Diskuse s wikipedistou:Alza

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 13. 10. 2008, 12:38 (UTC)

Vítám vás a máte tam také výtah pravidel, nezapomínejte, že propagace(reklama) je zde nepřípustná. Těším se na Vaše příspěvky--H11 13. 10. 2008, 13:15 (UTC)

Wikipedie není reklamní agentura[editovat zdroj]

Wikipedie není reklamní agentura, která pracuje na Váš povel ** --MiroslavJosef 13. 10. 2008, 13:46 (UTC)

Pane MiroslaveJosefe, snažím se dát pouze dohromady informativní stránky o společnosti. Reklamní sdělení jako taková tam nebyla žádná a to co bylo, nebo ještě je problémem jsou spíše nevhodné formulace založené na mé nezkušenosti zde. Na reklamu jako takovou máme své reklamní agentury, reklama zde nám nepřinese žádný užitek, neboť kdokoliv nás zde najde, nás také již hledal, tudíž znal. Váš kolega Adam Zivner mne alespoň věcně pomohl a věřím, že dám dohromady nezávadné stránky. Reklama zde není mým cílem !

Já Vás chápu - jsem také zákazníkem této společnosti, ale obávám se, že na kloudné encyklopedické heslo to opravdu nebude ** --MiroslavJosef 13. 10. 2008, 14:11 (UTC)


Pak tedy opravdu nerozumím stránkám jako je například Tesco, s mapami prodejen, popisem činnosti atd. Nevidím momentálně žádný rozdíl mezi těmito stránkami, nebo alespon ne takový zásadní, abychom definitivně urcili, že zde alza nemuze mít svou stranku. Myslím, že pokud se z prodavajiciho školaka alza vyšvihne na takto velkou společnost, může byt její historie zmíněna, je to zajímavý vývoj. Historie stejneho typu je uvedena u mnoha vyrobcu na wiki, tak se to snažím dát prostě dohromady tak aby bylo vse nezavadne.

Historie nevadí, jen ne v takové míře a ne s takovými superlativy. Kritérium významnosti není jen absolutní, ale také relativní - jinými slovy článek Alza.cz má "právo" na kratší článek než třeba ono Tesco (ono se takové drobnosti také špatně ověřují, což je také základní pravidlo). --13. 10. 2008, 14:27 (UTC)
Souhlasím - ale já jsem Tesco nezapisoval - dle mého IMHO soudu zde také nemá v této podobě co dělat - ale nejsem správce, nemám šanci v tomto směru jakkoliv obsah Wikipedie ovlivnit. Vypusťte veškerou sebechvalnost, sebestřednost, superlativy a nijak nedoložitelné informace jak Vám píše kolega Adam a lze o tom popřemýšlet - polovina z toho je stále tzv. vlastní výzkum bez zdrojů ** Wikipedie by měla být postavena na doložitelných a ověřitelných zdrojích (nezávislých na subjektu samém) ** A tyto podmínky, bohužel, nesplňujete ** --MiroslavJosef 13. 10. 2008, 14:22 (UTC)

Díky za názor, už jsem prováděl pár uprav, určitě se brzy dostanu do stavu kdy bude vše 'košér'. Alza podle mne je jedinečná, ve svém oboru je opravdu lídrem na trhu a vzorem pro ostatní eshopy které jen kopírují její reklamu atd...není to zkrátka nímand a mohla by být zde uverejnena, samozřejme pokud prispevek splni vsechny normy o coz se vynasnažím.

Nemyslím, že by byla zase tak jedinečná, můj syn Martin u vás nakupuje často - přesto si nemyslím, že by to bylo zase něco tak světoborného ** holt mě to neživí, dívám se na to střízlivě .... --MiroslavJosef 13. 10. 2008, 14:28 (UTC)

Možná jsem použil špatné spojení, ale jedinečná myslím ve smyslu poskytovaných služeb, dárků k produktům,dostupnosti zboží, v rychlosti vyřízení objednávek a nakonec také ve svém vývoji, kdy za sebou nechává všechny konkurenty daleko za sebou. V minulém týdnu získala prestižní ocenění Nejlepší internetový obchod roku - zkrátka, z alzy se opravdu stává určitý pojem a tento vývoj bude pokračovat. Pokud by se jednalo o zahraniční společnost, nebo o opravdu velký kolos jako škoda auto, jejichž stránky jsou také podobného ražení, asi by to možná takový problém nebyl :(

Můžu Vás poprosit o krátkou kontrolu stránky nyní, po upravě ?

