Diskuse s wikipedistou:Pcnavod

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Pcnavod v tématu „Patrolář

--Mario7 (diskuse) 29. 8. 2013, 20:46 (UTC)

Tintinova dobrodružství (film)[editovat zdroj]

Ahoj, díky za doplnění části děje, ale bylo by dobré, kdyby jsi jej v brzké době dokončil. Film jsem neviděl, takže to sám popsat nemůžu, znám jen komiksy. --Harold (diskuse) 15. 9. 2013, 21:04 (UTC)

Ahoj, plánoval jsem si že to doplním, ale poslední dobou nemám moc času. Pokusím se do konce týdne děj dokončit. Film jsi pamatuji takže to nebude trvat dlouho. --Pcnavod (diskuse) 15. 9. 2013, 22:37 (UTC)
Omlouvám se, ale bohužel to nestíhám. Je to poměrně rozsáhlí film a neustále se v něm něco děje. Navrhuji buď tento děj nechat aby ho nikdo doplnil nebo odstranit. --Pcnavod (diskuse) 27. 9. 2013, 21:25 (UTC)
Opravdu by to stačilo jenom nějak stručně dokončit. Ne žádné podrobnosti, prostě jen základní děj, o co tam jde, ve čtyřech, pěti větách, což by myslím určitě šlo udělat. Nedokončený popis děje by byla poměrně špatná vizitka pro Wikipedii, to je totiž horší než nedokončený jakýkoliv jiný text/článek... --Harold (diskuse) 27. 9. 2013, 21:37 (UTC)
Tak dobrá. Něco jsem si už sepsal tak to zkusím vložit. --Pcnavod (diskuse) 27. 9. 2013, 21:38 (UTC)
Už jsem to přidal. --Pcnavod (diskuse) 27. 9. 2013, 21:51 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]

Ahoj, moc ti děkuji. Moc mě to potěšilo. --Pcnavod (diskuse) 29. 10. 2013, 09:32 (UTC)

Wikidata[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás však poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. V levém sloupci pod seznamem interwiki v českém článku klikněte na „Upravit odkazy“. Vložte kód jazyka (angličtina má en, němčina de atp.)
  3. Vložte název cizojazyčného článku. Klikněte vpravo dole na odkaz „[Propojit se stránkou]“.
  4. V případě, že existuje již více cizojazyčných verzí, budete vyzváni k potvrzení.

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 30. 11. 2013, 19:01 (UTC)

Dobrý den, děkuji vám za radu. O interwiki jsem věděl, ale nikdy mě nenapadlo je použít. Budu se snažit je přidávat. Hezky večer přeje Pcnavod (diskuze), 30. 11. 2013, 21:06 (UTC).

Malé editace[editovat zdroj]

Ahoj, předně díky za hlídání, články atp. Mám jen malou prosbu. Když přidáváš do článků nějakou urgentní šablonu, nebo zpochybňovací šablonu (typicky "významnost, UU, UO, reklama, NPOV a další), prosím neoznačuj to jako malou editaci. Podle mého je označení článku k odloženému smazání dost zásadní změnou v jeho historii... :-) Jinak díky za tu Bounty, to jsi ji zrovna jedl, nebo sis na ní vzpomněl jen tak? :-) Zdraví --Mates (diskuse) 8. 12. 2013, 14:48 (UTC)

Ahoj, nevěděl jsem jestli to je klasická editace. Už to budu dávat jako normální editaci. Co se týče Bounty tak to byla spíše náhoda. Hledal jsem na německé wikipedii jaké články bych mohl založit a narazil jsem na Bounty :-D. Přeji hezký den Pcnavod (diskuze), 8. 12. 2013, 15:34 (UTC).

