CSA Steaua București: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
ArthurBot (diskuse | příspěvky)
m Oprava wikisyntaxe
m Portálové šablony dle doporučení (s pomocí dat od Dannyho B.)
Řádek 9: Řádek 9:
{{pahýl - hokej}}
{{pahýl - hokej}}
{{pahýl - Rumunsko}}
{{pahýl - Rumunsko}}
{{Portál Sport}}


{{Portály|Sport}}
[[Kategorie:Rumunské sportovní kluby]]
[[Kategorie:Rumunské sportovní kluby]]
[[Kategorie:Bukurešť]]
[[Kategorie:Bukurešť]]

Verze z 17. 1. 2011, 09:05

CSA Steaua Bukurešť (rumunsky CSA Steaua Bucureşti; CSA = Clubul Sportiv al Armatei Steaua („Armádní sportovní klub Hvězda“)) je rumunský sportovní oddíl z Bukurešti, spravovaný ministerstvem národní obrany Rumunska. Sportovní oddíl byl založen roku 1947 jako ASA Bucureşti (Asociaţia Sportivă a Armatei („Armádní sportovní sdružení“)), klub pak změnil mnohokrát svůj název; ten současný („Hvězda“) si drží od r. 1961.

Klub je historický znám jako rumunský armádní sportovní klub. Jediný oddíl, který se oddělil od sportovního oddílu je fotbalový klub FC Steaua Bucureşti v roce 1998, ale jediné spojení je s sportovním oddílem je stadion Stadionul Ghencea, pronajatý fotbalovým klubem na 49 let, který ale pořád patří pod ministerstvo národní obrany.

Sportovní kluby patřící pod společnost CSA Steaua v současné době provozují rugby, lední hokej (autonomní - Hochei Club Steaua Bucureşti Suki), házenou, vodní pólo, basketbal (v současné době jen v mládežnické sekci), volejbal, atletiku, plavání, gymnastiku, box, veslování, kánoe, střelbu, vzpírání, šerm, tenis, cyklistiku a judo.

Klub bojového umění wu-šu je autonomní; řídí ho současný vlastník fotbalové sekce Steauy (FC Steaua), George Becali.

Šablona:Pahýl - hokej Šablona:Pahýl - Rumunsko