Diskuse:John Fitzgerald Kennedy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nejsem si jisty, jestli tenhle clanek neni copyvio s [[1]] -- Postrach

Aktuálně označené copyvio tvrdí, že je to dost podobné článku na www.volny.cz/tokarova. OK, ale vzhledem k tomu, že původním autorem článku je Wikipedista:Tokarova, tak bych docela věřil, že tohle problém není. Ovšem faktem je, jak Postrach ukázal, je zřejmé, že někdo od někoho opisuje. Takže, co s tím? Já bych navrhoval přijmout za fakt, že vztah článku s volny.cz/tokarova je legální a, vzhledem k uvedení nějaké knížky jako zdroje, bych věřil, že text není kopií Postrachem zmíněného článku, ale spíše naopak. Takže, pokud nebudou námitky, copyvio zruším. Ovšem, tak jako tak to výrazně chce encyklopedizaci. --Mormegil 21:38, 6. 2. 2005 (UTC)

souhlasil bych s Mormegilem, a mažu tedy v seznamu článků Porušení práv - JFK tam stále ještě straší. -jkb- 09:16, 24. 9. 2005 (UTC)

Zásadně nikoho nepodezírat![editovat zdroj]

Na článku je patrné, že jej napsala žena, které použila běžně známá fakta. Podezírat jí z "opisování" je latentní ignorance. Pakliže se někdo narodil např. "26.03. 1946" a ostatní to permanentně citují, je to citace neměného faktu a nikoli "opisování".

Je skutečně objektivní pravdou, že literární prameny na tak významnou osobnost jsou velice chatrné. To se dá ovšem doplnit bez podezírání. Učiním tak v následujících dnech. Myslím, že to věci i autorce poslouží.

Salute, --Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy 12:17, 18. 10. 2006 (UTC)


Vážená paní kolegyně,

pouze malé upozornění: Pakliže užíváte citáty, uvádějte prosím pramen (Kdy? Kde?). To platí i o literatuře: Kdy byla kniha vydána? Kým? O jaký náklad jde (1. vydání, 2. vydání... etc.), popř nakladatelství - a ISBN (registrační číslo vydání). Pakliže tyto informace nejsou uvedeny snižuje to věrohodnost. Při písemných zkoužkách na vysokých školách a universitách, humanitního zaměření, se to dokonce považuje za hrubou chybu. Znal se případy, že to končilo dokonce "koulí" - tedy "nedostatečnou". Jinak nic ve zlém.

S přáním všeho nejlepšího! --Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy 11:10, 22. 10. 2006 (UTC)