Přeskočit na obsah

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
World of Warcraft: Battle for Azeroth
VývojářBlizzard Entertainment
VydavatelBlizzard Entertainment
Režisér
  • Ion Hazzikostas
  • Alex Afrasiabi
  • Chris Robinson
Producent
  • Ray Cobo
  • Shani Edwards
Designér
  • Matt Goss
  • Jeremy Feasel
  • Steve Burke
Herní sérieWarcraft
PlatformymacOS
Microsoft Windows
Datum vydání14.srpna 2018
ŽánrMMORPG
Herní módHra více hráčů
Posloupnost
World of Warcraft: Legion World of Warcraft: Shadowlands
Některá data mohou pocházet z datové položky.

World of Warcraft: Battle for Azeroth je sedmý datadisk pro MMORPG hru World of Warcraft, následující po datadisku Legion. Byl oznámen na BlizzConu 3. listopadu 2017. Na rozdíl od předchozích datadisků, které byly spuštěny o půlnoci v každém časovém pásmu, Battle for Azeroth měl vydání pro všechny regiony ve stejnou dobu bez ohledu na časová pásma o půlnoci středoevropského letního času dne 14. srpna 2018.[1][2][3]

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Datadisk umožňuje hráčům dosáhnout maximální úrovně 120, což je nárůst o 10 úrovní od minulého datadisku Legionu. Po spuštění hry je zahrnuto deset dungeonů i s obtížností Mythic+ a první raid, Uldir, byl k dispozici brzy po vydání hry. Počet dostupných slotů v hráčově batohu, který byl od vydání hry v roce 2004 stanoven na 16 slotů, se zvýší, pokud má hráč aktivovaný autentifikátor ve službě Battle.net.

Heart of Azeroth[editovat | editovat zdroj]

Heart of Azeroth je artefakt, který hráč získává od duše světa od Magni Bronzebearda. Je to náhrdelník, který může využívat sílu Azeritu, který funguje podobně jako artifact power v Legionu, neboť se získává běžným hraním hry a slouží k vylepšování artefaktu; stejně tak Heart of Azeroth funguje podobně jako artifact weapons v Legionu tím, že má schopnost být neustále vylepšován. Na rozdíl od artefaktových zbraní však Heart of Azeroth sdílí všechny hráčovy specializace a může posilovat všechny vhodné předměty současně.

Allied races[editovat | editovat zdroj]

Allied races, které byly dříve neutrálními frakcemi nebo nově představené, mohou být rekrutovány dokončením řetězců úkolů. Čtyři z těchto ras byly odemčeny, jakmile datadisk šlo předobjednat v lednu 2018, a další čtyři byly přidány po vydání datadisku. [4]

Warfronts[editovat | editovat zdroj]

Warfronts jsou novou formou PvE obsahu pro 20 hráčů. Fungují podobně jako battlegroundy, ale s větším důrazem na budování základny, zabírání a kontrolu území a řízení zdrojů.[5]

Island expeditions[editovat | editovat zdroj]

Podobně jako scenarios v Mists of Pandaria, Island expeditions jsou novou formou obsahu pro trio hráčů, které zahrnují boj proti skupině NPC nebo hráčům za účelem sbírání Azeritu.

Prodej[editovat | editovat zdroj]

Battle for Azeroth se stal nejrychleji prodávajícím datadiskem v historii World of Warcraft.[6]

  1. KOLLAR, Philip. World of Warcraft: Battle for Azeroth is the MMO’s next expansion [online]. 2017-11-03 [cit. 2024-06-26]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. WoW: Battle For Azeroth Expansion Release Date Revealed [online]. [cit. 2024-06-26]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Battle for Azeroth™: One Launch to Rule Them All - WoW. World of Warcraft [online]. [cit. 2024-06-26]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Allied Races. web.archive.org [online]. [cit. 2020-04-26]. Dostupné online. 
  5. KOLLAR, Philip. Battle for Azeroth: World of Warcraft returns to its roots [online]. 2017-11-03 [cit. 2024-06-26]. Dostupné online. (anglicky) 
  6. Battle for Azeroth™ Becomes Fastest-Selling World of Warcraft® Expansion Ever. investor.activision.com [online]. [cit. 2018-08-23]. Dostupné online.