Z Nation

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Z Nation
Žánrypostapokalyptický, zombie, horor
HrajíKellita Smith, DJ Qualls, Michael Welch, Keith Allan, Anastasia Baranova, Russell Hodgkinson, Pisay Pao, Nat Zang, Tom Everett Scott, Harold Perrineau
Skladatel znělkyJason Gallagher
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad3
Počet dílů42
Obvyklá délka44 minut/díl
Produkce a štáb
Výkonný
producent
Paul Bales, David Michael Latt, David Rimawi, Karl Schaefer
LokaceSpokane, Washington
Produkční
společnost
The Asylum
DistributorNetflix
Premiérové vysílání
StaniceSyfy
Vysíláno12. září 2014
Oficiální webové stránky
Z Nation na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Z Nation je americký postapokalyptický hororový televizní seriál, který vytvořil Karl Schaefer a Craig Engler a natočila produkční společnost The Asylum.[1] Seriál vysílá stanice Syfy. První, třináctidílná sezóna měla premiéru 12. září 2014.[2] Již se ví, že seriál dostane druhou sezónu.[3] Druhá řada čítala 15 dílů a byla vysílána od 11. září 2015. Ve třetí řadě najdeme 14 epizod.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Tři roky poté, co zombie virus zdevastoval Spojené státy, musí skupina přeživších dostat jediného známého imunního člověka tři tisíce mil z New Yorku do Kalifornie. Tam se nachází poslední fungující virová laboratoř kde čekají na jeho krev. Protilátky v jeho krvi jsou poslední nadějí světa na vakcínu. Tento přeživší ale skrývá temné tajemství, které je všechny ohrožuje.[4]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Z Nation na anglické Wikipedii.

  1. http://www.aintitcool.com/node/66849
  2. Archivovaná kopie. www.syfy.com [online]. [cit. 2014-11-24]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2016-05-18. 
  3. SWIFT, Andy. TVLine Items: Housewives Star Joins Good Witch, Chrisley Renewed & More [online]. TV Line, October 20, 2014 [cit. 2014-10-21]. Dostupné online. 
  4. Syfy Announces All-New Zombie Series 'Z Nation'. tvbythenumbers.zap2it.com [online]. [cit. 2014-11-24]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu.