Diskuse ke kategorii:Funkce na základě jmenování

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Oashi v tématu „K návrhu na přejmenování

K návrhu na přejmenování[editovat zdroj]

Kolega BobM nyní navrhl přejmenovat kategorii z názvu Kategorie:Funkce na základě jmenování (pod nímž ji založil Oashi) na "Jmenování". Pak ještě vidím v historii, že tito dva kolegové se před pěti lety přetahovali o kategorizaci, resp. BobM se snažil ji z více kategorií vyřadit a Oashi je tam buď vracel, nebo hledal vhodnější, a BobM v reakci na spor navrhl kategorii na smazání (neúspěšně). Samotné zdůvodnění návrhu na smazání bylo tehdy dost nesrozumitelné až nesmyslné, ale v diskusi se nějaké důvody pro a proti najít daly.

Zdá se být logické, že pokud máme kategorii "Funkce na základě jmenování", měla by existovat i nadřazená kategorie "Jmenování", ovšem přímo do takové kategorie by asi patřily spíše jen články o konkrétních jmenovacích aktech či ceremoniálech a jejich právní úpravě, např. samostatný článek o jmenování soudců, jmenováním profesorů nebo jmenování předsedy vlády, což by určitě nosná encyklopedická témata byla. Avšak pro články, které jsou obsahem kategorie nyní, je vhodná pod takovým názvem, jaký má nyní. Rozdělit funkce na volené a jmenované považuji za celkem relevantní, byť tedy zařazení některých jednotlivých článků může být sporné, nejen kvůli rozdílům mezi jednotlivými státy a právními systémy (soudce může být někde volen a jinde jmenován), ale i například kvůli těžko vymezitelnému rozdílu mezi jmenováním, pověřením, nominací či prostě uzavřením pracovní smlouvy pro nějakou činnost. Mnohdy nejde o rozdíl faktický, ale jen zvykově-terminologický. Článek Jmenování (hlavní autor Sokoljan) vypadá sice rozsáhlý a edukativní, ale není prakticky vůbec zdrojovaný a tudíž se o něj moc opírat nemůžeme, co se týče přesného vymezení pojmu a jeho vztahu k souvisejícím pojmům či procesům. Přitom je to velmi zajímavá a aktuální například právní otázka, jestli "jmenování na základě návrhu" znamená pouze uvedení do funkce, anebo posuzování návrhů a rozhodování o nich. A řekl bych, že právní názor na tuto otázku zdaleka není ustálený. --ŠJů (diskuse) 23. 1. 2021, 17:19 (CET)Odpovědět

@Oashi, BobM, ŠJů: Aktuální název kategorie Funkce na základě jmenování dostatečně a srozumitelně pojmenovává a popisuje její obsah. --Zelenymuzik (diskuse) 17. 12. 2021, 20:02 (CET)Odpovědět
@Zelenymuzik, BobM, ŠJů: Páni, to je tedy archeologie po historii WP, to koukám. --Franta Oashi (diskuse) 18. 12. 2021, 05:14 (CET)Odpovědět

Jen jedna kategorie ze zamýšlené struktury[editovat zdroj]

Co si to vybavuji, šlo mi tenkrát o zkřížení čtyř jevů:

1) Zaměstnanec má pracovní zařazení, ale nad jeho rámec mu může být svěřena funkce manažera, nebo třeba správce skladu: Zkrátka "funkce", kde má vyšší pravomoci, větší zodpovědnost a při tom je jmenován (svévolně) například jednatelem, nebo do křesla ředitele/manažera majitelem soukromé firmy.
2) Podobně toto může nastat i ve veřejném sektoru, kde také rozhoduje vysoce postavená osoba (ministr?) například o svých náměstcích... Které zjevně jmenuje do funkce.
3) Ve veřejné správě například však může dotyčný získat funkci rozhodnutím ne byrokratickým, z vůle osoby byrokrata, nýbrž demokratickým, z vůle lidu (pléna), běžně volbami.
4) A (ne)poslední do kombinování je volení do funkce v soukromém sektoru (nebo v politické straně třeba), kde si plénum či valná hromada běžně volí své ho předsedu a představenstvo, aby za ně dělali exekutivu. Tedy už nejde o jmenování (byť formálně-ceremoniálně třeba ano, ale pak by Zeman kvůli Fialovi šel před Ústavní soud), nýbrž funkce padne na člověka skrze volby, tedy v rámci vymezené skupiny kvalifikovaných voličů /volitelů řekněme demokraticky, kdy ani žádné jmenování probíhat nemusí: Například předseda strany se stává předsedou okamžitě vyhlášením výsledků voleb, bez jakéhokoli jmenování - však kým by také byl jmenován, když nad ním již nikdo není.

