Turistická značená trasa 7362

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Turistická značená trasa 7362
Rozcestník trasy 7362 pod Petrovou boudou
Rozcestník trasy 7362 pod Petrovou boudou
Základní informace
Typturistická stezka
Délka4,5 km
ProvozovatelKlub českých turistů
Značenížlutá turistická značka žlutá značka
Sezónaceloroční
Lokalizace
PolohaKrkonoše
ČeskoČesko Česko, Okres Trutnov
StartU Dívčí lávky (bus)
CílPetrovka
Výškový rozdíl504 m
Nejvyšší bodkoncové rozcestí 1285 m
Nejnižší bodpočáteční rozcestí 781 m
Některá data mohou pocházet z datové položky.

žlutá turistická značka Turistická značená trasa 7362 je 4,5 km dlouhá žlutě značená trasa Klubu českých turistů[1] v okrese Trutnov spojující Dívčí lávky a Petrovu boudu. Její převažující směr je severní.[2] Převážná část trasy se nachází na území Krkonošského národního parku.

Průběh trasy[editovat | editovat zdroj]

Turistická trasa má svůj počátek nedaleko autobusové zastávky na Dívčích lávkách na rozcestí s modře značenou Weberovou cestou ze Špindlerova Mlýna do Obřího sedla a zeleně značenou trasou 4201 od pramene Labe, na kterou přímo navazuje stejně značená trasa 4202 na Špindlerovu boudu. S oběma trasami vede trasa 7362 v krátkém souběhu k Oboře Dívčí lávky a poté již samostatně stoupá po lesní cestě severním směrem k silnici Špindlerův Mlýn - Špindlerova bouda. Tu přechází a po asfaltové komunikaci stále stoupá přes Davidovy Boudy a luční enklávu Sedmidolí k Moravské boudě. Zde se nachází rozcestí se zde výchozí zeleně značenou krátkou spojkou 4204 na Cestu česko-polského přátelství. Trasa 7362 stoupá ještě asi 0,5 km k severovýchodu k Petrově boudě, kde končí na rozcestí s již výše zmíněnou Cestou česko-polského přátelství a zde končící modře značenou trasou 1802 z Martinovy boudy.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Trasa dříve pokračovala severním směrem k česko-polské státní hranici. Tento úsek byl přeznačen červeně po přeložení Cesty česko-polského přátelství z pěšiny podél hranice kolem Petrovy boudy.[3]

Turistické zajímavosti na trase[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]