Spolek Za krásnou Olomouc

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Spolek Za krásnou Olomouc
Právní formaspolek
Založeno2007
AdresaKosinova 874/7, Olomouc, Česko
IČO22689931
Další informace
Webhttp://www.krasnaolomouc.cz/
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Za krásnou Olomouc je spolek působící v Olomouci, který se věnuje převážně tématům souvisejícím s architekturou, veřejným prostorem, památkovou péčí a životním prostředím.

Činnost spolku[editovat | editovat zdroj]

Spolek byl založen v roce 2007 skupinou historiků umění a architektury. Dlouhodobě se věnuje oblasti architektury, urbanismu, památkové péče a životního prostředí v Olomouci a Olomouckém kraji. Spolek pořádá přednášky, diskusní večery, organizuje vycházky, komentované prohlídky, filmové projekce a prostřednictvím svých členů komentuje aktuální kauzy v Olomouci. Každé dva roky uděluje Cenu Rudolfa Eitelbergera za zdařilý počin v oblasti architektury, urbanismu a péče o památky v Olomouci a Olomouckém kraji.[1]

Od roku 2022 se stal také pořadatelem výzvy Do práce na kole, kterou na celostátní úrovni pořádá spolek Auto-mat. Věnuje se také tématům udržitelné městské mobility a plánování.[2] Aktuálně sdružuje zhruba 70 členů z Olomouce a okolí.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Stavbaweb.cz – Cena Rudolfa Eitelbergera 2021 zná vítěze. www.stavbaweb.cz [online]. [cit. 2022-12-14]. Dostupné online. 
  2. Do práce na kole – Za krásnou Olomouc [online]. [cit. 2022-12-14]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]