Dauntless (videohra)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Dauntless
EngineUnreal Engine 4
PlatformyMicrosoft Windows
Nintendo Switch
iOS
PlayStation 5
Datum vydání2019
Žánrakční hra na hrdiny
KlasifikaceESRB 13 a více
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Dauntless je kooperativní akční RPG hra vyvinutá společností Phoenix Labs. Hra byla původně spuštěna ve beta verzi v květnu 2018 pro Microsoft Windows. Hra byla spuštěna 21. května 2019 pro PlayStation 4 a Xbox One, včetně plné podpory cross-playe. Verze pro Nintendo Switch byla vydána 10. prosince 2019.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Po kataklyzmatické události přežívá lidstvo v drsném, ale majestátním světě plovoucích ostrovů. Divoká zvířata známá jako Behemoths pronásledují Zemi. Jste hrdina, který riskuje život, lovící hrozbu Behemoth. Na své cestě vytvoříte mimořádný arzenál zbraní a vybavení, abyste překonali obrovské výzvy ohrožující Zemi.

Vývoj[editovat | editovat zdroj]

Od svého oznámení si tato hra získala velký zájem hráčů a vybízí Phoenix Labs, aby byly transparentnější ohledně plánů rozvoje hry a komunikovaly se svými fanoušky, aby napomohly rozvoji hry. Také naplánovali přesunutí closed alfa o několik měsíců později, aby získali větší zpětnou vazbu od hráčů. V dubnu 2017 zahájili testování alfa.

Phoenix Labs byl tvořen bývalými vývojáři Riot Games Jesse Houston, Sean Bender a Robin Mayne a od ledna 2017 zahrnuje 40 vývojářů dříve z BioWare, Blizzard Entertainment a Capcom. Zatímco malé studio ve srovnání s ateliéry AAA, Houston řekl, že byly umístěny tak, aby nabízely „nový jedinečný přístup k tvorbě zážitků AAA“.

Dauntless je první verze studia. Bylo inspirované Capcom sérií Monster Hunter, která je u hráčů velmi populární. Vývojáři sami mají přes 6000 hodin v různých titulech Monster Hunter. Dauntless byl také ovlivněn Dark Souls a World of Warcraft. Hra je určena k hraní ve co-op, protože ji vidí jako společenskou zkušenost, a mají v úmyslu přidat sociální / multiplayerové interakce, které přetrvávají ve hrách jako World of Warcraft a Destiny, aby se odlišil Dauntless od hry Monster Hunter. Houston uvedl, že plánuje ve hře extrémně obtížné úkoly, takže zatímco většina hráčů bude schopna dosáhnout principu endgame state, jen málo z nich bude dostatečně kvalifikovaných, aby tyto úkoly převzali, podobně jako u některých úkolů ve World of Warcraft. Vzhled a pocit hry byl inspirován animovaným filmem Na vlásku a jinými filmy Disney, vyhýbáním se hyperrealismu tak, aby grafika hry stárla dobře.

Zbraně[editovat | editovat zdroj]

Ve světě Dauntless je k dispozici celá řada zbraní.

Každý typ zbraně je schopen způsobovat Behemothům a jejich částem těla různé typy poškození. Musíte zajistit, aby vaše lovecká skupina měla rovnováhu každého typu poškození.

Každá zbraň patří k jednomu ze tří typů zbraní, z nichž každý se může pochlubit klady a zápory svých schopností v bitvě.

Aether Strikers: Poskytuje velké poškození s využitím různých technik, které zabírají mantry. Útočné pěsti, které udělují velké poškození za krátký časový úsek.
Axe Těžká zbraň pro taktického vraha. Nasměrujte své zásahy a nabijte si měřič, poté jej uvolněte a spusťte speciální útokový. Axe má 2 typy unikátní mechaniky: „Resolve“ a „Determination“.
Chain blades Rychle zasahuje dvojité nože s nejvyšší mobilitou ve hře. Roztočte čepele z jejich řetězu, abyste mohli Behemothy rozbít z dálky, nebo se zatáhněte za útok zblízka
Hammer Poskytuje velmi vysoké poškození a může rozbít části těla Behemoth. Smrtelné spojení kyje a děla.
Ostian Repeaters Uděluje bonusové škody zraněným částem těla Behemoth. Střelná zbraň, která vám umožňuje vysokou mobilitu. Tato zbraň bude odemčena, jakmile dokončíte úkol Ironclad Admiral. Když se vzdálíte od Behemothů, dojde k velké ztrátě poškození. Čím blíž jste, tím větší poškození způsobíte.
Sword   Klasická zbraň, která září v blízkém okolí. Vynikající volba pro dělení dílů. Uděluje bonusové škody zraněným částem.
War Pike Postupné budování se silnou návratností. Způsobte taktické rány, abyste si vybudovali měřič, a pak tuto energii zabalte do ničivých minometných ran. Čím více skladujete, tím více bolí.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]