Diskuse s wikipedistou:Dr. Killer

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jakub Holzer (WMCZ) v tématu „Wikifotografové

Elm 30. 7. 2008, 08:42 (UTC)

Změny Vojtěcha Dostála[editovat zdroj]

Zdravím. Jenom drobná rada - je mnohem lepší své připomínky napsat přímo na diskusní stránce příslušného uživatele (viz tento zápis) ** V českém mykologickém názvosloví nepanuje zrovna přílišný pořádek - ale to je jen moje vlastní laická připomínka ** Zdravím --MiroslavJosef 31. 7. 2008, 14:35 (UTC)

Děkuji za radu :-) --Dr. Killer 31. 7. 2008, 14:46 (UTC)

Muchomůrku panterovou jsem přesunul na muchomůrku tygrovanou. snad ti no nevadí, jen si myslím, že je to daleko častější název. Jinak je to už bezvadný článek, zásadní informace jsou správně orefovány. Výborně! --Vojtech.dostal 2. 8. 2008, 11:48 (UTC)

Já jsem to udělal jako M. panterovou, protože v knize "Atlas tržních a jedovatých hub" to má Smotlacha taky tak pojmenováno a má tam napsáno, že se kromě toho nesprávně používají názvy tygrovaná a tygrovitá. Ale je fakt že je to 25 let stará knížka, a třeba v kapesním atlase "Houby" je M. tygrovaná. Takže OK, je to fakt asi jedno. A jsem velice potěšen, že jsi to ohodnotil jako "bezvadný článek" :-)
Znám ji jako tygrovanou a taky hledání na googlu najde termín "muchomůrka tygrovaná" mnohem častějc než ostatní varianty. Tipmul bych si, že se to Smotlacha snažil přeložit doslova z latiny, kde je panter a ne tygr. To my už ale neovlivníme. Mimochodem - kdyby jsi měl chuť, v článku muchomůrka zelená je třikrát šablona [zdroj?] a to tomu článku škodí. Kdyby se ti podařilo najít zdroje k těm třem tvrzením, bylo by to skvělé. Mě se to nepodařilo. --Vojtech.dostal 2. 8. 2008, 14:45 (UTC)
hledal jsem ty zdroje, ale bohužel nenašel--Dr. Killer 2. 8. 2008, 15:49 (UTC)

Země plná trpaslíků[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Země plná trpaslíků. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. Miraceti 4. 8. 2008, 17:16 (UTC)

Nechápu označení tohoto článečku za subpahýl. Budu citovat: "Subpahýly nejsou obyčejně delší než slovníková definice nebo jsou pouhou zprávou o existenci objektu a zpravidla obsahují pouze informace, které by věděl každý." To se ani zdaleka netýká článku Země plná trpaslíků. Nemyslím si že by každý věděl jaké jsou na albu skladby, kdy bylo vydáno a podobně. Tento článek obsahuje přibližně stejně informací, jako všechny články v kategorii Alba Kabátu. Prostě jsem při prohlížení článku Kabát viděl, že existují články asi o polovině jejich CDček. Tak jsem doplnil tu druhou polovinu. Bylo by zbytečné všechny tyhle články mazat. Obsahují pravdivé informace, mají všechny jakž takž dobrou formu a neporušují autorská práva, ani nikoho neurážejí. Tak proč mazat? --Dr. Killer 4. 8. 2008, 17:49 (UTC)
Trochu jsem to doplnil, nechce se ti u ostatních? Alespoň něco, takhle jsou to vlastně jen seznamy písniček a k encyklopedickému článku mají daleko. Udělal bych to sám, ale já je mám děsně nerad. --Tlusťa 4. 8. 2008, 17:52 (UTC)
Já se pokusím. Ale stejně si myslím že není důvod ty články mazat, i kdyby zůstaly jak jsou. Plně souhlasím s "než špatně, tak radši nic". Ale "než málo, radši nic" je podle mě hloupost.--Dr. Killer 4. 8. 2008, 18:02 (UTC)
Kolego, Dr. Killere, z tvého posledního komentáře zde soudím, že bych tě měl přivítat mezi námi, kteří se cítí býti spíše inkluzionisty. Tedy vítej. ;-) --Krvesaj 4. 8. 2008, 18:18 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Uděluji Ti wikivyznamenání za fotografie z Nového Jičína. Děkuji a přeji Ti mnoho sil do dalších akcí na wikipedii. --snek01 5. 8. 2008, 15:53 (UTC)
Děkuji za ocenění, zas tolik jsem toho neudělal :-) --Dr. Killer 5. 8. 2008, 19:47 (UTC)

