Diskuse:Vatikán

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Sokoljan v tématu „V tabulce máte chybu - (0,44 km2)

K mému revertu:

V sekci viz též bych očekával, že zde najdu články podstatně rozvíjející důležitá témata nakopnutá v článku. Článek Popetown tato očekávání rozhodně nesplňuje. Mít tam ten odkaz je asi stejně logické, jako dát do článku o Velké Británii odkaz na film V jako Vendetta. Cinik 18:22, 24. 5. 2006 (UTC)

Ale Ciniku, je to jediný animovaný seriál, který se ve Vatikánu odehrává, nebo alesoň o jiném nevím. Mě by napříkad zajímalo, který Springfield je ten Simpnových. A to se dočtu v článku en:Springfield, Oregon. Sice to není jisté, ale mnoho fanoušků tomu věří (na en.wiki exituje samozřejmě i relvantnější článek, ale to je jiná). A že by ten Springfield byl pouze pozitivní, to se říci nedá. Třeba tam několikrát skoro bouchla atomová elektrárna, což se Springfildským patriotům asi moc nelíbilo. (Možná i bouchla, jen jsem ten správný díl neviděl, ale určitě v okolí elektrárny žily zmutováné ryby s třema očima). Chtělo by to trochu více nadhledu a tolerance.--PaD 20:38, 24. 5. 2006 (UTC)
Lituji, ale nepřesvědčil jste mne. Ve Vatikánu se odehrává npař. řada dalších filmů, umělecky i informačně mnohem cennějších (např. Fialový a černý). Absolutně nechápu, proč by mezi viz také ve článku o Vatikánu měl být odkaz na "kontorverzní" (= navýsost sprostý a křesťanství a církev urážející) seriál nulové informační hodnoty. Cinik 18:52, 25. 5. 2006 (UTC)

Nepopiram, ze je to zajimavy serial, ale proste k Vatikanu nepatri. Clanek si to jiste zaslouzi, ale cpat do jednotlivzch statu odkaz na filmy odehravajici se v danem state mi prijde ponekud podivne. Konecne do clanku zralok necpeme odkaz na vynikajici vec Pribeh zraloka a do vcel necpu vcelku maju, proste clovek hledajici clanek Vatikan ocekava nejake informace a temi IMHO jiste neni tento kresleny serial. Proste musim rici, ze v tom, ze to sem nepatri souhlasim s Cinikem. Vrba 19:10, 25. 5. 2006 (UTC)

Ještě aby nedošlo k omylu, nemyslím tím, že v článku Vatikán nemá být odkaz na Popetown - to klidně může být v sekci Vatikán ve filmu, vznikne-li, ale rozhodně je absurdní, aby byl v sekci Vizte též (či jak já upřesnostňuji "související články". Stejně tak i v článku o včelce v sekci včely ve filmu či umění by mohla a měla být Včelka Mája, rozhodně bych ji však nehledal v sekci vizte též... Cinik 06:17, 26. 5. 2006 (UTC)
OK, já původně hledal nejvhodnější umístění pro odkaz na v tu dobu sirotčí článek. A po úvaze jsem našel toto. Uznávám, že asi nejlepší umístění by bylo v článku Původní tvorba BBC, ale tento článek prozatním neexistuje. Uznávám, že to není nejvhodnějš umístění. Bohužel nemám takový přehled o filemch, které se odehrávají ve Vatikánu abych navrhovanou sekci vytvořil. Teď mě napdadá asi 5 filmů, ale jejich názvy si nevybaviji a pokud si vybavím, tak to zase nejsou fimy umělecky hodnotné. Docela bych uvítal, kdyby byl článek třeba Vatikánská muzea protože, tyto inforace se do článku o státu (byť má rozlohu menší než malá obec v čechách) nepatří. Ale co vlastně do článku o státu patří, asi se zeptám ve wikiperojektu státy.--PaD 09:18, 26. 5. 2006 (UTC)

Státní zřízení[editovat zdroj]

Co je to "církevní stát" (státní zřízení) ? Je Vatikán skutečně teokracií (absolutistickou)? --BobM 17:35, 26. 10. 2006 (UTC)

Je Vatikán nejmenší stát na světě ? Nebo je nejmenší obydlený stát na světě ? Děkuji --Lovelygirl 18:04, 6. 4. 2008 (UTC)

Nejmenší stát na světě počtem obyvatel i rozlohou. Těžko si lze představit neobydlený stát, co by to asi bylo? --Dryvalley 22. 2. 2012, 09:36 (UTC)

Editace 15.01.08[editovat zdroj]

Moje editace vznikla překladem anglické verze wiki. Chybí v ní odkazy na hesla a podobné věci. Omlouvám se, ale nemám čas se tím zabývat. Snažil jsem se pouze zvýšit informativní hodnotu této stránky.

V tabulce máte chybu - (0,44 km2)[editovat zdroj]

Rozloha Vatikánu není 440 m2 ale 44 km2

Dobrý den, není to chyba - rozloha Vatikánu je skutečně 0,44 km2, čili 440 000 m2. --Pcnavod (diskuse) 5. 10. 2013, 12:22 (UTC)

Dobry den, rozloha 0.44km2 zodpoveda ploche 440x100m, tak tiez tomu nerozumiem... a mimochodom, su v tych plochach zapocitane aj podzemne priestory?:)

Plochou se rozumí plocha na povrchu Země čili na mapě, ne nějaká "podlahová plocha" uzavřených prostorů. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 18. 2. 2017, 17:39 (CET)Odpovědět

v tabulce mate chybu-(statni sekretar)[editovat zdroj]

to misto uz je zarucene obsazeny