Diskuse s wikipedistou:Gravedigger/Archiv 2-10.2008

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Napíšete - li mi, odpovím na vaši diskusi, popřípadě do diskuse konkrétního článku.

--Krvesaj 18:42, 3. 2. 2008 (UTC)


Děkuji Vám za první informace v článku N.Y.P.D.. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Adam Zivner 17:37, 7. 3. 2008 (UTC)

Springfield - puška, Re[editovat zdroj]

Zdravím. Rozcestník o který zde jde, sem tvořil "narychlo" a už tenkrát my bylo jasné, že neexistuje pouze jeden jediný druh pušky Springfield, ale celá řada, viz EN Wiki (a mnohé další). Doufal jsem, že když už bude někdo chtít psát článek o nějaké pušce z této řady, bude tématu znalý a rozcestník popřípadě o všechny typy doplní, jelikož zbrojní průmysl není moje parketa. =) S přáním hezkého dne --Gortis 10:21, 29. 3. 2008 (UTC)

Prosba o fotky z rámce projektu WP:WPF[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě jako účastníka projektu fotografování uvítat a rovnou zaúkolovat případně dneska rozjetou akcí, fotíme přírodní památky ve svém okolí :] Chtěl bych tě tedy poprosit o fotky přírodních památek v Kategorie:Přírodní památky v okrese Domažlice respektive jakákoliv přírodní památka ze sekce Kategorie:Přírodní památky v Česku. Koukám, že jsi místní, tak bys něco mohl mít v blízkém okolí a nebyl by pro tebe problém tam zaskočit to vyfotit. Kdyby se ti to hodilo a podařilo se ti pár památek nafotit, byl bych ti velmi vděčný za pomoc. Chtěl bych podrobněji zdokumentovat všechny přírodní památky v Česku a fotky by k tomu hodně pomohli. Měj se a případně moc díky --Chmee2 14:37, 13. 4. 2008 (UTC)

Ahoj, dej to na Commons všechno :] tam se to bude vždycky hodit a já si to tam pak najdu, pokud to bude pod správným názvem. Díky ti za to. Dám ti ještě šablonu, abys věděl jak na Commons.

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popisky – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrázky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! Chmee2 20:54, 13. 4. 2008 (UTC)


Před přijimačkami jsem jen zaháněl nudu ale ted se na to mužu víc vrhnout ale nejriv bych musel načermapt info nebo si pořádně přeložit en.wiki...ale na en.wiki byl ože se sig-sauer do ... jmenovala Sig ARMS no as ito výš lépe než já takže to tam mužu přidat ale ja s ev tech ,,dcerách,, moc neorientuji...mě spíše de ozbraně.. ale pokud teda jo tak to tam přiej určitě to článku pomuže... --Kolomaznik 15:34, 23. 4. 2008 (UTC)

  • článek je už skoro hotový ;)
  • co by tě o bezbílkoviné dietě zajímalo? na wiki-článek to není, jestli chceš, napiš mi mail. Jinak nasadit ji onkologickým pacientům je zvěrstvo ..
  • jaké základní léky jsi měl na mysli?

Formol 23:25, 27. 4. 2008 (UTC)

Docetaxel není podle mého nározu tím nejlepším příkladem, navíc by si zasloužil vlastní stránku ;) Podle mě by bylo vhodnější dát schema do článku cytostatika. Ale nechci ti zasahovat do tvůrčího úsilí ;) Formol 20:34, 2. 5. 2008 (UTC) (mimochodem, neplánuješ jít po maturitě k nám)? ;)

Cloroxin je antiseptikum pro lokální použití. Každopádně takové informace bych směřoval spíše do článku cytostatika, článek chemoterapie by podle mě byl vhodnější v duchu německé Wikipedie - de:Chemotherapie Formol 23:29, 2. 5. 2008 (UTC)

Ono skutečně hormonální antikoncepce lehce zvyšuje riziko vzniku karcinomu prsu, ale na druhou stranu snižuje riziko vzniku nádoru dělohy a myslím že i vaječníéků. Vtip je v tom, že hormonální antikoncepce ve výsledku (tj. když se vezmou všechny nádory) výskyt nádorů snižuje Formol 20:49, 3. 5. 2008 (UTC)

Zdravím. Myslím, že by stála za úpravu a rozšíření část Účtování, která mně přijde v tomto stavu příliš nesrozumitelná. S pozdravem Mildasb 09:26, 3. 5. 2008 (UTC)

První pomoc[editovat zdroj]

No, momentálně se věnuji interně, kromě toho finišuji vě škole - takže bych ti asi moc nepomohl... Zkoušel jsi už prohledat Wikipedii, do všechno tu je k tématu? Abys nedělal zbytečně něco duplicitně Formol 12:28, 4. 5. 2008 (UTC)

Aktiva, pasiva apod.[editovat zdroj]

Ahoj (můžeme si tykat?),

s tou předvahou jsem možná trochu přestřelil.