Tedy k této naší (nad)kategorii o obecném jmenování bych si představoval i další obdobné (nad)kategorie:

Jde tedy o definování dvou dimenzí (os pro graf, definičních množin-oborů), které každá mají své vlastní možnosti, hodnoty.

A s těmito čtyřmi pak jejich prokombinované podkategorie:

  • veřejné jmenování (či jmenování ve veřejném-politickém sektoru) z vůle nadřízené osoby, což je do značné míry jen vnitřní věcí toho kterého úřadu;
  • jmenování do veřejné volené funkce, kategorie:Zastupitelé (Kde ceremoniální jmenování je vlastně nadbytečné, když té osobě stačí už samo zvolení, kdy na jmenujícího je kladen požadavek konat jen jedním směrem, že nemá úniku - pak je to akt nadbytečný: Zápasili s ním jak Zeman, tak i Klaus... A takových nesmyslů a procesních zbytečných "rozhodnutí" s jedinou možností o již rozhodnutém je v naší Ústavě vícero.), což už spadá pod zákon o Zastupitelích apod. Anebo tu máme podobné: kategorie:Veřejné funkce například. Tak i takové zahrnout.
  • soukromé jmenování, například jednatele firmy jejím majitelem, což se fakticky a materiálně projeví v Rejstříku, jde tedy o akt podle "Obchodního zákoníku", dnes již podle Občanského, asi podle Zákona o korporacích? Nebo jmenování i jakékoli "pověřené osoby", kterou si třeba představenstvo firmy samovolně rozhodne, že si ji najmou a svěří jí odpovědnosti, které si sami vymyslí, jak jim libo. Ikdyby to byl klíčník nebo uklízečka, jako nově jejich jediný/první zaměstnanec. Plénum jako celek totiž nemá takovou možnost/schopnost "dělat exekutivu".
  • soukromé jmenování-volení už jsem tu zmínil: ve družstvech, stranách.
Tolik "co", k zamýšlené struktuře.

Tím by takto vznikly přinejmenším 4 (pod)kategorie, jako kombinace dvou hodnot, po jedné z každé množiny-dimenze. A vzápětí toto lze zesložiťovat - například pro dimenzi soukromou-občanskou-veřejnou. Ha už teď jsem tuto základní (nad)dimenzi, (nad)kategorii rozšířil o hodnotu pro "věci občanské":

  • věcmi soukromými mohou být akciovky, družstva, ... (Zákon o korporacích)
  • věcmi občanskými mohou být charity, spolky, strany či hnutí ... (hned několik jejich zákonů)
  • věcmi věřejnými-politickými-státními mohou být moc zákonodárná (každá z komor s vlastními pravidly), moc výkonná (i vláda vydává své zákony, a ačkoli by se měla omezovat jen na vládu úředníkům, neustále se socialisticky-centralisticky montuje i do věcí soukromých: Odluku od Státu!), moc soudní, policie, armáda... Spousta zákonů k těmto jednotlivým.
  • A nejsem si jistý, kam by patřila obecní samospráva - přeci jen má blízko ke spolkům, ale už spadá pod Volební zákon, tak asi samostatně, ještě jako další bod: Už dokonce čtvrtý, ve stejné dimenzi / na stejné straně tabulky pro tvorbu křížových 2D kombinací.

A ve všech těchto organizacích (zde výše rozstrukturovaných) dochází ke jmenováním do fukncí: buď z vůle jednotlivce, nebo z vůle pléna. Teď nevidím, zda i na této ose lze pomnožit možnosti?

U "základních dimenzí", u (nad)kategorií výše, očekávám, že budou znát své "sourozence", například jako {{související kategorie}}: Ale máme vůbec takovou (nadnad)kategorii, která by rozlišovala věci {státní, soukromé, ...občanské, obecní} , aby tyto možnosti obsahovala? (Nebojte, nehodlám zakládat "kategorii:Věci lidské".) Protože tyto čtyři(? asi i vícero) by měly spadat do jedné společné kategorie, být do ní zanořené, pak společně s hodnotou z druhé dimenze, aby křížením definovaly své podkategie, různé kombinace dvou, po jedné z obou dimenzí/nadkategorií.

Teď v příkladech, konkrétnější "jak"...

Aktuálně zde máme "kategorii:Funkce na základě jmenování", jenže to je jen jeden prvek z jedné dimenze. Očekávám založení ještě její "sesterské" kategorie:Funkce na základě zvolení", jejího protikladu/alternativy, ve stejné dimenzi.