Ahoj, chtěl jsem upozornit na tu šablonu a na editaci, kterou jsem udělal ve Tvém článku;-) Nemusíš to pak vypisovat slovy, stačí to hodit do šablony a je to. Měj se pěkně, --Podzemnik 10. 8. 2008, 18:39 (UTC)

OK, pro příště už budu vědět.--Dr. Killer 11. 8. 2008, 09:25 (UTC)

Kopřivnice[editovat zdroj]

Zatím sem tam napsal jen několik posledních, abys to mohl začít nahrávat, kategorie na Commons už jsou, jen to do nich dávat /už sem zase v práci = pokrač. až po čtvrtý odpoledne. --Horst 18. 8. 2008, 11:03 (UTC)

Trochu to přibylo, musím pryč tak zas zítra.--Horst 18. 8. 2008, 17:03 (UTC)
Ahoj, jsi tu vůbec ještě (posl edit je 10. 10.), fotky už jsou nahrané na commons, nebo je někde zádrhel?--Horst 15. 10. 2008, 20:02 (UTC)
Ahoj. Promiň, nějak jsem zapoměl ti napsat. Fotky jsou na Commons už dávno, všechny s popisem (co jsi tak parádně dodal). Moc se omlouvám za tu zamrzlou komunikaci.--Dr. Killer 16. 10. 2008, 18:30 (UTC)

Poskok (živočich)[editovat zdroj]

Zdravím, patrně jste dostatečně fundovaný odborník v oblasti živočišné říše, soudě podle příspěvku k diskusi ohledně rozcestníku "Poskok" (myslím, že by měl být zachován). Nepochybuji o tom, že Poskok jako živočich patří někam k článku Chvostoskoci. Dokázal by jste do článku doplnit referenci nebo odkaz na to, že tam poskok jako živočich skutečně patří. Já to zkoušel podle wikislovníku ale výsledkem bylo, že jesem dostal blok, třeba Vaše doplnění bude hodnověrnější. Díky. --Hapesoft 4. 12. 2009, 08:05 (UTC)

Zdravím. Fundovaný odborník rozhodně nejsem, jen studuju biologii a sem tam něco znám. K věci: poskok není zkráceně chvostoskok, je to jeden z mnoha druhů chvostoskoků. V článku chvostoskoci jsem to už opravil - dal jsem tam nějaké základní zástupce, mezi kterými je i ten poskok. Dále... domnívám se, že vytvoření hesla Poskok (hmyz) a jeho přesměrování na Chvostoskoky není rozumné. To je jako by Pštros byl přesměrován na ptáky. Pro potřeby rozcestníku bohatě stačí, když je tam napsáno, že poskok patří mezi chvostoskoky. Možná by někdo ten článek Poskok (hmyz) rozšířil, ale nevím nevím. Já momentálně k vytvoření takového článku nemám informace ani čas. A podle mě ani ten název není úplně vhodný, protože v dnešních systémech je hmyz brán poněkud úžeji a chvostoskoci již do něj nepatří (chvostoskoci se dnes berou jako skupina na stejné úrovni s hmyzem, společně pak spadají do skupiny Hexapoda - šestinozí). Takže podle mě by bylo heslo Poskok (hmyz) nejlepší smazat, protože a) jako přesměrování je nevhodné b) jeho název je mírně zavádějící. Nicméně si cením vaší snahy v této věci a nepochybuji, že vše bylo s dobrým úmyslem. Příště možná trochu víc rozvážnosti ... ale nechci kázat, na to tady jsou jiní :-) --Dr. Killer 5. 12. 2009, 20:20 (UTC)

Díky za pomoc a snahu. EndD --Hapesoft 5. 12. 2009, 20:35 (UTC)


Muchomůrka tygrovaná[editovat zdroj]

Kalich má oproti muchomůrce růžovce přechod / mohl bys to rozvest, nerozumim diky --DRobert 17. 8. 2010, 13:18 (UTC)/

Tahle část hesla není moje práce. Když jsem ho zakládal, napsal jsem tam pouze s čím se dá zaměnit, nikoliv jak se liší. Tyto neozrojované teze tam napsal někdo jiný. S pozdravem Dr. Killer 6. 9. 2010, 20:11 (UTC)
A jinak taky nevím, co je tím myšleno. Houbařím rád, ale růžovky nesbírám. A omlouvám se, že reaguji po tak dlouhé době, byl jsem v zahraničí. --Dr. Killer 6. 9. 2010, 20:14 (UTC)

Fotografie Mořkova[editovat zdroj]

Milý kolego, píšeš, že pocházíš z Nového Jičína. Dostaneš se, prosím, pro nějaké fotografie také do Mořkova? Předem za to díky. --Jan Polák 24. 2. 2012, 23:06 (UTC)