HPL - vysokotlaký laminát[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o pomoc ohledně grafické úpravy článku o HPL - vysokotlakých laminátech. Nereagoval jsem protože jsem byl v zahraničí. Nedělám si ambice být pravidelným a znalým Wikipedistou. Pouze se snažím seznámit českou veřejnost s fakty ohledně kvality používaných materiálů k výrobě interiérů a nábytku. V oboru jsem vzdělán a pohybuji se v něm úspěšně více jak 20 let. Články jsou mnou napsané jak na Wikipedii tak, na : www.laminatyprotruhlare.cz. Tím je doufám vyřešen problém s uznáním autorství. Protože ani nevím, zda se tento článek k Vám dostane, kontaktujte mě na tel. 736760777 nebo na mém emailu: protruhlare@gmail.com. Děkuji. Německý.

Dobrý den, vidím že jste kontaktoval už zkušenějšího wikipedistu Harolda a proto doufám že už vám informace jak tuto situaci řešit poslal. Jen doplním že zde najdete článek o autorských právech. S pozdravem --Pcnavod (diskuze), 20. 12. 2013, 09:36 (UTC).

Přesměrování[editovat zdroj]

Dobrý den, mohu se zeptat k čemu je kategorie Přesměrování z vědeckého jména dobrá, resp. jaké je její využití? Děkuji. Vojtěch Zavadil (diskuse) 20. 12. 2013, 11:09 (UTC)

Dobrý den, zdá se mi, že kategorizace redirectů se poměrně hodí stejně jako běžná kategorizace článků. Myslím si, že se to hodí např. v případě, když uživatel hledá nějaké vědecké jméno tak mu stačí pouze najít tuto kategorii a zjistí si všechny vědecká jména nebo jen když chce někdo zjistit proč je toto přesměrování založeno. Přeji hezký den. Pcnavod (diskuze), 20. 12. 2013, 11:18 (UTC).
Ahoj, moc ti děkuji. Wiki mě zatím nepřestává bavit tak doufám, že ještě dlouhou dobu zde budu přispívat. Spoustu úspěchů do nového roku přeje Pcnavod (diskuze), 31. 12. 2013, 17:41 (UTC).

Velká Británie[editovat zdroj]

Ahoj, ve Tvých článcích o filmech jsem si všiml, že užíváš termín Velká Británie pro Spojené království (Velké Británie a Severního Irska). Velká Británie je pouze jeden ostrov, nikoliv celá země. Stejně tak jsem si někde všiml, že pro USA užíváš termín Amerika (tedy, že daný film měl premiéru v Americe). Amerika je kontinent, stát je Spojené státy americké, takže buď piš „ve Spojených státech“ (případně „ve Spojených státech amerických“) nebo jednoduše „v USA“, ale ne „v Americe“. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 4. 1. 2014, 17:38 (UTC)

Ahoj, děkuji za upozornění. S pozdravem --Pcnavod (diskuze), 4. 1. 2014, 17:52 (UTC).

Články o fotbalistech[editovat zdroj]

Čau, díky za články o slovenských fotbalistech, které překládáš ze skwiki. Jenom bych tě poprosil, přidávej příště do infoboxu k vlaječkám parametr |style=vertical-align:0; , jako jsem to opravil u článku Igor Držík. Bez nich se infobox špatně zobrazuje ve Firefoxu. Taky by pomohlo, kdybys vkládal před defaultsort portál Fotbal a článek pak vždy připsal sem. Díky --Chalim Kenabru (diskuse) 7. 1. 2014, 15:08 (UTC)

Ahoj, děkuji ti za upozornění. Články o fotbalistech zakládám jen zřídka, ale i tak se mi tyto rady budou hodit. Hezký den. --Pcnavod (diskuze), 7. 1. 2014, 15:43 (UTC)

Odřádkování[editovat zdroj]

