Wikipedie:Článek týdne/Návrhy/Wrong Way Up

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pokud jste tak po založení této podstránky ještě neučinili, přidejte na konec seznamu návrhů před značku |} tento kód:
{{čt/návrh|Wrong Way Up}}
název
Wrong Way Up
obrázek
Soubor:John Cale, Archa Praha, 9 March 2006 (4).JPG
orientace (obrázku; na výšku / na šířku)
šířka (obrázku; obvykle stačí výchozí)
popisek (obrázku)
John Cale při vystoupení v pražském Divadle Archa (2006)
anotace

Wrong Way Up je společné studiové album britských hudebníků Johna Calea a Briana Ena z roku 1990. Deska obsahuje deset autorských písní s celkovou stopáží 41 a půl minuty. Převážná část alba byla nahrána v Enově vlastním studiu ve Woodbridge. Dvojice spolu v minulosti mnohokrát spolupracovala, avšak nikdy nenatočila společnou desku. Na albu se podíleli jak Caleovi (David Young), tak i Enovi (Rhett Davies) dlouholetí spolupracovníci, stejně jako Enův bratr Roger. Pro Calea jde o druhé kolaborativní album vydané v tomto roce. Již v dubnu totiž vydal společnou nahrávku s Lou Reedem nazvanou Songs for Drella. Z alba bylo vydáno také několik singlů. Na obalu alba se nachází dvě fotografie oddělené linií dýk, což naznačuje spory, které mezi hudebníky vznikly během prací na albu. Reedice z roku 2005 má obal upravený a dýky se zde nevyskytují. Autorem obalu byl Brian Eno a v jeho bookletu bylo poděkování čtrnácti lidem, včetně Caleovy tehdejší manželky Risé.


nominace (NČ / DČ / české / ostatní)
rok (formát: RRRR)
týden (formát: TT)
poznámka (k návrhu)
Kdyby šlo použít fotografie obou hudebníků, jako je to v článku, bylo by to lepší, ale netrvám na tom. Vím, že anotace nedosahuje požadovaného počtu znaků, ale nevím, čím ji doplnit (ESO).

návrh
+0Komentář Navrhl/a: Marek Koudelka (diskuse) 15. 10. 2016, 13:02 (CEST)[odpovědět]
recenze ({{čt/ano| --~~~~}} / {{čt/ne| --~~~~}} / {{čt/komentář| --~~~~}})
  1. -1Ne Chtělo by to upravit češtinářsky. Není jasné, co je "linie dýk" nebo co znamená "Pro Calea jde o druhé kolaborativní album". Dále by v té anotaci mělo být víc toho zajímavého (třeba jak hudbu přijali kritici nebo co bylo uměleckým záměrem autorů alba nebo něco bližšího o těch zmíněných sporech), a ne jen technikálie.--Ioannes Pragensis (diskuse) 17. 3. 2019, 12:31 (CET)[odpovědět]