Předal jsem Vás ke kontrole mému synovi Martinovi, ten u Vás nakupuje často a je na české Wikipedii, alespoň myslím, vlivnější a důležitější osoba než já sám - když tak se obracejte přímo na něj ** Jinak je potřeba se obracet na správce - Postrach Vám před chvilkou psal - to jsou ty správné osoby - já ne ... ** --MiroslavJosef 13. 10. 2008, 14:37 (UTC)

Dobře, díky Vám za pomoc :-)

Vite, ono obecne kdyz nekdo vychvaluje sebe sama, nezni to 1) hodnoverne 2) nejlepe. Nekolikrat jsem u vas nakupoval a jedine skutecne odlisny zazitky od ostatnich jsou chybejici diskuse k produktum (ktere jinak ctu, kdyz nakupuji) a nesnesitelne fronty. Tot muj dojem, ktery ale do clanku urcite tlacit nebudu a je to tady jen takova vsuvka. Pokud by vam to nevadilo, zkusil bych udelat nejake (radikalni) zkracujici upravy v sekcich historie a ekologie ... (na Wikipedii se prece jen povazuje za neslusne hrabat se v uzivatelskych strankach, prestoze obsah te vasi uzivatelsky zrovna neni). --Adam Zivner 13. 10. 2008, 15:14 (UTC)

Máte pravdu, po diskusi s vámi všemi už mam jasněji, pochopil jsem problem s ekologii atd, upraveno. Jinak, ona Alza na venek může pusobit podobně, ale nabídka, skladová dostupnost, dárky, souteze atd, to je opravdu jedinecne :) Ale toho se tato stranka samozřejmě neměla a nemá vůbec týkat.

Wikipedista: Alza[editovat zdroj]

Díky za info, udělal jsem úpravy a mělo by to být v pořádku.

Aby se nejednalo o reklamu, čerpám ze stran ostatních výrobců. Neuvádím žádné reklamní údaje, obsah stránky je zcela srovnatelny s dalšími stránkami jako škoda auto, bmw, tesco atd, má informativní charakter.

Pokud je nyní vše v pořádku, můžete prosím provést přesun na Alza.cz ?

Děkuji

Ne - nejsme reklamní agentura --MiroslavJosef 13. 10. 2008, 13:37 (UTC)

Přenesená diskuse z nástěnky správců:


Můžete mi tedy prosím sdělit kde je problém na strance Wikipedista:Alza ? Proč nelze provést přesun ? Porovnávám udaje s dalšími stránkami, např Škoda auto, který obsahuje texty..největší výrobce v čr, dále uvádí nové modely vozů, udaje o prodaných vozech atd. Pak tedy nerozumím v čem je mé sdělení více reklamní. Prosím Vás o určení vadné části textu ?

je dlouhodobě největší internetový obchod s počítači a elektronikou v české republice - bez zdroje
je Alza.cz vnímána jako lídr a špička na trhu zdroj?
a to zejména pro svou inovativnost, flexibilitu, dostupnost zboží a rychlost jeho dodání od objednání, šíři sortimentu a kvalitu služeb zdroje?
Společnost Alza.cz již od počátku své historie razí vlastní cestu uspokojování potřeb zákazníka a díky tomuto osobitému přístupu dosáhla svého dominantního postavení na trhu IT, zejména v maloobchodní sekci. - kecy nepatřící do encyklopedie, nejmíň tunu zdrojů.
Obvyklé marže se v té době pohybovaly kolem 30%, přitom Alzasoft, jak se společnost tehdy jmenovala, měl marže 15%. - zdroje?
Nechce se mi dál pokračovat, ale je toho víceméně celý článek. --Adam Zivner 13. 10. 2008, 13:48 (UTC)
Mimochodem, vaše tisková zpráva se nedá považovat za hodnověrný a nezávislý zdroj. --Adam Zivner 13. 10. 2008, 14:00 (UTC)
Pokud mohu doplnit: interní zprávy z firmy mohou sloužit k informacím o jejím vnitřním členění nebo jejím postoji. Jakákoliv hodnocení, srovnání, nebo recenze musejí pocházet z nezávislých zdrojů. Prozatím je to zjevně PR článek, nikoliv neutrální heslo. --Postrach 13. 10. 2008, 14:31 (UTC)

Pohled po case: stále je to psáno z velké části reklamštinou.

