Větší než my

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Větší než my
Původní názevBigger Than Us
Země původuFrancieFrancie Francie
Jazykangličtina
Délka95 min
Žánrdokumentární film
RežieFlore Vasseur
Obsazení a filmový štáb
KameraChristophe Offenstein
StřihAurélie Jourdan
Výroba a distribuce
Premiéra10. července 2021
16. února 2023
Větší než my na ČSFDIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Větší než my (anglicky Bigger Than Us) je francouzský dokumentární film z roku 2021 sledující osudy sedmi mladých aktivistů, kteří se věnují palčivým environmentálním nebo sociálním problémům ve svém okolí.

Popis[editovat | editovat zdroj]

Film vymyslela a natočila francouzská spisovatelka, scenáristka a dokumentaristka Flore Vasseur, produkovala jej známá francouzská herečka Marion Cotillard. Hlavní aktérkou a průvodkyní je mladá indonéská klimatická aktivistka Melati Wijsen.[1] Ta provází diváky na různá místa celé planety a setkává se v reálním prostředí s mladými aktivisty, kteří se snaží změnit svět.[2] Snímek představuje další méně známé aktivisty, kteří jdou ve stopách známější aktivistky Grety Thunbergové.[2]

Účinkující[editovat | editovat zdroj]

Citace[editovat | editovat zdroj]

Topíme se, bojíme se o své životy. Cítím se ztracená. Co jsme si mysleli, že se bude dít? Jak daleko jsme schopni zajít, než se změny skutečně projeví? Chceme ztroskotat, nebo se na změně podílet? Jsme schopni překonat náš strach?

Melati Wijsen

Tvůrčí tým[editovat | editovat zdroj]

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Snímek byl nominován na francouzské ceny César. Získal řadu dalších cen, např. na festivalech Dei Popoli a Reel 2 Real Youth.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. FESTIVAL, Ji.hlava. MFDF Ji.hlava | Větší než my. www.ji-hlava.cz [online]. [cit. 2023-06-20]. Dostupné online. 
  2. a b BEDNAŘÍK, Pavel. Sedm statečných globálního kapitalismu. www.dokrevue.cz [online]. 2021-11-04 [cit. 2023-06-20]. Dostupné online. 
  3. US, Bigger Than. "Bigger than us" - A film and an adventure to fix the world. And to live big.. https://biggerthanus.film [online]. [cit. 2023-06-20]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. US, Bigger Than. "Bigger than us" - A film and an adventure to fix the world. And to live big.. https://biggerthanus.film [online]. [cit. 2023-06-20]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. US, Bigger Than. "Bigger than us" - A film and an adventure to fix the world. And to live big.. https://biggerthanus.film [online]. [cit. 2023-06-20]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]