Ahoj, prosím tě, jak mám s tím odřádkováním postupovat? Jsem tu chvíli a snažim se vycházet ze článků, co jsem zatim pročetl, ale zatím mám pocit, že to je různě. Já myslel, že to takhle nahňácaný na sobě vypadá blbě (ze začátku), ale když na to koukám teď, tak se mi to zdá lepší. Myslíš, že bych měl projít všechny založený články a opravit si to? Dík za odpověď. --Jan Kovář BK (diskuse) 10. 1. 2014, 00:36 (UTC)

Ahoj, já tedy osobně preferuji spíše, když jsou odstavce více k sobě, protože pokud si projdu některé známé články tak většina tento způsob používá, ale zdá se mi zbytečné je zpětně všechny procházet. V podstatě ani nikdy nebylo řečeno nějaké pravidlo zakazující počet odřádkování, takže je to dost individuální. Pcnavod (diskuze), 10. 1. 2014, 11:19 (UTC).

Převzato[editovat zdroj]

Díky za upozornění, šablonu nepoužívám proto, že (trochu pedantsky) odkazuje na starší verze a čtenář, když vidí upozornění na "starou verzi", může mít dojem, že někam zabloudil. Přitom ho verze vůbec zajímat nemusejí, a detektiv, který hledá stopu, si verzi snadno dohledá podle data. Ale je to věc vkusu. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 11. 1. 2014, 20:23 (UTC)

Tvorba článků udělátkem[editovat zdroj]

Pane kolego, je sice hezké doplňovat českou wiki stovkami nových článků překladem z cizojazyčné wiki, ale prosím Vás: když už používáte různá automatická udělátka pro rychlotvorbu článků, čtěte si to po sobě dřív, než to uložíte! Čeština většinou pláče: shody přísudku s podmětem jsou v češtině tvarované jinak (i/y), některá slova mají posunutý význam (například „... se stali jeho domovskou scénou desky“ je hloupost, počeštil jsem to na „... se stala jeho domovskou scénou prkna“) a jiná nedávají význam v češtině vůbec („podhozené peníze“ - podhodit můžete leda tak štěrk pod auto na náledí). O stylistických perlách typu „Dagmar Bruckmayerová se narodila Anne Bajnokovej a Karlovi Bajnok“ už vůbec nemluvě. To, co jste stvořil minulý týden, jsem jen zčásti prohlédl, ale už jsem neměl sílu to vše opravovat... Jiří Erben (diskuse) 27. 1. 2014, 05:04 (UTC)

Moc se vám omlouvám, budu se snažit tyto chyby napravit. --Pcnavod (diskuze), 27. 1. 2014, 14:29 (UTC)
Mně se nemusíte omlouvat, tady jde hlavně o čtenáře a uživatele Wikipedie, ne o mně osobně...Jiří Erben (diskuse) 27. 1. 2014, 19:08 (UTC)

Peter May[editovat zdroj]

Ahoj, toto heslo bylo označeno jako porušující autorská práva. Stačí, když jsem přepsala uvedenou pasáž svými slovy a "uložila změny"? --Hanka.krej (diskuse) 30. 4. 2015, 13:31 (CEST)Odpovědět

Článek Kup rizikovku a investuj zbytek[editovat zdroj]

Dobrý den, na stránku Kup rizikovku a investuj zbytek jste vložil šablonu Wikifikovat. Zkusil jsem s tím něco udělat, je to již v pořádku? Můžu šablonu odstranit? S pozdravem, Urbanecm (diskuse) 27. 5. 2015, 12:07 (CEST)Odpovědět

Dobrý den. Zdá se mi že je to v pořádku. Více se už jich tam nedá dát. BTW, šablonu Wikifikovat můžete odstraňovat i sám (pokud si myslíte, že jste všechny odkazy přidal). Hezký den, --Pcnavod (diskuze), 27. 5. 2015, 14:07 (CEST)Odpovědět
Děkuji, šablona odstraněna. S pozdravem, Urbanecm (diskuse) 28. 5. 2015, 14:19 (CEST)Odpovědět

Portály[editovat zdroj]

