US5

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
US5
US5, Berlin (2008)
US5, Berlin (2008)
Základní informace
PůvodUSA
ŽánryPop music
Dance
Aktivní roky2005 - 2010
VydavatelTriple-M
WebOficiální stránky
Současní členové
Izzy Gallegos, Jay Khan, Richie Stringini, Cayce Clayton a Jayson Pena
Dřívější členové
Michael Johnson, Christoph Watrin, Vincent Tomas
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

US5 je německo-americká skupina, kterou založil Lou Pearlman. Boyband US5 se skládal z pěti vítězů reality show Big In America. V roce 2005 se US5 prosadili s hitem Maria.

Původní složení: Jay Khan, Izzy Gallegos, Michael Johnson, Chris Watrin a Richie Stringini.

Postupně se prezentovali s dalšími klipy jako jsou: Just Because of you, Come Back To Me Baby, Mama, Best Friends (Richieho sólová píseň pro jeho kamarády ze skupiny), In The Club, One Night With You, 365 Days, Rhythm Of Life, Too much Heaven (1. klip po odchodu Mikela, nazpívali s Robinem Gippem), Round And Round,The boys are back.

V roce 2007, ale Michael opustil US5 a dal se na sólovou dráhu. Novým členem US5 se stal Vincent Tomas. Rok poté, tedy přesně v srpnu 2008 opustil US5 i Chris Watrin, údajně ze zdravotních důvodů.

US5 ale pokračují dál ve čtyřech, tedy Jay Khan, Izzy Gallegos, Richie Stringni a Vincent Tomas. Po odchodu Chrise natočili US5 klip k úspěšnému filmu High School Musical, The Boys Are Back. Koncem roku 2008 se ke skupině přidává 19letý Cayce z Kalifornie a sestava je opět pětičlenná.V únoru odešli Izzy Gallegos a Vincent Thomas.Vincent odešel kvůli jeho matce,která si myslí že je Vinnie moc mladý.Izzy Gallegos se vrátil do Us5,je to už potvrzené že Vincent se nevrátí .Příchod Izzyho zpět do Us5 je potvrzený i samotným Izzym na oficiální fóru.

Nyní hledají pátého člena do skupiny aby byly zase v kompletním počtu a mohli natáčet svoji TV SHOW. Skupina se nakonec rozpadla v roce 2010.

Biografie členů[editovat | editovat zdroj]

Christopher (Izzy) Gallegos (19. září 1983 Kalifornie, USA) začal v 15 letech s hudbou. Byl ve skupině "EXACT". Izzy a jeho skupina jeli například tour jako předkapela Aarona Cartera a Jessicy Simpson.

Izzy je talentovaný tanečník. Mimo jiné umí salta a back-flipy. Ohromující na tom je, že tyto pohyby se učí sám.

V této době má Izzy 4 piercingy a 14 tetování. První tetování si udělal sám strunou od kytary. Izzy je vášnivý do psaní básní a velký fanoušek Wrestlingu. Hlavně Jeffa Hardyho. Někdy Izzy zkouší nové pohyby s kluky z US5. Děkujme bohu,že se žádné "velké" neštěstí nestalo.

Tariq Jay Khan (31. březen 1982 Londýn, Anglie) žil do svých sedmi let se svou rodinou v Londýně, pak se přestěhovali do Berlína. V roce 1998 se jeho rodina rozhodla vrátit zpět do Londýna, ale Jay zůstal v Berlíně společně s jeho otcem. V roce 2000 udělal "A-level" na francouzskou školu s průměrem 1,7. Po dokončení školy se Jay vrátil do Londýna, kde studoval žurnalismus.

O 7 let dříve se Jay zúčastnil zkoušky v Berlíně, kterou pořádala jedna z nejúspěšnějších produkčních společností v Evropě – Triple-M Music. Každý den byl Jay ve studiu, psal písně, zpíval a skládal je, sám s Triple-M Music. Jeho největší úspěch jako skladatel byl s písní "Schick mir en Engel" od vítězné skupiny soutěže Popstars, "Overground", které se prodalo přes 250.000 kopií a byla zařazena několik týdnů jako číslo 1 v různých zemích.

