Diskuse s wikipedistou:213.29.14.4

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám v české Wikipedii. Koukám na Vaše úpravy článku Andrzej Sapkowski a měl bych pro Vás jeden tip: Zkuste se na své úpravy koukat nejprve pomocí tlačítka "Ukázat náhled". Pak uvidíte článek přesně tak, jako byste ho uložil. Má to tu výhodu, že můžete pohodlně editovat a zároveň ostatní Wikipedisté nejsou obtěžováni řadou změn na stránce posledních změn. Stránka posledních změn je totiž pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny uložené do databáze. Pokud budete často ukládat, vystavujete se nebezpečí tzv. editačního konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tutéž stránku zároveň.

A pokud byste chtěl přispívat častěji, možná by stálo za úvahu se přihlásit. Zkopíruji Vám tady takové uvítání pro anonymní přispěvatele, kde jsou základní informace, k čemu je dobré se registrovat. --Luděk 18:14, 2. 10. 2005 (UTC)


Zaregistrujte se
Zaregistrujte se
Vítejte ve Wikipedii, otevřené encyklopedii!
Vítejte!ÚvodNápovědaPrůvodce WikipediíPět pilířů WikipedieCo Wikipedie neníJak zakládat nové článkySlovníček

K prohlížení ani k editaci článků ve Wikipedii se nemusíte přihlašovat, ale vytvoření účtu je jednoduché a rychlé a poskytne vám mnoho výhod, například:

  • Používání takového uživatelského jména, které si vyberete. Nemusíte poskytovat žádné své osobní údaje, skutečné jméno ani e-mail.

Přihlášení vám zpříjemní uživatelský zážitek:

  • Možnost ukládat nové stránky nebo úpravy stávajících stránek bez nutnosti opisovat protispamový kontrolní kód
  • Možnost zobrazovat seznam všech vašich příspěvků.
  • Možnost používat seznam sledovaných stránek, do kterého si můžete přidávat stránky, které vás zajímají.
  • Možnost přizpůsobit si vzhled a chování Wikipedie podle vlastního vkusu.

Přihlášení vám rozšíří možnosti přispívání:

  • Možnost načíst obrázky či jiné soubory.

Přihlášení vám umožní lépe se zapojit do společné práce na Wikipedii:

Jen do toho, zaregistrujte se!

--Luděk 18:14, 2. 10. 2005 (UTC)

Používejte tlačítko "Ukázat náhled"[editovat zdroj]

Milý přispěvateli. Dovoluji si Vás poněkud důrazněji požádat, abyste při editacích používal tlačítko "Ukázat náhled". Teď Vaše drobné editace značně znepřehledňují stránku posledních změn. Kromě toho při ukládání pište do políčka "Shrnutí editace" ve stručnosti, co jste změnil. Například "přidán externí odkaz, rozšíření biografie" apod. Ale hlavně: používejte tlačítko Ukázat náhled a uložte až konečný výsledek. --Luděk 19:06, 2. 10. 2005 (UTC)

William King[editovat zdroj]

Milý kolego. Napište článek, prohlížejte si ho pomocí tlačítka Ukázat náhled a až to budete mít hotové, tak jej uložte jednou tlačítkem Uložit změny. Vaše činnost, kdy jeden článek ukládáte každé dvě minuty znepřehledňuje poslední změny a vadí ostatním wikipedistům. Pokud se bojíte, že Vám spadne systém, tak si článek připravte v nějakém textovém editoru (např. Word, OpenOffice.org nebo T602) a až jej budete mít, tak jej zkopírujte do editačního okna a zformátujte. Formátování si ověřte pomocí tlačítka Ukázat náhled. A až to budete všechno mít, pak teprve jednou jedinkrát jej uložte tlačítkem Uložit změny. A nezapomeňte do článku William King také napsat, kdo to ten William King vlastně je. Například: William King je brazilský popelář pracující v Jihoafrické republice. Zatím to tam totiž není řečeno. Ale hlavně, proboha, používejte to tlačítko Ukázat náhled! --Luděk 14:51, 3. 10. 2005 (UTC)

