Diskuse s wikipedistou:-kan-fan-

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele -kan-fan- v tématu „Může Vám pomoci

(přesunuto z diskuse s wikipedistou:více demokracie (protože heslo s diakritikou nefungovalo)

(sem přesunutá diskuse s wikipedistou:více demokracie (předtím tam z diskuse s wikipedistou:91.64.235.62) a Diskuse:S12 SPOJENÍ, poznámky pak dále rozšířeny)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku S12 SPOJENÍ. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Hon-3s-T (diskuse) 23. 8. 2013, 15:40 (UTC)

Ano, je to zatím jen pár poznámek, pokusím se najít ony netriviální věrohodné zdroje, jiné než diskuse probíhající očividně bez publicity, ostatně něco čím se i JM vyznačuje, na rozdíl od jeho partnerů. 91.64.235.62 23. 8. 2013, 18:51 (UTC)

Dobrý den - já si zejména myslím, že by bylo dobré existenci, resp. přípravy na vznik, doložit z nějakého zdroje nezávislého na osobnostech z okruhu daného sdružení - takto je to politická skupina jakých je v ČR mnoho a většina zdrojů v článku je buď napsaná samotnými členy sdružení, publikovaná online v Britských listech, oficiální stránka skupiny, anebo jde o materiály týkající se předchozí činnosti zakladatelů, nikoliv sdružení S12. Z hlediska významnosti bývají obecně požadovány alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje. Jinak já nemusím být jediný kdo šablonu odstraní - ale většina ostatních Wikipedistů bude pravděpodobně aplikovat obdobná kriteria. --Hon-3s-T (diskuse) 24. 8. 2013, 13:58 (UTC)

Díky, chápu. Podívám se co z ohlasů již publikováno, googlem se mi nepodařilo najít. Což je zřejmě to co chybí za šablonou:aktuální. –91.64.235.62 25. 8. 2013, 13:22 (UTC)
něco doplěno, viz diskusní stránka Diskuse:S12_SPOJENÍ: Článek přepracován, doplněn, i zdroji, <ref>, odstraněna šablona {{Významnost}} -– 91.64.235.62 25. 8. 2013, 13:11 (UTC)

Navrácena {{Významnost}}, žádné nezávislé zdroje. Myšlenky zakladatele iniciativy nejsou zdroji nezávislými (jde o primární zdroje) podle WP:NNVZ, i když je publikoval několika způsoby. Jsou zapotřebí zdroje (pokud existují), ve kterých o S12 píše někdo jiný, ne samotný J. Mrázek. --Mario7 (diskuse) 25. 8. 2013, 13:24 (UTC)

Aha! A tak mě napadá že takhle článek ukazuje na zásadní slabinu – mnoho diskuzí, ale málo ohlasu, tedy ohlasu navenek. –91.64.235.62 25. 8. 2013, 14:45 (UTC)

na stránce se pracuje[editovat zdroj]

(poslední aktualizace: -kan-fan- (diskuse) 29. 8. 2013, 09:20 (UTC)

web, poznámky, hledání „netriviálních věrohodných zdrojů“[editovat zdroj]

doložit, vyhledat[editovat zdroj]
(jiné zdroje než .doc přeposílané maily...)
S 12[editovat zdroj]
Josef Mrázek[editovat zdroj]
(jiné než blisty.cz a spojeni.org)

