stránky Dialektická teologie jsem nezasahoval, proti tématu nic nemám. Jen si říkám, že bez zdrojů (které jistě znáte) se může stát problematickou a wikipedisté ji mohou olepovat různými zbytečným šablonami. Podíváte se na to? (Máte-li ozdrojování v plánu, zapomeňte na tuto diskusi :-) ) Zdraví--Svenkaj (diskuse) 1. 4. 2021, 11:39 (CEST)Odpovědět

Dobrý den,
děkuji za zprávu, pokusím se zdroje co nejdříve doplnit.
Hezký den přeje
František Hajdekr
Heidegger (diskuse) 3. 4. 2021, 20:52 (CEST)Odpovědět
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Dialektická teologie, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.iencyklopedie.cz/dialekticka-teologie/

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--OJJ, Diskuse 4. 4. 2021, 10:18 (CEST)Odpovědět

@Heidegger: Dobrý den, jistě je Vám jasné, co se stalo, když Vám kolega @OJJ: zrušil text s tím, že se jedná o copyvio - tj. porušení autorských práv (když jsem Vás upozorňoval na nedostatek zdrojů, tuto variantu jsem neprověřoval). Co s tím, nejspíš víte, a byly by to zbytečné rady, protože do Wikipedie přispíváte déle, než já. Spíš jsem se podivil, že přes dlouholeté zkušenosti pro rozsáhlejší editace a zakládání nových stránek nepoužíváte tzv. uživatelské Pískoviště. Tam je možné si editaci v klidu odladit bez toho, že by Vám do ní někdo vstupoval. Neberte to, prosím, tak, že kuře učí slepici :-), ale mně se Pískoviště osvědčuje i proto, že mohu od nehotové práce odejít a později se k ní vrátit. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 4. 4. 2021, 11:01 (CEST)Odpovědět
Dobrý den,
sice přispívám již nějaký ten rok, ale ne příliš intenzivně. Budu na to myslet v příštím příspěvku.
Hezký den přeje
František Hajdekr
Heidegger (diskuse) 4. 4. 2021, 12:30 (CEST)Odpovědět