  • Třeba ty z vesmíru dovezené věci jsou zjevně nepravdou a do hesla encyklopedie určitě nepatří.
  • "stává se silným hráčem na trhu s výpočetní technikou a důležitým partnerem nejen pro zákazníky, ale i pro dodavatele. - tohle je (pokud to nebude doloženo nějakou nezávislou recenzí) zcela prázdné a nic neříkající prohlášení.
  • "... vzniká první skutečný elektronický obchod." - z čeho první? Na světě? V ČR? Jen v té firmě? Nějaké větší než interní firemní prvenství to chce opět doložit nezávislým zdrojem.
  • používání první osoby do článku v encyklopedii také nepatří.

Obecně by článek měl vypadat jako zpráva od někoho, kdo se na společnost dívá z venku a pozoruje ji nezávisle a nezúčastněně jako entomolog brouka. --Postrach 13. 10. 2008, 15:00 (UTC)

Děkuju že mi s tím takhle pomáháte, už mám jasněji co se obsahu i způsobu psaní týká. Provedl jsem poslední upravu.

Hlavně to chce dodat nezávislé zdroje (články o firmě v novinách, časopisech případně knihách) Vizte wp:významnost a wp:propagační článek. Zatím je to pořád dost na hraně. --Postrach 13. 10. 2008, 15:53 (UTC)
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Postrach 13. 10. 2008, 14:42 (UTC)

Ještě jednou připomínám náhled. --Postrach 13. 10. 2008, 16:16 (UTC)


Dobrý den, úvod jsem Vám upravil, část historie a "charita" potřebuje nějaký zdroj, může to být i závislí zdroj , ale splňující wikipedie: věrohodné zdroje, máme na to měsíc, tak doufám že se nám to podaří. --H11 13. 10. 2008, 17:42 (UTC)

Krom referencí k historii bych se taky hodně promáznul tu sekci Charita, ideálně do jedné, dvou vět. Je to sice pěkné, že pomáháte, ale zas to tak moc nesouvisí s předmětem článku, kterým je samotný internetový obchod. Sám jsem si na to netroufnul. --Adam Zivner 13. 10. 2008, 17:45 (UTC)

OK, díky za komentáře...charitu mám referenci uvedenou na modrou kotvu a zivot detem..staci ty odkazy uvedene v externich ?

jistě, pokud to tvrdí sami ty char. organizace, je to zcela dostatečné, PS:podepisujte se ,PPS:jinak díky za jeden svět 2008 v Olomouci:-)--H11 13. 10. 2008, 18:04 (UTC)

Těší mne, že Vás festival zaujal :) Díky za rady --Alza

Pánové, nevíte jak se ze mne stane schválený uživatel ? Potřebuji nahrát obrázky a zatím nemohu. Díky, --Alza

Dočkejte času. Je to omezeno dobou editace (4 dny) a počtem příspěvků (10). --Postrach 14. 10. 2008, 06:52 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Dva obrázky, které jste nahrál, jsem musel smazat, protože Wikipedie nedovoluje obrázky s povolením jen pro Wikipedii. Miraceti 14. 10. 2008, 13:14 (UTC)

Imagevio autor.[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Logo alza2.svg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

Více informací naleznete na sidkusní stránce obrázku. --Vrbova 18. 10. 2008, 10:58 (UTC)

Doporučuji to vyřešit přes ono OTRS, článku to velice prospěje, obecně jsou články s logem hezčí a firma vypadá důvěryhodněji, když takto poskytne své logo (alespoň podle mého názoru). 62.24.89.211 21. 10. 2008, 21:12 (UTC)