Co se týče aktiv mám trochu problém se slovem "příklad", a potom s větou "Podle aktiv se také označují účty majetku." A s větou "Aktiva se vyjadřují v účetní rozvaze na levé straně, narůstají na straně účtů Má dáti a klesají na straně Dal."

Já bych oddělil samotná aktiva, jako prvek finančního výkazu (rozvahy) a účtování o aktivech, jako určitý mechanismus, který (mimo jiné) zajistí že v té rozvaze budou tak aktiva vykázány. Proto si myslím, že není správné napsat, že aktiva "narůstají na straně účtů Má dáti a klesají na straně Dal." i když chápu, co se tím myslí. U pasivech je to podobné. Upravil bych to, ale zatím mě nic lepšího nenapadá.

U rozvahy: ty změny byly samozřejmě dobře, jen mi příjde zbytečné zakládat kvůli tomu zvláštní odstavec (já je tam zase zpátky napíšu - ale dal bych to do jedné věty.)

--Lre 07:06, 7. 5. 2008 (UTC)

Consiligory[editovat zdroj]

Ahoj, nemáš k tomu nějaký zdroje nebo vysvětlení? Dík --Horst 11:31, 13. 5. 2008 (UTC)

Vítání[editovat zdroj]

Ahoj, díky, že si dáváš práci s vítáním. Jen bych měl malou prosbu, abys nevítal uživatele, kteří ještě nijak nepřispěli. V šabloně je totiž doslova uvedeno Děkujeme za Vaše příspěvky k tvorbě encyklopedie. Pak to vypadá divně. Ale jinak fakt díky za snahu. :-) Pěkný večer! -- Mercy (|) 18:59, 29. 5. 2008 (UTC)

Sorry, díky za opravu. Já jsem zahlédl nového wikipedistu, kouknul jsem na svoji diskusi a bezhlavě jsem odpověď vložil. Díky za pochopení. --Gravedigger 19:11, 29. 5. 2008 (UTC)

USSR není SSSR[editovat zdroj]

Zdravím, USSR není totožné se SSSR, prosím v článcích neměnit. V článku Vladimir Ljachov jste tím jen nahradil přesnější informaci obecnější. V článku Československo-sovětská smlouva jste ovšem opravil fakticky správnou informaci za nesprávnou. Už jsem to, včetně přesměrování, opravil. Jedudědek 18:15, 7. 6. 2008 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]

„Nováček“

Milý kolego (milá kolegyně), vidím, že ocenění sis již na stránku umístil (a to je v pořádku, zasloužíš si ji), přesto bych ti rád jménem zdejší komunity oficiálně vyjádřil poděkování za věrnost Wikipedii. V současné době jsi „Nováček“ za více než 200 editací a 1 měsíc působení mezi námi. Díky a jen tak dál. --Krvesaj 3. 8. 2008, 14:56 (UTC)




Medicína[editovat zdroj]

Ahoj, studiu by kompenzovaná epilepsie vadit neměla. Problém bys měl spíše až po promoci s výběrem oboru (s největší pravděpodobností ba tě nevzali na chirurgické obory, ARO,....). Jinak pro takovéto dotazy klidně použij mail nebo icq ;) --Formol 31. 10. 2008, 17:56 (UTC)

re Medicína[editovat zdroj]

Myslím, že s onkologií by problém být neměl. Navíc sám tak trochu doufám, že na radioterapii (což je v ČR imho nelogicky samostatný obor) je situace podobná a nebudu mít problém se sháněním místa jako ne zcela čarstvý absolvent ;). Jinak věci osobního rázu je asi lepší řešit mimo Wikipedii; pokud chceš hrát na 100% utajení, lze i anonymní chat... --Formol 31. 10. 2008, 18:47 (UTC)