Svaz pacientů ČR

Vláda ČR, pracovní a poradní orgány
zmínky o S 12[editovat zdroj]
  • 120117 vjrott.com/cz/links.html‎odkazy - vladimir j rott ... například spojeni.org, občanské politické hnutí – jak kandidovat, volit solidní politiky, ale i odvolávat nesolidní, mimo hierarchie politických stran – a zejména i tak jak je to dnes už možné – návrh představený veřejnosti na semináři Jak přimět politiky sloužit občanům (Praha, 17.4.12) a v článku BL ...
  • 130621 (spíš poznámky než článek) Vladimír Rott: Korupce – a její bahno – je zneužití postavení k osobnímu prospěchu aneb Neignorujme to všechno co můžeme udělat – např. s korupcí, s naší řečí, s volbami, 21.6.13, blisty.cz
    ... podívat se na to co chceme, můžeme udělat. A sice už dnes ... např. mj. Veronikou Sušovou-Salminen, (ZDE, ZDE, atd.), které jsou také základem návrhu Josefa Mrázka (ZDE, k návrhu S12 SPOJENÍ viz též dále) ...
    Návrh – co s volbami
    (ve volné návaznosti na „Dejme tomu, že si na Hrad, a do Lán, zvolíme demokrata – aneb: Josef na Hrad?“ (ZDE)
    Dejme tomu, že si do – třeba už příštích – voleb vybereme ty, kteří pro nás, a s námi, dobře, kvalifikovaně, poctivě, solidně a zodpovědně pracují. Dokonce už dnes – a jsou tací (znám pár osobně a velmi si jich vážím – zeptejte se třeba Pavla Holby (ZDE). Nechejme i partaje vybrat ty své nejlepší. Pak u voleb – třeba už příštích – porovnáme jak ty naše tak ty stranické kandidáty, a vybereme z nich ty nejlepší, nejkvalifikovanější, nejpoctivější, nejsolidnější a nejzodpovědnější. Samozřejmě že tací pak i ve sněmovně a senátu pracují i nadále pro nás, a s námi, dobře, kvalifikovaně, poctivě, solidně a zodpovědně. A pokud by, snad, tak nečinili, nechtěli či nemohli činit, odstoupí a přenechají místo těm kteří tak činit chtějí.
    Jde to, a konkrétně, a už dnes. Ale jak? Zeptejte se třeba Josefa Mrázka (ZDE), ten o tom přemýšlel, pak to sepsal (spojeni.org – přímá volba, přímá spolupráce, a přímá zodpovědnost*), i dál o tom píše (ZDE).
    Návrh, jak zmíněno, vlastně již známý, přesto ale nevnímaný ("nevnímatelný" ?) – všimněme si ho, ano?
    *) spojeni.org (in Czech) – direct election of representatives, direct cooperation with them, and their direct responsibility
  • 13xxxx (zmínka o spojeni.org) beteiligungsportal.baden-wuerttemberg.de/.../feedback ... Vladimir Rott ... s - spojeni.org (in czech) - direct election of representatives, direct cooperation with them, and their direct responsiblty ...

Politická práva ve Švýcarsku[editovat zdroj]

Dobrý den, povšiml jsem si, že pracujete na tomto článku. Vložil jsem do něj šablonu s návrhem na sloučení s článkem Politický systém Švýcarska. Ani jeden není v dobrém stavu a hodně se překrývají. Domnívám se, že by bylo lepší napřít své úsilí na vylepšení druhého uvedeného článku, který zapadá do série standardně nazvaných článků "Politický systém té a té země", které mají své protějšky na cizojazyčných wikipediích. "Politická práva" jsou po této stránce ojedinělá. S pozdravem --Uacs451 (diskuse) 29. 8. 2013, 11:20 (UTC)

(přesunuto) Díky za zprávu a námět na další práci. Zpracovat pořádně obě témata "Politický systém té a té země" a (ojedinělá) "Politická práva" ("Politická práva té a té země"?), je bezpochyby dobrá věc. Zavítal jsem na "Politická práva ve Švýcarsku" „díky“ rešerším k "S12 SPOJENÍ" (kterému hrozí smazání bez uvedení zdrojů), k němuž jsou sice (docela dobré) zdroje, ale bohužel a, zdá se že, výhradně přeposíláváné maily (jako přílohy .doc – zvyky starší generace?). Zdravím -kan-fan- (diskuse) 29. 8. 2013, 11:33 (UTC)

Politická práva[editovat zdroj]

Podívejte, „lidská“ práva jsou tak, která se zajišťují všem, „občanská“ ta, která se zajišťují jen a pouze občanům daného státu. „Politická“ práva jsou ale odlišná kategorie, protože jsou vymezena ne subjektem, ale objektem, jsou to ta, která míří do oblasti politiky, správy veřejných záležitostí. Kupř. (politické) právo na informace je lidským právem, zatímco volební občanským. (Sociální) právo na volbu povolání je lidské, zatímco právo na hmotné zabezpečení občanské. Atd. Z toho vyplývá, že pokud budete do odstavce s Českou republikou pořád cpát ten nesmysl, budu to pořád odmazávat. --83.240.7.60 (diskuse) 30. 8. 2013, 05:30 (UTC)

Kolego, respektuji Váš, právnický, pohled na věc, i když by měl být jedním z pohledů na věc, a ne pohledem určujícím. Ale nebudu vést editační válku. Jinak jsem zvědav na vývoj „lidských“, „občanských“ i „politických“ práv v našich krajinách. -kan-fan- (diskuse) 30. 8. 2013, 05:36 (UTC)

To je pohled teorie, přičemž wikipedie s ní těžko může být v rozporu, protože není místem pro vlastní výzkum. Jinak Vám ovšem přeji, ať se Vám editace zde daří. K problematice doporučuji výborný komentář k Listině základních práv a svobod od Elišky Wagnerové, Vojtěcha Šimíčka et al., který vyšel minulý rok (ISBN 978-80-7357-750-6). I přes vyšší cenu se vyplatí. --83.240.7.60 30. 8. 2013, 05:43 (UTC)

Díky za doporučení, zdravím -kan-fan- (diskuse) 30. 8. 2013, 05:51 (UTC)