Dobrá, budu na to myslet a někdy si tam udělám výlet na kole. Ale až na jaře, chtěl bych z toho taky něco mít po stránce přírodní. S pozdravem --Dr. Killer 25. 2. 2012, 11:48 (UTC)

Podkomorské lesy[editovat zdroj]

Ahoj, toto léto jsem pořídil spoustu fotek a některé trošku zdařilejší umístil na commons. Zařadil jsem je do speciální kategorie commons:category:Podkomorské lesy - animals. Vzhledem k tomu, že jsi se angažoval v určovně jako znalec členovců, chtěl bych tě požádat o mimořádnou akci - určení zde umístěných členovců. Já k tomu nemám dostatek znalostí a moje knihovna k tomu nepostačuje. Za případné zapojení díky.--Rosičák (diskuse) 12. 8. 2012, 15:33 (UTC)

Ó, bohatá galerie. Teď jsem zrovna poněkud zavalen prací a ještě musím do terénu, ale pak se na to co nejdřív podívám. Díky za důvěru, rád se toho zhostím - určitě neurčím úplně všechno do druhu, ale i u těch ostatních by minimálně rody nebo čeledi jít měly. --Dr. Killer (diskuse) 13. 8. 2012, 13:31 (UTC)
Tak jsem to projel, většina je určená. Názvy jsem připsal do popisku obrázku a přidal jsem příslušnou kategorii. Úplně všechno jsem ale neurčil, problematické jsou hlavně ty mouchy. S pozdravem --Dr. Killer (diskuse) 26. 8. 2012, 20:44 (UTC)
Díky moc za hodnotný (a pracný) příspěvek na poli poznávání těchto rozmanitých živočichů--Rosičák (diskuse) 27. 8. 2012, 03:47 (UTC)

Wikifotografové[editovat zdroj]

ahoj, zdravím všechny z vás, kteří fotíte/fotili jste pro Wiki, tady Kuba Holzer, od listopadu manažer pro multimédia v české Wikimedii.

---To, že vám píšu sem znamená, že nemám váš email. Pošlete mi ho prosím, abych vás zařadil do databáze wikifotografů, kterou vytvářím a mohl vás oslovovat hromadně (jakub.holzer@wikimedia.cz).---

Budu mít na starost komunitu wikifotografů, organizaci různých (foto)akcí a taky projekt GLAM. Budu vám také občas psát o foto-novinkách, akcích etc. (Na konci mailu je seznam fotografů. Pokud tam nějaký váš kolega chybí, dejte mi prosím vědet).

Dnes mám pro vás dvě zprávy:

   V sobotu 16.12. se pokusíme uspořádádat celodenní foto workshop v Praze zaměřený na focení předmětů v interiéru (máme nový fotostan). Momentálně přemýšlíme nad tím, co fotit - po vzoru francouzské Wiki bychom mohli fotit jídlo nebo třeba nějaké přírodniny etc. Cokoli, na co se nevztahují autorská práva. Napadá vás něco? Sem s tím! Také hledáme lektora. Pokud máte tipy, nebo si na vedení kurzu sami troufáte (může vás být i víc), dejte mi prosím vědět. Mimopražským zaplatíme nocleh, ať nejsou znevýhodněni. Pokud o uvažujete o účasti, napište se prosím k termínu 16.9. sem: https://doodle.com/poll/7kmy5ctzibni7u6p ať víme, kolik nás bude.
   Dále 27.11. končí naše soutěž Czech Wiki Science Competition 2017 (https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Czech_Wiki_Science_Competition_2017_in_the_Czech_Republic). Pokud máte nějaké fotky z oblasti vědy (soutěžní kategorie jsou opravdu široké), určitě se zúčastněte. Nejlepší fotky odměníme (zřejmě nějakými fotovouchery) na Wikikonferenci 2.12. Budeme rádi, když o soutěži řekněte svým známým nebo ji budete jakkoli šířit.

Díky, zdraví vás Kuba

--

Jakub Holzer projektový manažer pro multimédia jakub.holzer@wikimedia.cz +420 728 891 602 Wikimedia Česká republika


Wikifotografové v databázi: Akron Atilla Atriplexmedia BenS BilaVrana Blahma dakur DavidSchuller fat frettie gampe gotyna Hadonos HanaKasparikova Horst cheva chmee2 jagro jakubac2517 jan.kamenicek JanPolak Jedudedek JiriGaluska JiriMatejicek JirkaDl Jirmina Jirrka jklamo johule juandev kankovaa Kesule krvesaj limojoe Midonek packa palickap Pastorius Petr1888 PetraPejsova podzemnik Rigel Richenza sandwort Stribrohorak svajcr TomasMerta vejr vildungova Vojtech.dostal walter_klosse YjM

--Jakub Holzer (WMCZ) (diskuse) 23. 11. 2017, 15:40 (CET)Odpovědět