Výstražné zablokování[editovat zdroj]

Tak ještě jednou: tlačítko "Uložit změny" funguje na wiki jinak nežli Ctrl+S v offline programech. Každá změna zůstává v databázi, kterou zbytečně zatěžuje a ostatním uživatelům znepřehledňuje jak sledování posledních změn během vaší práce, tak prohlížení historie článku po čase. Jelikož jste ani po opakovaných výzvách nebyl/a s to se tomu přizpůsobit nebo s námi začít jakkoli komunikovat, byl jsem nucen vás na hodinu zablokovat jakožto důraznější upozornění a pro ochranu před negativními následky vašich editací. Můžete si zatím připravit všechno, co chcete říct, offline a pak to uložit najednou. --Malý·čtenář 14:57, 3. 10. 2005 (UTC)

Vážený pane kolego, chtěl bych Vás upozornit, že není možné kopírovat texty z webů bez svolení autora. V článku Trpaslík máte prosté kopie textů autorů bez údaje o tom, že by k publikování zde svolili. Pokud takový souhlas neexistuje, budou texty muset být zmazány. --Postrach 18:06, 7. 10. 2005 (UTC)

Je to sice lepší....[editovat zdroj]

Je to sice lepší, už neukládáte článek Midkemie tak často, jako například Raymond Elias Feist, ale přeci jen tlačítko ukázat náhled používáte stále moc málo. --Luděk 18:19, 11. 10. 2005 (UTC)

Zdravím[editovat zdroj]

Text o zaklínači je sice hezký. leč neencyklopedický a nemohu se zbavit dojmu, že jsem ho již četl. Některé odstavce bezpečně poznávám, takže se zeptám přímo: odkud to sem přepisujete? Cinik 13:50, 15. 10. 2005 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Odoaker, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Karakal 20:07, 6. 1. 2006 (UTC)

Subpahýl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Levý Blok. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Pasky 12:52, 6. 2. 2006 (UTC)

Díky, že experimentujete s Wikipedií. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte laskavě pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete něco dozvědět o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Wikipedie:Vítejte ve Wikipedii. Děkujeme. --Timichal 13:52, 14. 5. 2006 (UTC)


KSČM copyvio[editovat zdroj]

Dobry den kolego

z hesla Komunistická strana Čech a Moravy musela byt vymazana pasaz totozna nebo velmi podobna s temito zdroji na Netu:

[1] resp. [2].

To bohuzel z duvodu autorskych prav neni mozne. Pokud ziskate souhlas autora k pridani do wikipedie, muze byt ona pasaz snadno vracena.

Dekujeme za pochopeni --Nolanus 16:59, 24. 5. 2006 (UTC)



Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii.


1. asociační liga 1933/34[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku 1. asociační liga 1933/34. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. Ze stejného důvodu se prosím podívejte na Státní liga 1945/46 děkuji --Nádvorník 17:47, 5. 7. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Raymond Elias Feist, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Luděk 07:55, 17. 7. 2006 (UTC)

Nepřidávejte laskavě do Wikipedie komerční odkazy (či odkazy na vaše soukromé stránky). Wikipedie není prostředkem pro reklamu, ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování obsahu namísto přidávání odkazů je však samozřejmě vítáno. (Pokud byste se spamováním ve Wikipedii pokračoval(a), mohla by vám být zablokována možnost editace.) Děkujeme za pochopení.--Japo ¿ 08:20, 8. 10. 2006 (UTC)

Experimenty[editovat zdroj]

STOP Přestaňte prosím přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat články, bude vám zablokována možnost editace. Děkujeme za pochopení.

--Japo ¿ 12:31, 17. 11. 2006 (UTC)


Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Díky za vaše příspěvky, chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času.

Stává-li se vám, že na shrnutí často nechtěně zapomínáte, můžete si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém vám každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene.

Děkuji za pochopení. --Horst 20:32, 17. 11. 2006 (UTC)