Wikipedista:Bohemia 2016/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Logo obchodní značky SHERLOG

SHERLOG je obchodní značka české společnosti SECAR BOHEMIA, a.s., která se zabývá vývojem technologií a poskytováním služeb zabezpečení, vyhledávání a monitoringu vozidel, vozových parků, pracovních strojů, nemovitostí a objektů, zásilek a potrubí. Systémy využívají technologie GPS/GSM a vlastní celulární rádiové sítě. Společnost expandovala do zahraničí a v současné době provozuje systémy SHERLOG v Evropě (Česká republika, Slovensko, Německo, Španělsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Rusko) a Latinské Americe (Chile, Argentina, Peru, Mexiko, Kolumbie).

Historie[editovat | editovat zdroj]

Značka byla uvedena na trh v roce 1992 a byla spojena s inovativním řešením zabezpečení vozidel. Ve stejném roce byla zahájena výstavba technické infrastruktury vlastní rádiové sítě. Postupně byl na český trh uveden první produkt rádiového zabezpečení vozidel amerického původu LoJack, který během let 1997 a 1998 nahradila společnost vlastní produktovou řadou SHERLOG SecurityCar. V následujících letech uvedla společnost na trh také rádiové zabezpečení nemovitostí SHERLOG Max a začala využívat technologii GPS/GSM pro monitoring a lokalizaci vozidel v rámci produktové řady SHERLOG Trace. Tento produkt distribuuje pod svým vlastním názvem Car Control společnost O2. Kombinace rádiové technologie s GPS/GSM dala vzniknout další produktové řadě SHERLOG Pipelines, která se zaměřuje na detekci a lokalizaci úniku médií z potrubí a produktovodů.

Produktové řady[editovat | editovat zdroj]

  • SHERLOG Security - pro zabezpečení a vyhledávání jednostopých i dvoustopých vozidel s využitím celulární radiové sítě
  • SHERLOG Trace - pro on-line monitorování a správu dopravních prostředků, zásilek a osob prostřednictvím technologie GPS/GSM.
  • SHERLOG Pipeline - pro detekci úniku médií z potrubí s vyžitím GPR/GSM a radiomodemů
  • SHERLOG MAX - bezobslužná kompaktní jednotka využívající radiovou technologii slouží k zabezpečení garáží, obytných prostor, kanceláří a dalších objektů a nemovitostí.
  • Mobileye - pokročilý asistenční systém pro vozidla. Zařízení obsahuje integrovanou kameru, která monitoruje cestu před vozidlem a upozorňuje na dodržování bezpečné vzdálenosti, chodce vyskytující se v blízkosti vozidla, přejezdu podélného vodícího pruhu bez zapnutí světelných signálů a další.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

[[Kategorie:České obchodní značky]] [[Kategorie:České elektrotechnické firmy]] [[Kategorie:Firmy v Praze]]