(You Drive Me) Crazy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(You Drive Me) Crazy
Singl od Britney Spears
Z alba...Baby One More Time
Strana BI'll Never Stop Loving You
VydánoUSA 23. srpen 1999
Česko 20. září 1999
Nahráno1998
Formátsingl
ŽánrPop/Dance
Délka3:17
VydavatelstvíJive Records
ProducentMax Martin, Rami
AutorMax Martin, J. Elofsson, P. Magnusson, D. Krueger
Umístění na žebříčku
CertifikaceStříbro (Velká Británie)
Singly Britney Spears chronologicky
Sometimes
(1999)
(You Drive Me) Crazy
(1999)
Born to Make You Happy
(1999)

(You Drive Me) Crazy (Přivádíš mě k šílenství) je třetí píseň Britney Spears z jejího prvního alba ...Baby One More Time. Píseň vyšla během třetí čtvrtiny roku 1999 a později byla zařazena i na album největších hitů této zpěvačky s názvem Greatest Hits: My Prerogative.

Informace o písni[editovat | editovat zdroj]

Píseň je odlišná od verze, která vyšla na albu. Ta, která vešla do povědomí posluchačů je nejčastěji nazývána jako Stop Remix!. Píseň se objevila ve filmu Přivádíš mě k šílenství. Píseň napsal a produkoval hudební táta Britney Spears Max Martin. Hlavním úkolem Britney během velké části její kariéry bylo mlčet a poslouchat to, co jí někdo nařídil. Přesto si už zkraje svého úspěchu dupla nožkou a prosadila jako singl právě „(You Drive Me) Crazy“. Management s její volbou moc spokojený nebyl, proto se producenti písně Max Martin a Rami vrátili do studia a píseň kompletně překopali. Mimochodem, „Crazy“ je jedinou písní Britney Spears, která trůnila na prvním místě české rádiové hitparády. Milovníci seriálů pro děti mohou ve videoklipu spatřit další dva idoly náctiletých, Melissu Joan Hart a Adama Greniera

Videoklip[editovat | editovat zdroj]

Stejně jako předešlá dva klipy i tento režíroval Nigel Dick. Videoklip obdržel i nominaci na MTV Video Music Awards v kategorii nejlepší taneční videoklip. Všechno se natáčelo v Kalifornii a začíná to pohledem na Britney v roli servírky v restauraci.

Pak se Britney objevuje v zeleném topu a černých kalhotách na obrovské taneční scéně, kde nad hlavami všech visí obrovský nápis CRAZY. Ve videoklipu se objevuje i známá americká herečka Melissa Joan Hartová, která tak dělá reklamu svému filmu.

Hitparádové úspěchy[editovat | editovat zdroj]

Píseň (You Drive Me) Crazy se stala v pořadí druhou písní Britney Spears, která se dostala Top 10 americké prestižní hitparádě Billboard Hot 100.

Tento song byl opět obrovským hitem v mezinárodním měřítku. Vedlo se mu dobře v Evropě, Kanadě i Austrálii.

Ve Velké Británii se této písně prodalo více než 257 000 kopií a Britney se tak stala v Británii nejprodávanějším umělcem za rok 1999, kdy zde prodala skoro 2 miliony kusů singlů.

Umístění ve světě[editovat | editovat zdroj]

Hitparáda (1999) Umístění
Česko 1
Svět 1
Izrael 1
Filipíny 2
Nizozemso 2
Evropa 2
Francie 2
Norsko 2
Švédsko 2
Finsko 3
Německo 4
Švýcarsko 4
Nový Zéland 5
Velká Británie 5
Rakousko 10
USA 10
Austrálie 12
Kanada 13
Hitparáda Prodejnost
Austrálie 70,000
Francie 250,000
Nový Zéland 5,000
Velká Británie 257,000
Celkem 582,000