Když začala reality show "BIG IN AMERICA", bylo to Triple-M absolutně jasné, že Jay se má stát členem ve skupině. V US5 je Jay pro své kolegy ze skupiny jako "velký bratr". Nejdůležitější věc pro Jaye je stát na pódiu s klukama (z US5) a okouzlovat US5 fans. "Jak dlouho nás naši fans budou chtít vidět na scéně a poslouchat naši hudbu, tak dlouho budou US5 existovat!"říká Jay.

Christopher Richard Stringini (28. listopad 1988 Illinois, USA) vyrůstal ve Wheatonu, v malém městě blízko Chicaga. Už od svých 4 let se klidně pohyboval na jevišti. Hrál v různých muzikálech a reklamních spotech. Před US5 byl Richie na jeho cestě stát se úspěšným hercem, hrál například v americkém Hollywoodovém filmu "Rule number one"(Pravidlo číslo jedna).

Richie je komik a "klaun" z US5. Rád rozesmává ostatní členy ze skupiny a imituje jejich hlasy ve všech možných a nemožných situacích.

Richie je pořád v kontaktu s jeho rodinou,která je pro něj hodně důležitá.Jeho rodiče ho pořád podporují a motivují ho – doslova mu dodávají sílu kterou potřebuje pro US5.

Jason Pena (28. říjen New York, Harlem, USA) vyhrál casting (v USA) a stal se novým členem v roce 2009. Od útlého věku Jayson ukazoval talent pro umění tance a hudbu. V 7 letech začal Jayson psát své vlastní rapové texty a od 10 se tenhle mladík učí hlasové možnosti. Jakmile se Jayson dozvěděl, že by mohl zpívat, začal se přiklánět k Pop hudbě a R&B. Jayson se zamiloval do Popu a R&B hudby, začal se totiž zajímat o některé různé zpěváky např. Michel Jackson a Usher. Ve 13 letech zkoušel videa a vystoupení jakoby se on sám připravoval na show. Jaysonova vášeň pro hudbu a tanec se staly jeho životem v 15 letech, kdy se rozhodl pokračovat s kariérou v zábavním průmyslu. Jayson byl choreografem svého středoškolského tanečního týmu, různá taneční vystoupení a Sladkých 15&16. V 16 letech a stále na střední překonal tlak a narážky, s kterými se mládež potýká každý den, v jeho mysli ho nic nemohlo zastavit před dosáhnutím svého cíle a dosažení jeho snu stát se umělcem. Jayson taky učil hip-hop na taneční škole Sharon Plesselové, mezitím taky nahrával ve studiu a vylepšoval svůj zpěv. Hudební průmysl se stal velkou částí Jaysonova života. Jaysonova bi-kulturní schopnost mu umožňovala zpívat a vystupovat s místní Latinskou skupinou a také mu dala příležitost tančit ve videoklipu 'raggaetonské' skupiny 'Erre-XI'. Jayson taky vystupoval na Talent show na střední škole, Mayfair Festivalu Umění a jeho ohromná schopnost zábavy mu taky umožnila otevřít P. Diddyho R&B skupinu 'Day 26' ve 'Crocodile Rock'.

Cayce Clayton (3. prosinec 1988 Kalifornie, USA)

Přezdívka: Cay

Znamení zvěrokruhu: střelec

Místo narození: Sant Luis, CA

Rodné město: Atascadero, Kalifornie

Barva vlasů: hnědá

Barva očí: zelená

Sourozenci: bratr a dvě starší sestry

Idolové: Backstreet Boys, NSync

Koníčky: zpěv, tanec, surfování a všechny druhy sportu, které se provozují na pláži

Má rád: Stmívání, Thirteen, hudbu, holky, sport , zpěv, tanec, své kamarády, párty, léto

Nemá rád: lháře, zlé lidi, pavouky

Životní motto: Naslouchej svému srdci

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]