Turistická značená trasa 7213

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Voreithova cesta)
Turistická značená trasa 7213
Základní informace
Typturistická stezka
Délka5 km
ProvozovatelKlub českých turistů
Značenížlutá turistická značka žlutá značka
Sezónaceloroční
Lokalizace
PolohaKrkonoše
ČeskoČesko Česko, Okres Trutnov
StartPec pod Sněžkou, Corso
CílLesní bouda
Výškový rozdíl350 m
Nejvyšší bodLesní bouda 1105 m
Nejnižší bodPec pod Sněžkou 755 m
Zajímavostiviz turistické zajímavosti na trase
Některá data mohou pocházet z datové položky.

žlutá turistická značka Turistická značená trasa 7213 je 5 km dlouhá žlutě značená trasa Klubu českých turistů[1] v okrese Trutnov spojující Pec pod Sněžkou a Lesní boudu. Její převažující směr je jihozápadní.[2] Horní část trasy se nachází na území Krkonošského národního parku.

Průběh trasy[editovat | editovat zdroj]

Počátek trasy se nachází na rozcestí v centru Pece pod Sněžkou, kde přímo navazuje na rovněž žlutě značenou trasu 7215 od Husovy boudy, prochází tudy červeně značený Okruhem Zeleným a Modrým dolem, modře značená trasa 1813 z Malé Úpy na Obří sedlo včetně její stejně značené odbočky 1812 do Černého Dolu a zeleně značená trasa 4250 ze Spáleného Mlýna, na kterou zde navazuje stejně značená trasa 4206 do Špindlerova Mlýna.

Trasa 7215 vede nejprve zástavbou Pece pod Sněžkou k jihozápadu v souběhu s dalšími trasami, které se postupně odpojují až do místního skiareálu. Po asfaltové komunikaci postupně míjí spodní stanice místních lanových drah a vleků a stoupá lesem jihovýchodním svahem Liščí hory přičemž často mění směr. Končí na rozcestí nad Lesní boudou s červeně značenou trasou 0407 z Černé hory k Chalupě na Rozcestí.

Voreithova cesta[editovat | editovat zdroj]

Voreithova cesta je krkonošská cesta, která se v nadmořské výšce asi 990 metrů odpojuje od silniční komunikace Pec pod Sněžkou - Lučiny a stoupá lesem přibližně jihozápadním směrem k Lesní boudě. Trasa 7213 jí využívá v celé délce. V současné době má charakter asfaltové komunikace.[3]

Turistické zajímavosti na trase[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]