Tedy prokombinováním dimenzí očekávám založení zanořených prokřížených:

Důsledky zavedení nabízených kategorií, pokračování s nimi

a) Například faráře a kardinála jsem právě zakategorizoval, sem, do naší předměrné kategorie o "organizačních funkcích". Jenže papeže, jeho funkci, teď nemáme jak zakategorizovat! Taková kategorie nám tu teď ještě chybí. A já nabízím přehled, že jde o celou strukturu, ne jen o "doplnění druhé kategorie", a "konec zvonec hotovo": Aby byly systematické, má jich být více.

b) Kategorie věcí soukromých; funkcí soukromých; jmenováních a volbách soukromých; mají na sebe vzájemně ukazovat se svými protiklady, jako věci veřejné; funkce veřejné; jmenováních a volbách veřejných. A pak pokračovat vytvářením ještě hlubších... Samotné vytvoření kategorií je jen první krok, ještě se musí zařadit do současné struktury, popropojvat se vzájemně: vertikálně i do stran.

c) Když se ještě podíváte do historie této stránky/kategorie, i u této se zuřivě měnily kategorie: Tak trochu platily, tak trochu ne... Protože tato je teď jediná svého druhu, snaží se "řešit" příliš velký záběr. Takže i na tomto zmatku a šíři zakategorizování této do jiných, a jiných kategorií do této, je vidět, že jsou potřeba i další takové kategorie. Tento zmatek se vyřeší: Hurá.

d) A pak i kategorie konečně naplnit články, již existujícími. Třeba kategorie:Veřejné funkce: Teď jsou tam články jeden přes druhý, opět příliš obecně - vzájemně příliš vzdálené články/kategorie vedle sebe. Zavedením podrobnějších kategorií se tyto vytřídí a zaspecializují, vzájemně se přiblíží, resp. zbudou jen vzájemně si blízké. A vlastně by se z obecných "dimenzionálních kategorií" časem mohly stát {{metakategorie}}, aby se články "nuceně" zatlačily do podkategorií užšího významu, těch zkřížených: do kombinací po jedné možnosti ze dvou "dimenzních".

Proč vlastně

Už jsem zmínil výše, že chci na WP kategorizovat věci soukromé oproti věcem státním/úředním/veřejným: Mým tématem a cílem je odluka od státu. Bohužel i po šesti sedmi letech (sic!) nám státní byrokracie opět ještě více zasahuje do společenských a soukromých oblastí života, a to i přes soudní rozhodnutí, která jim jejich příšernosti zkouší rušit. Ona kategorizační konstrukce výše je tedy "jen pouhou" přípravou například pro ony "odluky": Pro systematické držení soukromého a státního vedle sebe, k jejich vzájemnému porovnání, ať je to čtenářům vidět, jaký je aktuální stav. "Odluky" bude potřeba zakategorizovat, stejně jako mnoho již existujících článků: Když je budeme mít zakategorizované, do nových kategorií zde, tím názorněji se čtenářům ukáže faktická skutečnost (Ať tu dnes WP říká cokoli: Text článků zůstává stejný.) - o fungování společnosti, vlivu úředníka na občana apod. A lze i předpokládat vznik článků nových, například na konkrétní politická témata, podle programů jednotlivých politických stran: A možná tak WP voličům i pomůže ve zorientování se, až se před dalšími volbami budou pídit po informacích o politických uskupeních/kandidátech. Však čtenáře o ničem nepřesvědčuji: Stačí tu na WP jen založit onu kategorizační podstrukturu, tím otřeme okénka, dá se průchod světlu na již existující články, ať se téma zas o trochu ozřejmí, ať je viditelné z dalšího úhlu.

Sice by tu někdo mohl protestovat, že chci nějak agitovat? Prvním krokem jsou kategorie, jejich struktura. A týkají se i politiky: Z poloviny jistě ano. Ale to je vpořádku: Je tu spousta politických článků, však do encyklopedie patří. Své názory mám, ale ty jsou tu irelevantní: Kategorie i články jsou pro všechny. Věřím, že budou plnit / plní svůj účel, i beze mne. Uvidíme zas, až se pak časem nové kategorie zaplní, co potom zas dále.

Uf, je to na dlouho, ovšem směr to má: A i po letech je toto bohužel ještě aktuálnější. Kategorizace v tematické oblasti "organizačních funkcí" je potřeba. Prve se záměr nepovedl, přerušen reverty. Jak však čtete, myšlenka trvá. Díky za echo. --Franta Oashi (diskuse) 18. 12. 2021, 05:14 (CET)Odpovědět