(Přesunuto) Na wikipedii je zvykem, že diskuze se vede na jednom místě, a to na tom, kde začala. Díky za pochopení a taktéž zdravím. --83.240.7.60 30. 8. 2013, 05:54 (UTC)

Nazdar, je mi líto, ale mám momentálně trochu práce s jinými projekty, tak až dnes... Jo, zrošíření je dle mne v pořádku, navíc i vzhledem k tomu, že je vše opatřeno prameny. To je OK. Když jsem se na to díval krátce předevčírem, tak mi okamžitě napadlo, že tam je mnoho nadpisů. Více méně platí, že struktura je důležitá věc, ale že je spíš na škodu, když každá věta (či dvě) má svůj vlastní nadpis. Ovšem jak vidím, tak je toto již opraveno, myslím, že to článku dost pomohlo a vypadá nyní dobře? přemýšlím o tom, zda by bylo vhodnější odstavec "Partneři" zrušit a hodit ho do "Zákl. údajů", což je ovšem už jen mne tak důležitá maličkost. Tedy: rozšíření je fajn, dík, dobrá práce! Čau, -jkb- disk de: 30. 8. 2013, 16:12 (UTC)

Mehr Demokratie[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Mehr Demokratie. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 31. 8. 2013, 22:41 (UTC)

Musím se probrat těmi rešeršemi, které z těch "nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů" vybrat, aby českého čtenáře neunavily, ale informovaly. -kan-fan- (diskuse) 1. 9. 2013, 14:15 (UTC)

Wikipedie[editovat zdroj]

Stránky mimo hlavní jmenný prostor[editovat zdroj]

Pokud budete chtít založit stránku mimo hlavní jmenný prostor (např. kategorii nebo šablonu), napište před její název název jmenného prostoru, za něj dvoutečku a pak teprve název stránky (bez mezer), protože jinak bude stránka v hlavním jmenném prostoru, kam patří pouze články, přesměrování a rozcestníky.--M97uzivatel (diskuse) 31. 8. 2013, 14:50 (UTC)

Díky, takže jsem to měl napsat takhle: [[:Kategorie:...]], zapamatuji si na příště. -kan-fan- (diskuse) 31. 8. 2013, 15:03 (UTC)

Poznámky × reference[editovat zdroj]

Prosím oddělujte poznámky od referencí. Jak by měly závěrečné sekce vypadat, je vidět například zde. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 31. 8. 2013, 22:49 (UTC)

Díky, také mi to vadilo, teď změněno. -kan-fan- (diskuse) 1. 9. 2013, 14:15 (UTC)

Wikistyl[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, mám na Vás pouze několik technických věcí ohledně správného wikistylu:

  1. je dobře, když se v článku nacházejí vhodně zvolené WP:VAS#Související články, tohle je ale opravdu moc. Nikde není a v principu ani nemůže být definována přesná míra, ale prax se vyvijí tak, že je vhodné uvést několik SČ, které „horizontálně“ a ne zcela přímo souvisí s článkem. Není úlohou SČ duplikovat kategorizaci, která je nástrojem pro „vertikální“ propojení článků, tj. zařazení do skupin podle tématu.
  2. kategorizace má také svá pravidla. I když pravidlo Wikipedie:Kategorizace je na dlouhé čtení, nejpodstatnější je, že článek se vždy snažíme zařadit do nejspecifičtější možné kategorie. Například článek Mehr Demokratie můžeme zařadit do kategorie Politická práva, ne už ale do obecnější kategorie Občanská práva, která je nadřazenou kategorii. O naprosto obecné kategorii Demokracie ani nemluvě. Tohle byl pouze příklad, v uvedeném pravidlu je to všechno poměrně obsáhlým způsobem přiblíženo. Časem příslušný „cit pro kategorizaci“ velmi rychle získáte :). Stručně řečeno, jde o to, aby článek nebyl zařazen v zbytečně moc kategoriích.
  3. když označujete článek jako pahýl, šablona {{Pahýl}} se vkládá za odkazy, nikoliv na začátek.

Jinak koukám, že se tu rozhlížíte :), gratuluji a přeji hodně zdaru. --Mario7 (diskuse) 1. 9. 2013, 14:26 (UTC)

Díky, kolego, to je vlastně logické :) Díky i za odtranění přebytečných, já jsem zase odstranil kategorii Politické strany v Německu, hnutí není poltickou stranou a odmítá se jí stát. -kan-fan- (diskuse) 1. 9. 2013, 14:35 (UTC)

Za málo. Mimochodem, v článcích se také určitě neuvádí, že něco je možné někde objednat :), i když je to zdarma a na podporu dobré věci. --Mario7 (diskuse) 1. 9. 2013, 14:42 (UTC)