Zdravím, bylo by fajn (nemusíte, můžete) si zapisovat novinky do portálu Živočichové. Mohou mi i dalším tvůrcům obdobných hesel některé uniknout.--Zákupák (diskuse) 8. 6. 2015, 20:21 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, děkuji za informaci. Nevěděl jsem, že tam něco takového je. --Pcnavod (diskuze), 8. 6. 2015, 20:27 (CEST)Odpovědět

Přeodkazování[editovat zdroj]

Ahoj, díky moc za mnoho článků o počítačových hrách. Není ale potřeba přidávat odkaz ke každému termínu: v článcích o hrách by měly být hlavně odkazy na věci spjaté s hrou, odkazovat na signál a písek je v takovémto článku už podle mne moc. Více viz obecně známé pojmy, které s tématem článku nemají těsnou souvislost v Nápověda:Vnitřní odkazy#Kdy odkazovat. Děkuji. S pozdravem --19. 8. 2015, 21:36 (CEST), Utar (diskuse)

Kompromisy[editovat zdroj]

Ahoj, jaký je důvod pro tento rozlišovač? --Harold (diskuse) 14. 11. 2015, 00:19 (CET)Odpovědět

Ahoj, šlo mi hlavně o to, rozlišit množné číslo od slova kompromis a článek o epizodě. Je to celkem maličkost, ale netrvám na tom, že to tak musí být. --Pcnavod (diskuze), 14. 11. 2015, 13:14 (CET)Odpovědět
Jako myslel jsem si to a v zásadě nejsem proti. Nicméně Kompromisy jako redirect na Kompromis jsi nezaložil, tak jsem se musel zeptat. --Harold (diskuse) 14. 11. 2015, 17:04 (CET)Odpovědět
Aha. Asi mi to v noci nedošlo, že bych ho měl založit. --Pcnavod (diskuze), 14. 11. 2015, 20:42 (CET)Odpovědět

Poděkování[editovat zdroj]

Ahoj, děkuji za kolegiární rady a podporu. Zdraví, --Wenzelskrone (diskuse) 16. 11. 2015, 17:24 (CET)Odpovědět

Ahoj, kdyby jsi si ještě z něčím nevěděl rady, neboj se na mne (nebo na nějakého dalšího, zkušeného wikipedistu) obrátit. Rád pomohu. :-) --Pcnavod (diskuze), 16. 11. 2015, 17:27 (CET)Odpovědět

Řád česko-slovenské vzájemnosti[editovat zdroj]

WikiMěsto Mariánské Lázně[editovat zdroj]

Ahoj, na základě Tvé kategorie dle Kategorie:Wikipedisté z Česka podle kraje bych Tě rád pozval na WikiMěsto Mariánské Lázně ve dnech 3.-5. června 2016. Bude to víkend zasvěcený editování, fotografování a popularizaci Wikipedie. Pokud máš dotazy, prosím ozvi se mi na mé diskuzní stránce nebo na vojtech.dostalwikimedia.cz, pokud máš zájem o účast, tak se prosím zaregistruj co nejdříve :-). Náklady jsou hrazeny z grantů Wikimedia ČR. Díky, pěkný den a sorry za případný spam, --Vojtěch Dostál (diskuse) 18. 4. 2016, 16:32 (CEST)Odpovědět

Patrolář[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že se občas věnuješ přebírání nových článků. Myslím, že by se Ti pro tento účel mohlo hodit právo patroláře, které Ti umožní prohlížet si pouze neprověřené články (na Special:NewPages) a články prověřovat. Předem díky za zvážení Tvé žádosti o toto právo. --Martin Urbanec (diskuse) 23. 5. 2016, 17:47 (CEST)Odpovědět

Ahoj. Už jsem o tom slyšel, ale momentálně neplánuji posílat žádost. Nevím jak dlouho mi to vydrží, ale možná časem ano. --Pcnavod (diskuze), 23. 5. 2016, 18:06 (CEST)Odpovědět