Diskuse:Ketkovice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kytkovice[editovat zdroj]

Snažil jsem se najít nějakou zmínku o Kytkovicích v matrikách a nic. Smažil jsem se najít zmínku na mapách a nic. První dohledatelná zmínka se nalézá v Ottovi.

náhled článku

A na ni navazují ty další. Popravdě mě velmi překvapilo, když jsem si o Kytkovicích v článku přečetl. Vživotě jsem to jméno totiž neslyšel a to je divné, protože původní a užívané názvy nelze nějak striktně vyhladit. A to Ketkovice znám. Nebydlím až tak daleko. Pokud někdo v článku tvrdí, že se název užíval do roku 1918, nechť uvede nějaký jiný příklad tohoto užití před rokem 1918, raději však před vydáním výše zmiňovaného Ottova slovníku naučného. --Rosičák (diskuse) 29. 12. 2012, 05:21 (UTC)

Nepovažuji za vhodné uvádět u obecné fotky v infoboxu takto podrobný popis, jako prosazuje Kalupinka. Není to zvykem ani u NČ, vložil jsem jej tedy přímo k souboru, tam myslím plně postačuje. Dále odstraňuji počty obyvatel z let 2012 a 2013, celá ta tabulka je založena na srovnání podle oficiálního přesného sčítání, je to tak sjednoceno jednak u všech obcí v okrese a pokud jsem se díval, tak i u jiných míst, která jsem nezpracovával já (Rapotice, Vsetín, Bruntál). Navíc čísla uvedená na http://www.czso.cz/cz/obce_d/index.htm se liší od dat sčítání lidu, konzistence a vycházení z jednoho stejného zdroje je v tomto případě myslím důležitá. --Harold (diskuse) 30. 4. 2013, 17:08 (UTC)