A ještě doplněk, když na stránce pracujete a v textu se to dokonce na několika místech uvádí, určitě do úvodu vložte {{Pracuje se}}, případně {{Ve výstavbě}}. Je to důležité pro případného čtenáře, který by si pak mohl z Wikipedie odnést neblahý dojem :). --Mario7 (diskuse) 1. 9. 2013, 14:48 (UTC)

Díky, podívám se ještě pořádně na to. -kan-fan- (diskuse) 1. 9. 2013, 15:03 (UTC)

To je v pořádku, už jsem to odstranil, protože jsem tam současně redukoval přebujnělé odkazy. Ale ještě poslední věc, v žádném případě, prosím, neuvádějte reference způsobem, jakým je uvedena ref. č. 3 zde nebo ref. č. 2 zde, protože v takovém případě určitě sám uznáte, že by šlo o nepřímou propagaci hnutí S12 SPOJENÍ, což není žádoucí. Díky a s pozdravem --Mario7 (diskuse) 1. 9. 2013, 15:15 (UTC)

Aha, já jsem myslel že je tak možné se podívat, co jsou zač, že je to tak ok, neboť články nesmí být propagační. Zdravím -kan-fan- (diskuse) 1. 9. 2013, 15:55 (UTC)

Wikistyl2[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, opět dvě věci:

  1. opatrně s kategorizací, kategorizace neslouží jako sbírka klíčových slov, a ptoro tohle není správně. Lexikon je určitě informačním systémem a databazí, nikoliv ale politickým právem nebo snad politickým systémem. Kategorie jsem odstranil. Všeobecně, u informačních zdrojů nekategorizujeme podle toho, o čem zdroj pojednává, to by nikam nevedlo.
  2. pro tohle slouží normální šablona {{Možná hledáte}}, ale hned uvedu, že se používá spíš v případě drobných typografických rozdílů, vizte příslušnou dokumentaci. Obecně je vhodnější použít všeobecnější a použitelnější {{Různé významy}}. Také jsem to opravil.

S pozdravem --Mario7 (diskuse) 3. 9. 2013, 15:43 (UTC)

Díky, kolego! -kan-fan- (diskuse) 4. 9. 2013, 17:10 (UTC)

Jiří Polák[editovat zdroj]

(s/míchaná diskuse o rozcestníku Jiří Polák a o článku Jiří Polák (politolog))

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Jiří Polák. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Marek Koudelka (diskuse) 22. 9. 2013, 10:19 (UTC)

Já bych pouze doplnil, že u knih se neuvádí EAN (pouze ISBN) a že externí odkazy je potřebné vybírat s mírou a v souladu s pravidlem WP:EO. Stručně řečeno, uvádějí se odkazy, přímo a podstatně pojednávající o subjektu článku, nic víc. Nikoliv odkazy na instituce, ve kterých subjekt působí, nebo podobně. To se zmiňuje pouze v článku, nikoliv v EO. Sociální sítě, jako LinkedIn, jsou rovněž nepřípustné, protože vyžadují registraci. --Mario7 (diskuse) 22. 9. 2013, 16:29 (UTC)
Ok, snažil jsem se dodat ref., které kolega Marek Koudelka postrádal. -kan-fan- (diskuse) 22. 9. 2013, 17:33 (UTC)
Já jsem ale vůbec nepostrádal reference, šlo mi o styl, ve kterém byl napsán. --Marek Koudelka (diskuse) 22. 9. 2013, 17:36 (UTC)
Jasně, a budu se lépe snažit, abych se cs.wiki stylu naučil. :-) -kan-fan- (diskuse) 22. 9. 2013, 17:44 (UTC)
Díky za úpravy článku Jiří Polák (politolog), kolego Mario7. -kan-fan- (diskuse) 22. 9. 2013, 17:52 (UTC)
Není zač, zásluhu má hlavně kolega Romanzazvorka. --Mario7 (diskuse) 22. 9. 2013, 22:50 (UTC)
:-) :-) :-) -kan-fan- (diskuse) 23. 9. 2013, 19:54 (UTC)

Může Vám pomoci[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o to, abyste nepoužíval(a) tlačítko Zveřejnit změny po každé drobné editaci. Každá zveřejněná změna se ukládá do historie článku a do seznamu posledních změn a časté ukládání je tak zbytečně přeplňuje a znepřehledňuje. Hrozí také, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Zveřejněním zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku.

Editujete-li přímo zdrojový text článku (tlačítko „Editovat zdroj“), doporučuje se používat tlačítko Ukázat náhled, které Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole Shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny zveřejněte.--Horst (diskuse) 30. 4. 2019, 09:04 (CEST)Odpovědět

Díky, Horste, budu se lépe snažit, ale mám problém když mi neuložená editace „zmizí“. -kan-fan- (diskuse) 30. 4. 2019, 11:52 (CEST)Odpovědět